به گزارش گیلان صدر، سردار پاسدار محمد عبداللهپور عصر امروز در جلسه مشترک با مجمع نمایندگان گیلان در رشت اظهار داشت: بسیج سازندگی و قرارگاه محرومیتزدایی سپاه قدس گیلان به عنوان یک مجموعه منعطف و تأثیرگذار ظرفیت عظیمی برای انجام پروژههای عمرانی دارد.
فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه بسیج مأموریتهای وسیعی در مناطق محروم به عهده دارد ابراز داشت: در جلسه مشترکی که با مجمع نمایندگان گیلان برگزار شد سعی کردیم علاوه بر بیان مشکلات عدیده استان به ویژه در مناطق محروم توانمندیهای بسیج سازندگی سپاه را تبیین کنیم.
سردار عبداللهپور رایزنی سپاه قدس گیلان با مجمع نمایندگان استان در آستانه تدوین لایحه بودجه را متذکر شد و تصریح کرد: با توجه به اینکه در فصل تدوین بودجه 97 قرار داریم درصددیم با انجام رایزنیهایی توانایی بسیج سازندگی سپاه را جهت اجرای انواع پروژههای عمرانی اطلاعرسانی کنیم.
وی بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان را مجموعهای منعطف اعلام کرد و اظهار داشت: گیلان با وجود مظاهر بصری و طبیعی خود با عقبماندگیها بسیار زیادی مواجه است به طوریکه محرومیتهای عدیده این استان به علت بیتوجهی متولیان امر در پشت سرسبزیها پنهان شده است.
فرمانده سپاه قدس گیلان مهمترین موضوعاتی که در جلسه مجمع نمایندگان گیلان و سپاه مطرح شد را برشمرد و بیان داشت: محرومیت در حوزه آب شرب روستایی، ساخت مسکن محرومان و ایجاد زمینهای ورزشی در روستاها از جمله موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سردار عبداللهپور تخصیص ردیفهای اعتباری برای قرارگاه محرومیتزدایی سپاه و استفاده از ظرفیت عظیم این مجموعه برای انجام پروژههای عمرانی را متذکر شد و افزود: سپاه قدس گیلان آمادگی دارد در صورت مساعدت نمایندگان استان اجرای پروژههای محرومیتزدایی را با تمام توان در اختیار بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه بسیج سارندگی سپاه قدس گیلان تاکنون کارهای بسیار بزرگی را در مناطق محروم استان انجام داده است تصریح کرد: در صورت تخصیص ردیفهای اعتباری و استفاده از ظرفیت و توان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان بدون شک محرومیتهای این استان کاهش پیدا میکند.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان تأمین اعتبار برای اجرای پروژههای عمرانی را از مهمترین موضوعات این جلسه مشترک اعلام کرد و افزود: تاکنون بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان با وجود تمام موانع و مشکلات اعتباری خدمات و پروژههای عمرانی بسیار زیادی را در مناطق محروم استان انجام داده است.
نماینده مردم آستارا در مجلس با بیان اینکه کمبود اعتبارات از مشکلات بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان است ابراز داشت: مجمع نمایندگان گیلان در کمیسیونهای تخصصی، کمیسیون تلفیق و در صحن علنی مجلس میتواند با رایزنیهای گسترده مشکل کمبود اعتبار پروژههای محرومیتزدایی را رفع کند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با تأکید بر اینکه بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان با بودجه محدود پروژههای عظیمی را انجام داده است گفت: کپرنشینی و فرسودگی خانههای روستایی زیبنده گیلان نیست اما بسیج سازندگی سپاه با کمترین بودجه به نحو قابل توجهی این محرومیتها را از بین برده است.
داداشی بر لزوم مساعدتهای مالی برای از بین بردن مناطق کپرنشین استان گیلان تأکید کرد و اظهار داشت: مجمع نمایندگان گیلان فارغ از جریانات سیاسی و گروهی آماده است در مسیر تأمین اعتبار انجام پروژههای محرومیتزدایی استان از تمام ظرفیتهای خود در سطح کشور استفاده کند.
