رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان تاکید کرد: برای پیشگیری از بحران هویت می بایست فرهنگ بومی را به نسل نو بشناسانیم و این فرهنگ را در ذهن آنان معرفی و ثبت کنیم.
به گزارش گیلان صدر، کیوان محمدی روز چهارشنبه در آئین افتتاحیه نخستین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور افزود: افتخارات گیلان در حوزه های مختلف می بایست معرفی شود و هر آنچه مرتبط با فرهنگ و تمدن این استان است می بایست به نسل نو عرضه شود.
وی اظهار داشت: انسان شناسی یکی از علومی است که به مثابه یک میدان همه علوم دیگر می توانند داشته های خویش را به این حوزه آورده و عرضه نمایند.
وی ادامه داد: متاسفانه ذهن های کوچکی هستند که زیبایی را برنمی تابند حال آنکه اگر می خواهیم تمدن ساز باشیم بایستی در همه حوزه ها زیباترین و پایاترین ها خلق شوند.
محمدی با اظهار مسرت از افتتاح آزمایشگاه انسان شناسی زیستی در گیلان گفت: این گام اول است و می بایست گام های اساسی تری در این زمینه برداشته شود.
غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: در آستانه چهلمین سال انقلاب اسلامی به این مقاومت افتخار می کنیم اما می بایست بازگشت و قول هایی که در اوایل انقلاب اسلامی به مردم داده شده را مورد بازنگری قرار داد.
وی با اشاره به موضوع بودجه 98 اظهار داشت: برخی از مدیران گویا حواسشان نیست که در جنگ اقتصادی به سر می بریم و هیچ برنامه ریزی برای این موضوع ندارند.
وی بیان کرد: بایستی با مردم صادق بود و بودجه و هزینه های واقعی را به آنان گفت.
جعفر زاده با اشاره به افتتاح آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور در گیلان گفت: در پی آن نیستیم که بگوییم گیلانیان منحصر به فرد بودند بلکه گیلانیان در تلاش هستند که همیشه جزو برترین ها باشند.
رئیس دانشگاه گیلان نیز در این همایش بیان کرد: گیلان شناسی تنها ویژه رشته های علوم انسانی و هنر نیست بلکه همه رشته هایی که محتویات مطالعاتی آنها با فرهنگ مرتبط است می بایست به این مقوله بپردازند.
احمد رضی افزود: امروزه دانشگاه ها علاوه بر ماموریت های ملی و بین المللی ماموریت های محلی نیز دارند و می بایست این موضوع را بیش از همیشه مورد اهتمام قرار دهند.
وی گفت: پژوهشکده گیلانشناسی تنها پژوهشکده کشور است که وابسته به وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری است و بر همین اساس نیازمند حمایت همه مدیران و نخبگان استانی است.
نخستین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور امروز (چهارشنبه) در پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان با حضور جمعی از نخبگان، فرهیختگان و مدیران استان افتتاح شد.
انسان شناسی زیستی در زمینه تکامل انسان فعالیت می کند و از جمله علاقه مندی های موجود در این رشته ،مطالعه بر روی آثار فرهنگی و زیستی بجا مانده از نیاکان انسانی و غیر انسانی است ؛از این رو آثار کشف شده توسط باستانشناسان در جای جای جهان ،منبع بسیار مناسبی برای مطالعات میان رشته ای مربوط به انسان شناسی زیستی به حساب می آیند.
آزمایشگاه انسان شناسی زیستی قادر است تا آزمایش هایی را در خصوص انسان شناسی رشد، دیرینه آسیب شناسی ،استخوان شناسی ، فیزیولوژی انسانی، پزشکی قانونی ،زیست شناسی، باستانشناسی و … برای محققان رشته های پزشکی و علوم پایه فراهم کند.
آزمایشگاه انسان شناسی زیستی دانشگاه گیلان با حمایت و پشتیبانی مالی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به صورت رسمی و تخصصی با قابلیت های تحقیقاتی راه اندازی و تجهیز شده است.