نشست بررسی مشکلات ورزش شهرستان رشت با حضور فرماندار ، مدیر کل ورزش و جوانان گیلان ، نمایندگان رشت در فرمانداری شهرستان برگزار شد.
گیلان صدر: در این نشست فرماندار رشت از ورزشکاران گیلانی حاضر در مسابقات المپیک به عنوان افتخارات استان یاد کرد.
علی فتح الهی افزود : پارسال اعتبارات عمرانی ورزش در شهرستان رشت 2 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که امسال به 2 میلیارد و 700 میلیون تومان افزایش یافت.
وی با اشاره به اهمیت نگهداری از اماکن ورزشی از ضعف مدیریت مجموعه ورزشی سردار جنگل انتقاد کرد و گفت : نبود سامانه گرمایشی و نبود مدیریت و نظارت مستقیم موجب شده سالن های مجموعه ورزشی سردار جنگل بدون استفاده بماند و پیست دوچرخه سواری هنوز بهره برداری نرسیده است.
فرماندار رشت خاطرنشان کرد : گاز رسانی و بهسازی تاسیسات مجموعه ورزشی سردار جنگل، گرمایش سالن ها ، مرمت کف پوش سالن ها، بهسازی چمن مصنوعی زمین ورزشگاه شهید عضدی از جمله اقداماتی است که در حوزه ورزش در شهرستان رشت باید انجام شود.
علی فتح الهی با تاکید بر توسعه ورزش بانوان گفت : ساخت سالن ورزشی ویژه بانوان باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیر کل ورزش و جوانان گیلان هم در این نشست از بازگشایی پنجره نقل و انتقالات سپیدرود به عنوان خبر خوش این روزهابرای هواداران فوتبال در گیلان یاد کرد و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات رشت تکمیل نشدن پروژه ها و کم بودن بودجه های نگهداری از اماکن ورزشی است.
مریم بخشی با بیان اینکه درآمدهای ورزشی در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا به صفر رسیده است بر ضرورت تخصیص اعتبارات ملی برای تکمیلبازسازی مجموعه ورزشی عضدی تاکید کرد و افزود : پارسال 7میلیارد و 800 میلیون تومان و امسال 8 میلیارد تومان و در مجموع 12میلیارد و هفتصد میلیون تومان برای تکمیل مجموعه ورزشی عضدی در نظر گرفته شد.
وی عدم سازماندهی ماده 88 را یکی از مشکلات حوزه ورزش و جوانان اعلام کرد و گفت : ورزشکاران توان پرداخت شهریه باشگاه های ورزشی ندارند و این باعث شده برخی باشگاه داران هم اماکن ورزشی اجاره ای را پس دهند.
مدیر کل ورزش و جوانان گیلان با اشاره به تعیین چهارچوبی مشخص برای اماکن مازاد گفت: این اماکن می بایست قانونی به هیات های ورزشی واگذار شود تا حدود 16 میلیارد تومان اعتبارت ورزشی رشت هدر رفت نداشته باشد و بازگردد.
مریم بخشی اضافه کرد : آن قسمت از قانون که در آن تعیین شده که مکان های مازاد ورزشی باید اجاره داده شود باید بازنگری شود.
وی با اشاره با پروژه های عمرانی ورزشی رشت گفت : گازکشی مجموعه ورزشی سردار جنگل ، بهسازی چمن مصنوعی این ورزشگاه، تکمیل پیست دوچرخه سواری سردار سلیمانی رشت، ساخت سالن صخره نوردی، سایت تیراندازی، تکمیل استخر شنای کوثر، سالن ورزشی کوچصفهان و سالن شهدای سراوان از جمله این پروژه های عمرانی مهم شهرستان رشت است.
نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با بیان اینکه مکان های ورزشی رشت و تجهیزات ورزشی به هیچ عنوان شایسته ورزشکاران این شهرستان نیست گفت: سالن های ورزشی رشت به لحاظ سامانه گرمایشی، سرمایشی، و آب دچار مشکلات جدی است.
محمد رضا احمدی سنگری خاطر نشان کرد : تا زمانی که به ورزش نگاه سیاسی شود در این زمینه موفقیتی به دست نمی آوریم.
وی از هیات های ورزشی به عنوان بازوان مجموعه ورزش و جوانان یاد و خاطر نشان کرد: انتخاب فردی خاص در مدیریت هیات ورزشی باعث عدم اعتماد و وحدت بین ورزشکاران می شود.
نماینده رشت در خانه ملت در رابطه با سالن های مازاد که سود چندانی به لحاظ مالی برای ورزش جوانان ندارد هم گفت : قرار نیست افرادی که به لحاظ مالی وضعیت مناسبی ندارند از ورزش محروم شوند این سالن های مازاد در اختیار ورزش و جوانان قرار گرفته و برای استفاده از افراد محروم در نظر گرفته شود.
دیگر نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به مشکلات ساختاری مدیریت مجموعه ورزشی استان گیلان گفت : می بایست مجموعه ورزش و جوانان استان و سازمان های مرتبط و پشتیبان همه یک حرف واحد بزنند و برای توسعه ورزش گیلان به صورت متمرکز و هدفمند عمل کنند.
سید علی آقازاده با اشاره به ماده واگذاری سالن های ورزشی مازاد افزود : یک قانونی که 10 سال قبل تصویب شده وحی مُنزل نیست، وقتی که مسئولان تخصصی امر تشخیص می دهند برنامه ای به نفع مجموعه نیست باید در آن تغییر ایجاد شود.
وی با بیان اینکه انتخابات هیات های ورزشی در رشت ایراد دارد تصریح کرد : گاهی فدراسیون به استان تحمیل می کند که یک شخص خاصی حتما رئیس هیات شود و با لابی به راحتی سرمایه ها و پیشکسوتان ورزشی را از رده خارج می کنند که این امر منجر به ایجاد ابهام در افکار عمومی می شود.
نماینده رشت در خانه ملت با تاکید بر اینکه موج سواری های سیاسی تنها باعث نابودی ورزش شده است اضافه کرد : مشکلات با حمایت، اتحاد و همفکری افراد حل می شود، مثل مشکل سپیدرود، که به نوعی پاشنه آشیل ورزش استان محسوب می شد.
سید علی آقا زاده در پایان با بیان اینکه روستاها به نوعی تبدیل به یک شهر کوچک شده اند و تنها نام روستا بر روی آنها است، گفت : توسعه ورزش در روستاها و ساخت یک سالن ورزشی برای چند روستا یا یک دهستان از جمله اقدامات ضروری در حوزه ورزش روستایی است.