اختصاصی/گیلان صدر، مهتا صدری: یکی از موضوعات مهمی که امروزه در بحث پرداخت حقوق کارمندان دولت وجود دارد، مساله نابرابری در میزان پرداخت حقوق و مزایا بین سطوح مختلف کارمندان است و تا زمانی که نظام پرداختی به کارمندان به نفع آنها اصلاح نشود، میزان نارضایتی در بین کارمندان افزایش پیدا کرده و نمیتوان انتظار داشت که با وجود تبعیض و بیعدالتی در نظام حقوق و دستمزد، میزان کارایی و عملکرد کارکنان در سطح مطلوبی قرار بگیرد.
زهرا جعفری فلاح پور، یکی از کارمندان مرکز بهداشت شهرستان رشت در همین زمینه با انتقاد از دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: اختلاف در میزان پرداختی اضافه کار بین کارکنان این مجموعه عادلانه نیست.
وی افزود: از سال ۸۴ در مرکز بهداشت شهرستان رشت، مشغول به فعالیت هستم اما تا به امروز، میزان پرداخت اضافه کار به ما بر اساس شاخصهای قانون کار کارمندان پرداخت نشده است. به عبارتی به جای اینکه اضافه کار را بر اساس ساعت کارکرد کارمندان محاسبه کنند، روی مقدار پرداختی مانور میدهند.
فلاح پور ضمن انتقاد از نحوه پرداخت اضافه کار بین کارمندان بخش کارگزینی و حسابداری افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ نفر در بخش کارگزینی مرکز بهداشت شهرستان رشت، مشغول به فعالیت هستند که بیش از یک دهه است میزان دریافت اضافه کار این افراد از ۲۰۰ الی۳۰۰هزار تومان فراتر نرفته است.
وی در همین زمینه افزود: من به نمایندگی از کارکنان این مرکز در زمانی که ریاست دانشگاه بر عهده دکتر بهبودی بود، در خصوص گلایه کارمندان با ایشان صحبت کردم حتی با دکتر نجف زاده، رییس مرکز بهداشت، نزددکتر داداشی هم در این زمینه رفتم ولی تاکنون برای تحقق این مسأله هیچ اقدامی از سوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، صورت نگرفته است.
فلاح پور در ادامه گفت: در پستهای سازمانی نحوه میزان پرداختی و تقسیم امتیازات، سختی کار و پاداش بین کارمندان کارگزینی حسابداری و کتابداری مساوی است. اما در اینجا بین ما و کارمندان حسابداری در نحوه پرداخت اضافه کار تبعیض قائل می شوند.
وی در ادامه با انتقاد از عملکرد رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: در حدود سه هفته پیش رئیس دانشگاه، دکتر سالاری برای انجام آزمایش کرونا به مرکز بهداشت شهرستان رشت آمد. اما کلیه کارکنان بعد از رفتن ایشان متوجه شدند که رئیس دانشگاه به این مرکز مراجعه کرده است. به همین دلیل بسیاری از کارمندان از نحوه عملکرد ایشان ناراضی هستند چون حداقل انتظار ما این بود که رئیس دانشگاه برای مدت کوتاهی هم که شده از مرکز بهداشت شهرستان رشت بازدید به عمل آورده و از نزدیک پای صحبت کارمندان نشسته و مشکلات آنها را مرتفع می کرد.
فلاح پور افزود: متاسفانه رییس علوم پزشکی گیلان از دیدار با کارمندان مرکز بهداشت به دلیل مشغله کاری امتناع نموده و ما نمیتوانیم مشکلات مان را با ایشان در میان بگذاریم.
در ادامه حسب وظیفه برای پیگیری دغدغه کارکنان مرکز بهداشت شهرستان رشت در خصوص موضوعات مطروحه به گفتگو با دکتر برشام ، ریاست مرکز بهداشت شهرستان رشت نشستیم که در ادامه میخوانید:
دکتر جلال برشان، رییس مرکز بهداشت شهرستان رشت، در خصوص نحوه پرداخت اضافه کار کارمندان بخش کارگزینی این مرکز گفت:در حال حاضر مرکز بهداشت شهرستان رشت در حدود ۱۵۰۰ پرسنل دارد که نحوه پرداخت اضافه کار این افراد بر اساس شاخصهای مختلفی نظیر تایمکس و زمان حضور مازاد کارکنان، پرداخت اضافه کار کیفی و….انجام می شود.
وی با پذیرش و درک این موضوع که میزان اضافه کار پرسنل مرکز بهداشت از سال ۹۴ تا کنون هیچ افزایشی نداشته است، ادامه داد: پرداخت اضافه کاری بر اساس تایمکس، میزان دریافتی کارکنان را بالطبع کاهش می دهد.
وی افزود: در زمانی که پروفسور برزیگر، ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان را بر عهده داشت، پرداخت اضافه کار تا حدودی افزایش پیدا کرد، اما پس از دوره ریاست ایشان، تاکنون هیچ افزایشی در پرداخت اضافه کار کارکنان نداشتیم و حداقل انتظار ما نیز از دانشگاه علوم پزشکی گیلان این بود که در چند سال گذشته تا به امروز با توجه با شرایط و مشکلات ناشی از تورم ، میزان پرداخت اضافه کار کارکنان طبق قانون تا ۴۰ درصد افزایش پیدا میکرد اما متاسفانه این امر به دلایل و مشکلاتی از سوی دانشگاه صورت نپذیرفت.
وی همچنین در خصوص موضوع یکسان نبودن میزان پرداختی اضافه کار کارکنان بخش کارگزینی و حسابداری با پذیرش این موضوع که این به صورت یک عرف معمولا صورت میپذیرد، گفت: مسأله تطبیق پرداخت اضافه کار کارکنان بخش های مختلف مرکز و همچنین تغییر نظام پرداخت کارکنان مذکور برای افزایش میزان دریافتی اضافه کار در حیطه اختیارات من نیست و هرگونه احکام جدیدی در خصوص محاسبه پرداخت اضافه کار و افزایش آن باید از سوی ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شود.