مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گیلان گفت: بانک اطلاعات کارآموزان موفق استان بهمن ماه آینده در گرامیداشت دهه مبارک فجر رونمایی می شود.
به گزارش گیلان صدر، محمد حسینی روز پنجشنبه در سومین نشست هم اندیشی تعامل آموزش های مهارتی و اشتغال با حضور فعالان فناوری اطلاعات و ارتباطات در سالن آموزش فنی و حرفه ای استان گیلان در رشت افزود: بانک اطلاعات کارآموزان با هدف معرفی این افراد به صاحبات کسب و کار رونمایی می شود که می تواند به صاحبان کسب و کار در جذب نیروهای مورد نیازشان کمک کند.
وی با تشریح فعالیت های آموزش های فنی و حرفه ای در گیلان گفت: در زمان حاضر، 21 مرکز دولتی، 153 کارگاه ثابت در مراکز دولتی، 215 مربی شاغل در بخش دولتی، 628 موسسه کارآموزی آزاد فعال فنی و حرفه ای با دو هزار و 226 مربی شاغل در این موسسه ها در استان فعال است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گیلان با بیان این که سالانه 46 هزار نفر دوره آموزش های مهارتی ارائه می شود، اظهار داشت: این آموزش ها در حوزه های خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی به علاقمندان ارائه می شود.
وی در ادامه سخنانش با تشریح وضعیت موجود خاطر نشان کرد: ناکارآمدی آموزش های رسمی در حوزه اشتغال، ارائه آموزش های غیررسمی گسترده اما پراکنده توسط دستگاه های اجرایی متعدد و نبود امکان سنجی اثربخش آموزش ها به دلیل پراکندگی از موارد وضعیت موجود است.
حسینی بیان داشت: مشاهدات حاکیست که به دو دلیل آموزش های مهارتی تاکنون اثربخشی لازم را نداشته اند؛ یکی بهره وری پایین در بخش های مختلف خدمات، صنعت و کشاورزی و دیگر این که اشتغال از مسیر آموزش های مهارتی نمی گذرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گیلان با طرح این سئوال که چگونه فرصت های شغلی فعلی و آتی را در استان شناسایی کنیم؟ اظهار داشت: در این باره شناخت نیازآموزشی واقعی بازار کار و گذر از نیازسنجی به نیازآفرینی بایستی مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت آموزش های مهارتی و با سووال این که چگونه اهمیت آموزش های مهارتی منجر به اشتغال را در جامعه ترویج و تبلیغ کنیم، خاطر نشان کرد: در این باره پوشش فراگیر حتی اقشار آسیب پذیر جامعه و ساماندهی آموزش های مهارتی با همکاری تمامی فعالان بایستی مورد توجه قرار گیرد.
حسینی با بیان این مطلب که آموزش های مهارتی بایستی مستمر باشد که در زمان حاضر اینگونه نیست، تصریح کرد: ارتباط بعدی و مستمر با کارآموزان دوره های مهارتی، شناسایی مستمر نخبگان مهارتی و محتواهای آموزش نوین، بازاریابی و فروش کالاهای تولید شده در کارگاه های آموزشی و تعامل آموزش مهارتی بین المللی به خصوص با کشورهای همسایه از ضرورت هاست.
سومین نشست هم اندیشی تعامل آموزش های مهارتی و اشتغال با حضور فعالان اطلاعات و ارتباطات امروز (پنجشنبه) از سوی دست اندرکاران آموزش فنی و حرفه ای استان گیلان در رشت برگزار شد.
در این نشست که از سلسله نشست های هم اندیشی تعامل آموزش های مهارتی و اشتغال است، مدیران آموزش فنی و حرفه ای گیلان با تشریح اهداف، برنامه ها و چالش ها، فرصت تبادل نظر را در اختیار فعالان استارت آپی قرار دادند.
در این نشست توانمندی های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بهبود امور آموزش های فنی و حرفه ای منجر به اشتغال نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ ارائه چالش های مهارتی گیلان و دریافت پیشنهادات، نظرات و تحلیل های فعالان حوزه فناوری اطلاعات، معرفی فرصت های موجود در سازمان آموزش فنی و حرفه ای برای ایجاد کسب و کارهای فناورانه از جمله محورهای این نشست بود.
ایرنا