مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با اشاره به تخصیص اعتبار ملی برای آبرسانی به روستاهای کشور گفت: تا پیش از سال ۹۴ هیچ اعتبار ملی برای آبرسانی به روستاهای کشور وجود نداشت و با تصمیم مقام معظم رهبری از صندوق ملی توسعه اعتباری برای انجام این کار در نظر گرفته شده و سهم استان گیلان در این مدت ۱۳۰ میلیارد تومان بوده است.
به گزارش گیلان صدر و به نقل از خبرگزاری فارس، رنجبر امروز در نشست خبری با بیان شاخص عملکرد آب و فاضلاب روستایی بهرهمندی مردم روستا از آب آشامیدنی است، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار میزان بهرهمندی آب آشامیدنی در روستاهای گیلان ۷۷ درصد بوده و دو درصد بیشتر از شاخص کشوری است اما این امر به معنای خوب بودن وضعیت آب آشامیدنی در روستاها نیست و باید برای میزان بهرهمندی بیشتر آب تلاش شود.
وی با اشاره به مشکل آب آشامیدنی در برخی مناطق استان گیلان گفت: در برخی از مناطق استان گیلان بهویژه مناطق کوهستانی به دلایل مختلف با کمبود آب مواجه هستیم و با توجه به فصل گرما که میزان مصرف آب افزایش پیدا میکند، در تلاشیم با راهکارهای مناسب این مشکل را حل کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با اذعان به اینکه بیشترین مشکل آب در روستاهای کوهستانی وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر در برخی از روستاها آب بهصورت تانکر تأمین میشود که دلیل این اتفاق کم شدن آب چشمه در این مناطق با توجه به گرم بودن هوا است زیرا از این آب در مصارف کشاورزی نیز استفاده میشود.
رنجبر با تأکید بر عدم قطعی دائم آب در روستاهای گیلان افزود: در گیلان تمام روستاها آب داشته و در ساعتهای پیک مصرف آب با مشکلاتی مواجه میشویم و در چند روستای کوهستانی، آبرسانی بهصورت تانکر بهطور مستمر انجام میشود و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
وی با اشاره به میزان تصفیهخانههای آب روستایی در استان گیلان گفت: استان گیلان دارای ۶۲ تصفیهخانه آب روستایی است که 40 عدد از آنها در مدار بوده و با قراردادی که با پیمانکار بسته شده مقرر شد مابقی تصفیهخانهها نیز وارد مدار شوند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان گیلان هزینه نگهداری تصفیهخانه آب را بسیار پرهزینه دانست و بیان کرد: در سال جاری تفاهمی میان مدیریت آب شهری و آب و فاضلاب کشور شده و در آن تفاهمنامه مقرر شد تا از ظرفیت تصفیهخانه بزرگ سنگر برای روستاهایی که خطوط آب شهری از کنارشان عبور میشود، استفاده کنیم.
رنجبر با اذعان به اینکه استفاده از ظرفیت تصفیهخانه سنگر بسیار برای استان مفید است، گفت: استفاده از این تصفیهخانه باعث افزایش کمی و کیفی آبشده و برای روستاهای شهرستانهای رشت، لنگرود و آستانهاشرفیه بسیار مفید است هرچند انجام این کار نیاز به تأمین اعتبارات لازم دارد.
وی با اشاره به تخصیص اعتبار ملی برای آبرسانی به روستاهای کشور تصریح کرد: تا پیش از سال ۹۴ هیچ اعتبار ملی برای آبرسانی به روستاهای کشور وجود نداشت و با تصمیم مقام معظم رهبری از صندوق ملی توسعه اعتباری برای انجام این کار در نظر گرفته شده و سهم استان گیلان در این مدت ۱۳۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با تأکید بر توجه مسؤولان به ترمیم تأسیسات انتقال آب آشامیدنی در استان گیلان گفت: 30 درصد تأسیسات انتقال آب آشامیدنی در استان گیلان فرسوده شده و باید برای حل آن راهحلی اندیشیده شود اما اعتبار استانی کفاف انجام این کار را نداده و برای حل آن باید اعتبار ملی در نظر گرفت.