گیلان کارشناس بهداشت محیط و کار علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه رعایت فاصله گذاری اجتماعی در بازارهای محلی سخت است، گفت: عدم رعایت فاصله اجتماعی و ماسک نزدن خطر ابتلا به کرونا در بازارهای محلی را زیاد می کند.
گیلان صدر:مهدی جواهرشناس با اشاره به قدمت برپایی بازارهای محلی هفتگی در استان گیلان، اظهار کرد: در ایام اوج شیوع بیماری کرونا همه این بازارهای با همکاری شهرداری ها تعطیل شد، اما به دنبال بازگشایی صنوف، به مرور شاهد بازگشایی بازارهای محلی نیز بودیم.
وی با بیان اینکه رعایت فاصله گذاری اجتماعی در بازارهای محلی سخت است، افزود: ساماندهی بازارهای محلی در مکان های دارای زیرساخت بر عهده شهرداری هاست. در واقع بازارهای محلی باید در مکان های خاصی برپا شوند که دارای سیستم آب و فاضلاب برای شست وشو و مکان های مشخص برای دست فروشان باشد.
کارشناس بهداشت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از دست فروشان بازارهای محلی خواست بهداشت دست ها و مواد غذایی را رعایت کنند و گفت: مواد غذایی نباید روی سطح زمین قرار گیرد، زیرا ویروس کرونا روی سطح زمین می نشیند و کفش های ما می تواند آغشته به ویروس باشد و منتقل شود.
جواهرشناس ادامه داد: اگر فرد مبتلا به کرونای دارای علامت یا بدون علامت اقدام به انداختن آب دهان آلوده خود بر روی زمین کند، زمین را نیز آلوده کرده و اگر مواد غذایی روی زمین قرار گیرد، آلوده می شود.
وی میزان استفاده از ماسک در بازارهای محلی را کمتر از ۵۰ درصد دانست و خاطرنشان کرد: عدم رعایت فاصله اجتماعی و ماسک نزدن خطر ابتلا به کرونا در بازارهای محلی را زیاد می کند، زیرا زمانی که چند نفر برای خرید به یک دست فروش مراجعه می کنند، فاصله یک و نیم متری ندارند و اگر یک نفر آلوده به ویروس کرونا باشد، به دیگران انتقال می دهد.
کارشناس بهداشت محیط و کار علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه امکان پلمب دست فروشان و برخورد قضایی با مردم در بازارهای محلی وجود ندارد، عنوان کرد: مردم خودشان باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و در ایام شیوع کرونا به بازارهای محلی که دارای رسمیت مکانی نیستند، نروند./ایسنا