عضو فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دخل و خرج دانشگاه ها شفاف نیست، گفت: دولت و دانشگاه ها در پرداخت حقوق کارکنانی که با مجوز هیات امنای دانشگاه ها استخدام شده اند، محل اختلاف عمیقی دارند.
به گزارش گیلان صدر، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی روز دوشنبه درباره بودجه دانشگاه در سال آینده با اشاره به اینکه یکی از اشکالات بودجه مراکز پژوهشی عدم شفافیت در ارایه دخل و خرج دانشگاه ها است، اظهار کرد: دولت به دلیل عدم شفافیت در صورت های مالی دانشگاه ها حاضر به افزایش بودجه دانشگاه ها نیست و بر این اعتقاد است که دانشگاه ها درآمدهای جانبی دارند ولی بصورت شفاف منابع خود را منتشر نمی کنند.
وی تصریح کرد: باید سازمان برنامه و بودجه به گزارشات وزارت علوم اعتماد کند و وزارت علوم نیز بصورت شفاف درآمد و هزینه خود را افشا کند و گزارشات سالیانه خود را در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار دهد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: احساس این است که دانشگاه ها پول دارند ولی می خواهند هزینه های جاری خود را از دولت دریافت کنند و درآمدهای جانبی و اختصاصی خود را شفاف نمی کنند، چون تعداد واحدهای دستگاه اجرایی خودگردان زیاد است.
به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی به طور قطع درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها بسیار زیاد است ولی دانشگاه ها نمی خواهند در این زمینه شفاف سازی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که هیچ دانشگاهی از فروش فناوری، هزینه های خود را تامین نکرده است، تصریح کرد: دانشگاه ها از دانشجویان خود که به صورت شبانه، غیرانتفاعی و یا پردیس های خودگردان که باید شهریه بپردازند، درآمد کسب می کنند ولی هیچ اطلاعات دقیقی از این درآمدها وجود ندارد.
عضوکمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: دانشگاه ها می خواهند هزینه های جاری خود را از دولت دریافت و درآمدهای جانبی خود را هزینه ساخت و ساز کنند، ولی سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه ها می گوید استخدام نیروهای مشغول در دانشگاه ها با موجوز هیات امنا بوده و از دولت در این زمینه هیچ استعلامی گرفته نشده است پس هزینه های جاری دانشگاه را باید خود آنها بپردازند.
وی با بیان اینکه دولت و دانشگاه ها در این زمینه محل اختلاف عمیقی دارد، گفت: این یکی از مشکلاتی است که دولت با دانشگاه ها بخصوص دانشگاه علوم پزشکی دارد و این دانشگاه حاضر نیست نیروهایی که بدون مجوز دولت استخدام کرده، حقوقشان را پرداخت کند بلکه آنرا بر گردن دولت می اندازد.
عضو فراکسیون دانشگاهیان مجلس درباره اختصاص ارز دانشجویی نیز اظهار کرد: سیاست های جدید بانک مرکزی، خست در پرداخت ارز دانشجویی است و بانک مرکزی در این زمینه قصد دارد با توجه به اوضاع کنونی کشور، کمتر ارز دانشجویی ارایه دهد.
ایرنا