وی ساخت مسکن محرومان و اشتغالزایی را از افتخارات سپاه قدس گیلان دانست و عنوان کرد: نمایندگان استان گیلان به توانمندیها و ظرفیتهای عظیم بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان واقف هستند بنابراین سعی دارند با پیگیریهای لازم مسیر فعالیت بیشتر این نهاد مردمی را هموارتر کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه برای رفع معضل بیکاری باید روحیه جهادی و بسیجی در مسئولان تقویت شود گفت: بسیج اشتغال از جمله حوزههایی است که مجلس سعی دارد با تشکیل یک تشکل واحد در این زمینه از تمام ظرفیتهای کشور برای اشتغالزایی استفاده کند.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس ورود و نقشآفرینی مجموعه سپاه و بسیج سازندگی در تشکیلات ستاد اشتغال را ضروری اعلام کرد و افزود: امیدواریم هر چه زودتر مقدمات تشکیل ستاد اشتغال در هر کدام از استانها به ریاست استاندار مربوطه و با دبیری سپاه پاسداران در کل کشور فراهم شود.
دلخوش از احیاء بسیج سازندگی در مجلس هفتم سخن گفت و خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی سپاه به منظور اثربخشی مناسب و جهت حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی میتواند به جای ورود به حوزههای مختلف چند بخش مهم نظیر اشتغالزایی و اجرای پروژههای عمرانی را در دستور کار خود قرار دهد.
وی معرفی بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان به عنوان یک دستگاه اجرایی در جداول بودجه را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: با محقق شدن این هدف مهم تمامی دستگاههای اجرایی مکلف میشوند برای اجرای پروژههای عمرانی خود از ظرفیتهای سپاه و بسیج سازندگی استفاده کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس برداشت از صندوق توسعه ملی جهت اجرای پروژههای آب شرب روستایی را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: با تخصیص این اعتبارات فرصت بسیار خوبی برای حضور و مشارکت فعال بسیج سازندگی سپاه قدس جهت اجرای این پروژهها فراهم میشود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در مجلس مطالبهگری نمایندگان و گرفتن سهم استان گیلان از ردیفهای بودجه را متذکر شد و بیان داشت: یکی از مشکلات دستگاههای اجرایی گیلان این است که برخلاف عملکردشان در حوزه جذب بودجه شفاف هیچ فعالیتی برای جذب بودجه پنهان از خود نشان نمیدهند.
نماینده مردم لنگرود با بیان اینکه گیلان در حوزه جذب بودجه پنهان بسیار ضعیف عمل میکند ابراز داشت: دولت 3 میلیون دلار را به بخش طرحهای آبخیزداری در کل کشور اختصاص داده است بنابراین انتظار داریم دستگاههای ذیربط در گیلان برای جذب این اعتبارات تلاش کنند.
بائوج لاهوتی از تخصیص 300 میلیون دلار اعتبار در حوزه اجرای پروژههای آب شرب روستایی کشور خبر داد و تصریح کرد: به اعتقاد بنده به جای اینکه اجرای این دست از پروژهها و طرحهای عمرانی را به دست پیمانکاران بسپاریم میتوانیم از ظرفیت عظیم بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان استفاده کنیم.
وی وجود 7 هزار هکتار باغ چای مخروبه در سطح گیلان را نگرانکننده اعلام کرد و اظهار داشت: صنعت چای به علت تغییر در راهبردها در سالهای اخیر با تحولات بسیار مثبتی مواجه بوده است بنابراین انتظار داریم دستگاههای متولی با تجمیع توان خود در مسیر احیای اراضی چای بلااستفاده اقدام کنند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس واردات بیش از اندازه برنج در کشور را مورد انتقاد قرار داد و عنوان کرد: با توجه به تولید 2 میلیون و 400 هزار تن برنج در کشور و مصرف سالانه 2 میلیون و 800 هزار تن از این محصول، واردات خارج از اندازه برنج خارجی به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس احیاء جایگاه گیلان در حوزه تولید ابریشم را ضروری خواند و گفت: در گذشته سالانه حدود هزار تن نخ ابریشم در شمال کشور تولید میشد بنابراین باید با اصلاح زیرساختهای صنعت ابریشم در گیلان از واردات این محصول به داخل کشور جلوگیری کنیم.