معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: فلسفه وجودی مناطق آزاد؛ تسریع در پیشرفت و تسهیل در توسعه کشور است.
به گزارش گیلان صدر، با اعلام رأی هیأت داوران،”جشنواره مجازی نوروز فرهنگی”منطقه آزاد انزلی،نفرات برتر خود را شناخت.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی در این مراسم عنوان کرد؛ گیلان مفاخر و چهره هایی در همه ابعاد فرهنگ و علوم و فنون دارد ولی فرزندان و جوانان و بعضا بزرگسالان ما از آنان آگاهی ندارند و این عدم آگاهی و غفلت و به نارسایی ما در فرهنگ سازی بازمی گردد و این بی توجهی بسیار جای تاسف دارد گاه می بینیم در یک فیلم سینمایی و یا سریال حتی در بین کارگردانان و تهیه کنندگان مشهور نیز اتفاق می افتد که اگر بخواهند چیزی را به نمایش بگذارند آن نقش لودگی و مسخرگی و خفت را در قالب یک نقش یک شخص گیلانی به نمایش می گذارند این عمل خواسته و یا ناخواسته جفا به فرهنگ و تمدن و توهین به مردم گیلان می تواند تلقی شود. فرهنگ گیلانی که به ادله و جهاتی گل سرسبد ایران و جهان محسوب می شود چنین سخریه آمیز مورد هجمه قرار می گیرد.
حجت مهدوی سعیدی در ادامه افزود؛ اگر قرار است قلب فرهنگی استان گیلان بتپد آن قلب باید در این سینه یعنی منطقه آزاد انزلی بتپد. نقطه ثقل تحرکات و تحولات باید در اینجا یعنی در منطقه آزاد تعریف شود.
وی گفت: فلسفه وجودی مناطق آزاد؛ تسریع در پیشرفت و تسهیل در توسعه کشور است، باید احیانا از پس جبران نارسایی ها و کوتاهی های صورت گرفته در فرهنگ کشور برآییم و قطعا به حول و قوه الهی با برنامه ریزی مدون و سیاست گذاریهای آگاهانه در این مسیر گام خواهیم گذاشت و ظفرمند خواهیم بود
مهدوی افزود: برای تحقق توسعه همه جانبه باید سمن ها و گروهای فرهنگی و هنری و گردشگری و کلا نهادهای مدنی ما را در این مسیر یاری نمایند.
وی عنوان کرد: که ما مدتی ست در حال تدوین یک برنامه و شیوه نامه مدونی هستیم که جشنواره های اختصاصا در ارتباط با گردشگری ایجاد نماییم باید بنشینیم و ببینیم که چکار کنیم که بنیه کم رمق و بی رمق گردشگری را به قوت برسانیم و صنعت توریستم را به جایگاه و بستر حقیقی خودش سوق دهیم، چرا که یکی از دریچه های مهم حل مشکلات و معظلات بیکاری جوانان ما صنعت توریسم و گردشکری است.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد انزلی گفت: کشوری مانند سنگاپور تا حدود چهار دهه پیش بعضا از سوی بنادر خود محل تولید موش های جهان بود اما اینکشور جهان اولی الان به نقطه ای رسیده است که با صنعت گردشگری عالی ترین پیشرفت و توسعه در ترم و نرم جهانی را دارا می باشد ما با این همه پتانسیل گردش گری و جهان گردی در ایران و گیلان هنوز دچار مصائب و مشکلاتی هستیم باید بپرسیم که چرا ؟
مهدوی در ادامه عنوان کرد: برای تقویت سینما، تئاتر، نقاشی، ادبیات شعری و داستانی و مجسمه سازی و خلاصه در همه شعب هنری و ذوقی برنامه های در حال تدوین و تصویب داریم که جوانان و طالبان و هنرمندان این عرصه بتوانند استعداد های خودشان را به صورت نیرومند و آگاهانه به منصه ظهور برسانند.
معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری منطقه
آزاد انزلی گفت؛ ما نباید این قبیل از مراسم ها را دست کم بگیریم فرزندان
ما نیاز به توجه دارند باید همگان را با عقلانیت انتقادی آشنا کنیم؛
باید از همانکودکی به کودکانمان توجهات و عنایات فرهنگی داشته باشیم. من
سال ها پیش یک دانش آموزی داشتم که الان یکی از پروفسورهای معروف ایران در
رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی مراغه است روزی از او پرسیدم که چگونه به این
مقام و این مرتبه علمی دست پیدا کرده اید گفت: از آنجایی که شما در دوران
دانش آموزی به من توجه ویژهای داشتید بله من سال هاپیش در دبیرستان او
بودم در جایی خوانده ام وقتی آلبرکامو جایزه نوبل خود را به معلم خودش داده
بود؛ پرسیدند که چرا این جایزه ارزشمند را به معلم اول ابتدایی خود تقدیم
کرده اید؟ او در پاسخ گفت که وی در دوران تحصیلم مشوق من بوده است. ما باید
به نوجوانان و جوانان و این شایستگان توجه ویژه ای داشته باشیم و آنان را
در چشم انداز فردا تربیت کنیم و تحقیقا چنین جشنواره های از سوی معاونت
فرهنگی در راستای اثبات این مدعا و تبین این اهداف عالی می باشد.
نفرات برتر جشنواره مجازی “نوروز فرهنگی” منطقه آزاد انزلی معرفی و تجلیل شدند
محمد حسن پور قائم مقام معاونت فرهنگی،اجتماعی، گردشگری سازمان منطقه آزاد انزلی، در خصوص اهداف برگزاری این رویداد فرهنگی که بر بستر اینترنت به اجرا درآمد،اظهار داشت: مهمترین هدف این برنامه استفاده از ظرفیت های رویدادهای فرهنگی به منظور تحقق شعار در خانه بمانیم در دوران درگیر بودن جامعه با اپیدمی ویروس کرونا بود،از سوی دیگر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی،شناسایی استعداد های فرهنگی و هنری و حمایت سازمان منطقه آزاد انزلی از علاقه مندان به مباحث فرهنگی از دیگر دلایل برپایی جشنواره مجازی “نوروز فرهنگی” بوده است.
وی طراحی و نقاشی،شعر،داستان نویسی،خاطره نویسی و دلنوشته،مطالعه کتاب و خلاصه نویسی را از جمله محورهای جشنواره بیان کرد و افزود: در این جشنواره ۱۲۰ شرکت کننده با مجموع ۱۶۹ اثر، آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمودند که پس از بررسی آثار رسیده پنج نفر نخست در هر بخش، به عنوان نفرات برتر معرفی شدند.
مدیر فرهنگی، هنری و آموزشی سازمان، نفرات برتر رشته های مختلف جشنواره مجازی نوروز فرهنگی را از قرار ذیل اعلام کرد:
در رشته نقاشی آزاد: ۱.حدیث خائفی، ۲.ترنم فتحی نیا، ۳.الناز عباس پور، ۴.فاطمه حسین نیا و ۵.رابعه نیک فطرت
در بخش شعر کلاسیک جشنواره: ۱.حسینعلی صادقی سرشت، ۲.زهرا سیاوش آبکنار، ۳.مسعود ایمانی، ۴.رضانیکوکار، ۵.صدیقه کشتکار وآنیتا قربانعلی زاده
در رشته شعر آزاد: ۱.علیرضا غنی پور، ۲.مهیار اسماعیلی مقدم، ۳.فرشته مهری، ۴.سپیده(رقیه) ساجدی و ۵.مریم فرجی
در بخش داستان نویسی: ۱.شکیلا خوش کردار، ۲.فاطمه فرزانه، ۳.فاطمه فداکار، ۴.زهرا عقیلی نژاد و ۵.محمد حسین نظرخواه علیسرایی
در رشته خلاصه نویسی کتاب با موضوع آزاد: ۱.فاطمه ملارودی، ۲.سارا عندلیب، ۳.فریدون شایسته و ۴.مهدی علیزاده
در عنوان نقاشی با موضوعیت همکاران سازمان: نیز ۱.هانیه کریم آبادی، ۲.آوا نوروز فشخامی، ۳.کارن مهربخش، ۴.محمد امین یوسفی و ۵.امیرمهدی نظامی.
گفتنی است نفرات برتر این جشنواره در نشستی با حضور معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان با اهدا لوح و کارت هدیه مورد تجلیل قرار گرفتند.