معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گیلان از سهم ۳۰ میلیارد تومانی تسهیلات برای بندر آستارا در بحث رونق تولید خبر داد و بر برداشته شدن گام های موثر و سریعتر در مسیر توسعه این بندر تاکید کرد.
به گزارش گیلان صدر، سید محمد احمدی در کارگروه رفع موانع و رونق تولید آستارا که در محل سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزارشد، گفت: بندر آستارا یکی از شهرستان های مهم و ویژه در گیلان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گیلان بر برداشته شدن گام های موثر و سریعتر در مسیر توسعه بندر آستارا تاکید کرد.
وی از مدیران دستگاه های اجرایی و مدیران بانک ها خواست در تحریر مصوبات مربوط به کارگروه رفع موانع و رونق تولید دقت لازم را داشته باشند.
احمدی با بیان اینکه حمایت از تولید یکی از شیوه های مقاوم سازی اقتصاد داخلی است، اظهار کرد: باید از تولید ملی حمایت ویژه داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گیلان تصریح کرد: مدیران در دستگاه های اجرایی باید در راستای حمایت از تولید داخلی فکرها و ایده هایی داشته باشند که بتوانیم تولیدات را در کشور رونق و توسعه دهیم.
وی ضمن تاکید بر رفع موانع تولید، خواستار کمک به تولیدکنندگان شد و افزود: در ارائه تسهیلات بانکی به تولید کنندگان دقت لازم را داشته باشیم.
احمدی بر بردن رونق تولید به سمت صنوف تاکید و تصریح کرد: از ظرفیت اصناف در بخش تولید استفاده تا رونق را در بازار شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه برای شهرستان آستارا در مرحله اول تسهیلات روستایی ۸۲ درصد جذب شده است، افزود: ان شاء الله ۱۸ درصد باقی مانده در روزهای آینده جذب شود.
احمدی از در نظر گرفته شدن ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بندر آستارا در بحث رونق تولید خبر داد و گفت: میتوانیم این تسهیلات را برای آن شهرستان هایی که در رونق تولید پیشرو هستند افزایش دهیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
همچنین نماینده مردم بندر آستارا در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: بندر آستارا یک شهرستان تجاری است و تجارت و گردشگری باید در آن رونق یابند.
ولی داداشی در مجلس با اشاره به اینکه در سال های گذشته تجارت در این شهرستان رونق بسیار خوبی داشت، افزود: متاسفانه در سال های اخیر این شهرستان در حوزه تجارت با رکود مواجه شده است.
وی با بیان اینکه مالیاتی که قبلا برای بندر آستارا در نظر گرفته میشد منطبق با در آمدهای واقعی بازاریان، تجار و بازرگانان این شهرستان بود، تصریح کرد: در حال حاضر تجارت آستارا دچار رکود شده و مالیاتی که برای بازاریان، تجار و بازرگانان این شهرستان در نظر گرفته شده منطبق با درآمدهای شان نیست.
داداشی با اشاره به اینکه جرائم ماده ۱۶۹، ۱۹۰و ۱۹۳ گریبان گیر تعدادی از تجار در آستارا شده است، اظهارکرد: در استان همجوار بخشودگی دیرکرد و جرائم ۱۰۰ درصد اعمال میشود و ما خواستاریم این بخشودگی و تخفیفات در آستارا نیز اجرایی تا مشکل بازاریان، تجار و بازرگانان حل شود.
وی با بیان اینکه در حوزه صادرات و واردات محصولات نباتی و گیاهی در آستارا مشکل داریم و آن کمبود نیرو در واحد قرنطینه گیاهی است، تصریح کرد: واحد قرنطینه گیاهی باید تقویت شود و با سه یا چهار نیرو نمیتوان در گمرک، راه آهن و بندر خدمات ارائه داد.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان به شروع فعالیت های صادراتی و وارداتی در راه آهن بندر آستارا اشاره کرد و افزود: به دلیل فعالیت همزمان گمرک، راه آهن و بندر در آستارا و تردد ماشین های ترانزیتی در محور آستارا – اردبیل شاهد ترافیک در این محور و گردنه حیران هستیم که برای حل این مشکل دستورات لازم در راستای تعریض این جاده صادر شده است.
داداشی با بیان اینکه با تعریض جاده آستارا – اردبیل روند ترانزیت کالا در این محور مواصلاتی سرعت مییابد، گفت: امیدواریم عملیات اجرایی تعریض این جاده هرچه سریعتر آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته صید و صیادی را در دریای خزر ممنوع کرده اند و قانونی برای ممنوعیت صید در این دریا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ممنوعیت صید فقط ماهیان خاویاری را شامل میشود و این مشکل باید برطرف شود.
داداشی گفت: با راه اندازی ایستگاه های صیادی و اعطای کارت صیادی مجوز دار به صیادان میتوان دوباره شاهد فعالیت این قشر زحمتکش بود و آستارا نیز در این زمینه پایلوت باشد.
فرماندار بندر آستارا نیز در این کارگروه با بیان اینکه از ۵۱۱ طرح معرفی شده به بانک های عامل به ۱۹۵ طرح تسهیلات داده شده است، افزود: در مجموع ۷۵ میلیارد ریال به این طرح ها تسهیلات پرداخت شده است.
یونس رنجکش با اشاره به اینکه این شهرستان ظرفیت بسیار بالقوه ای در بخش های مختلف دارد، تصریح کرد: مرزی بودن یکی از این ظرفیت هاست که روزانه هزاران تبعه آذری به آستارا سفر و کالاهای مورد نیازشان را از بازار این شهرستان تامین میکنند.
وی با بیان اینکه ورود اتباع آذری به بندر آستارا ظرفیت بالقوه ای است که باید از آن نهایت بهره را در راستای توسعه اقتصادی برد، اظهارکرد: تولیدات ایرانی در قالب بار همراه مسافر از طریق مرز آستارا توسط همین اتباع آذری در کنار صادرات رسمی به جمهوری آذربایجان صادر میشود.
فرماندار بندر آستارا افزود: اگر موانع تولید در آستارا برطرف شود این شهرستان میتواند نقش مهمی را در حوزه صادرات ایفاء کند.
رنجکش با اشاره به اینکه شهرک صنعتی بندر آستارا ظرفیت بالقوه ای دارد از مسئولان ذیربط خواست جهت رونق هرچه بیشتر آن مشکلات مربوط را برطرف کنند.