مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان شناسایی استعدادهای جدید و استفاده از ظرفیت پیشکسوتان در این امر را از اولویت های سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان عنوان کرد.
به گزارش گیلان صدر، فیروز فاضلی روز چهارشنبه در گفت و گویی با تاکید بر لزوم پرهیز از سخت گیری های بی مورد و همدلی و همراهی اظهار داشت: تعامل با اهالی تئاتر موجب رشد این هنر در استان میشود و ما هر چه بتوانیم از گروههای بیشتری حمایت کنیم به سود تئاتر استان است.
وی با بیان اینکه سیویکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان از نهم تا دوازدهم آبانماه امسال برگزار میشود، افزود: آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره ۱۵ مهرماه است.
وی،با اشاره به انتقادات موجود در دورههای گذشته و تأکید بر دقت در اصلاح و رفع معایب موجود، خاطرنشان کرد:با توجه به اینکه امسال نیز سال انتخابات است باید برنامهریزی درستی برای چالشهای احتمالی اندیشیده شود.
فاضلی با تأکید بر بهره مندی از ظرفیت استادان تئاتر استان اضافه کرد: اگرچه عرصه تئاتر متعلق به جوانان است و باید از آنان حمایت بیشتری شود، اما نباید این نکته را فراموش کرد که این خیابان یک طرفه نیست و ما هر چه داریم از پیشکسوتان است و جوانان باید هماره بیاموزند.
فاضلی یادآور شد: برهمین اساس امسال برای دومین سال پیاپی، افتتاحیه جشنواره استانی تئاتر گیلان با اختتامیه جشنواره استانی نمایشنامه نویسی هنرجویی همراه خواهد شد که بزرگداشت یکی از پیشکسوتان و مفاخر عرصه نمایش استاد فقید پاک سرشت است.
( فراخوان دومین جشنواره نمایشنامه نویسی آموزشگاههای آزاد هنری استان گیلان با تاکید بر بزرگداشت استاد فرهاد پاک سرشت منتشر شده است.
فرهاد پاک سرشت شاعر، طراح، نقاش و کارگردان گیلانی پس ازطی یک دوره بیماری طولانی شامگاه یکشنبه ۲۶ خرداد ماه امسال در بیمارستان آریای رشت بدرود حیات گفت.)
فاضلی با بیان اینکه یکی از اولویتهای ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان فعالتر کردن حوزه تئاتر و برگزاری جشنوارههای متعدد برای شناسایی و ظهور استعدادهای جدید در این عرصه است، افزود: برگزاری جشنواره استانی تئاتر یکی از این سیاستها برای حضور چهرههای جدید و نمایش آثار هنرمندان تئاتر گیلان و همچنین ایجاد انگیزه برای تلاش بیشتر هنرمندان این عرصه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به انتشار فراخوان سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان ، بیان کرد: جشنواره امسال با مشارکت انجمن هنرهای نمایشی استان و به منظور رشد و توسعه تئاتر با توجه به هویت ایرانی – قومی- منطقهای و جغرافیایی برگزار میشود.
فاضلی به برخی شرایط حضور آثار در این جشنواره اشاره و تصریح کرد: در این جشنواره صرفاً آثار نمایشی تولید شده هنرمندان استان گیلان که در بازه زمانی بعد از پایان سی امین جشنواره تئاتر استان تا ۱۰ مهر ماه امسال تولید و به اجرای عموم درآمده باشد،مورد پذیرش است.
شورای سیاستگزاری سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان در روزهای اخیر برگزار شد و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به عنوان دبیر سی و یکمین جشنواره تئاتر استان انتخاب ، و مسئولیت اجرایی این جشنواره بر عهده انجمن تئاتر استان نهاده شد که «حدیث نیکرو» به نمایندگی از انجمن به عنوان دبیر اجرایی سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر گیلان انتخاب شد.
گیلان بالنده بیش از یکصد و ۱۰ سال سابقه تئاتر درکشور است؛ نخستین تماشاخانه کشور در رشت تبلور یافت و اکبر رادی – پدر نمایشنامه نویسی ایران در این شهر زاده شد.