• درباره ما
  • تماس با ما
یکشنبه 28 اردیبهشت 1404
  • Login
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها
No Result
View All Result
گیلان صدر
No Result
View All Result

برنامه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی حل فناورانه معضلات اساسی کشور است

11 مرداد 1399
in اجتماعی
0
برنامه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی حل فناورانه معضلات اساسی کشور است

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، حل معضلات اساسی کشور از طریق سیاست گذاری به منظور توسعه فناوری های نوین و طرح های فناورانه را از برنامه های آینده این پژوهشکده دانست.

گیلان صدر: دکتر نیلوفر عابدین زاده با اشاره به تاسیس پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در اردیبهشت ماه سال ۸۲، اظهار کرد: در حال حاضر این پژوهشکده با پنج گروه پژوهشی قطعی شامل گروه محیط زیست طبیعی، گروه مهندسی محیط زیست، گروه فرآوری پسماند، گروه پایش منابع آب و گروه مطالعات ناحیه ای و یک مرکز خدمات تخصصی فعالیت می کند.

وی آزمایشگاه معتمد محیط زیست در زمینه آب و فاضلاب و میکروبیولوژی و انتشارات «پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی» را از دیگر واحدهای فعال در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی دانست و افزود: این پژوهشکده در آذرماه سال ۹۵ موفق به اخذ موافقت اصولی دو ساله مرکز پژوهشی از شورای گسترش وزارت علوم شد و در حال حاضر در شرف اخد موافقت قطعی وزارت علوم است.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، با اشاره به سند جایگاه جهاد دانشگاهی در چشم انداز بیست ساله، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با برخورداری از فرهنگ جهادی و منابع انسانی متعهد و کارآمد، در عرصه توسعه علم و فناوری پیشگام بوده و با کمترین امکانات و در کوتاه ترین زمان ممکن برای دستیابی به اهداف متعالی این نهاد و کشور تلاش می کند.

عابدین زاده، هدف گذاری فعالیت های گروه های پژوهشی پژوهشکده محیط زیست را در راستای ماموریت های جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری دانست و عنوان کرد: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در راستای اسناد بالادستی همچون برنامه های توسعه کشور و اهداف پنج ساله جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری گام برمی دارد.

وی با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در طی ۱۵ سال فعالیت خود بالغ بر ۵۰ پروژه پژوهشی و ۱۴۵ پروژه خدمات تخصصی در جهت رفع نیاز کارفرمایان بخش های دولتی و خصوصی به سرانجام رسانده است، گفت: از دیگر دستاوردهای پژوهشی این پژوهشکده استخراج ۱۲۰ مقاله «ISI» و علمی – پژوهشی و تالیف بیش از ۱۵ عنوان کتاب است.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، حفاظت، احیا، مدیریت و بهره برداری مناسب از تالاب های کشور را یکی از اهداف زیست محیطی قانون برنامه ششم توسعه دانست و خاطرنشان کرد: براساس این قانون می بایست حداقل ۲۰ درصد تالاب‌های بحرانی و در معرض تهدید کشور احیا شود. در این راستا پایش تغییرات تالاب انزلی و ارایه راهکارهای حفاظت و احیای این اکوسیستم ارزشمند در دستور کار پژوهشکده قرار گرفته است. همچنین طرح مدیریت جامع و برنامه آموزش، اطلاع رسانی، مشارکت مردمی و آگاهی افزایی تالاب امیرکلایه نیز در سال ۹۸ به انجام رسید.

عابدین زاده، مدیریت سالانه حداقل ۲۰ درصد از حجم پسماندهای موجود با روش های مناسب را یکی از سیاست های چهار سال آینده سازمان حفاظت محیط زیست دانست و یادآور شد: نظارت بر اجرای طرح های جامع مدیریت پسماند از جمله راهبردهای برنامه ششم توسعه در زمینه دفع پسماند است. ساماندهی وضعیت پسماند در کلانشهرها و شهرهای اولویت دار مناطق شمالی و پاکسازی این مناطق و حل معضل پسماندهای استان های شمالی از جمله موضوعاتی است که توسط گروه پژوهشی فرآوری پسماند پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی دنبال می شود.

وی تاکید کرد: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در حال پیگیری و اجرای جهت جانمایی و طراحی سیستم‌های ذخیره‌سازی و جمع‌آوری پسماندهای شهری، مکان ‌یابی محل مناسب جهت دفن مهندسی – بهداشتی پسماندهای شهری، اجرای طرح ‌های مربوط به مدیریت پسماندهای ویژه و صنعتی، بررسی و شناسایی آلایندگی پسماندهای صنعت، تدوین پارامترهای مورد سنجش برای تشخیص پسماندهای صنایع کشور و استحصال انرژی از پسماندهای تولیدی است.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، با اشاره به بحرانی بودن وضعیت منابع آب در کشور، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت های برنامه ششم توسعه و از جمله سیاست های چهار ساله سازمان حفاظت محیط زیست، تعیین حق‌آبه زیست محیطی تالاب‌هاست.

عابدین زاده، حق آبه را سهم زیست محیطی تالاب دانست و ادامه داد: تالاب ها برای اینکه نیازهای اولیه خود را به لحاظ زیست محیطی تامین کنند باید حق آبه داشته باشند که در این راستا طرح مطالعاتی «تعیین نیاز آبی – زیست محیطی تالاب بین المللی امیرکلایه و تالاب بین المللی بوجاق» توسط پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی انجام شده و به تایید سازمان حفاظت محیط زیست رسیده است. پیگیری طرح تعیین نیاز آبی – زیست محیطی تالاب انزلی از برنامه های آتی این پژوهشکده است.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، دستیابی به دانش فنی روش بهینه تصفیه آب همراه چاه های نفت و گاز جهت تخلیه از چاه به محیط و استفاده مجدد از پساب خروجی آن در صنعت را از دیگر برنامه های در دست اقدام گروه های پژوهشی این پژوهشکده دانست و اظهار کرد: براساس دستیابی به این دانش فنی در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، پایلوت نیمه صنعتی روش تصفیه ترکیبی آلاینده های هیدروکربنی موجود در آب همراه چاه های نفت و گاز با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تصفیه آب همراه به میزان یک بشکه در روز اجرا و بهره برداری شده است.

وی طرح مذکور را یکی از طرح های فناورانه منتخب جهاد دانشگاهی ذیل تبصره چهار قانون بودجه دانست و اضافه کرد: با دانش فنی به دست آمده در اجرای این پایلوت و جهت حل معضلات اساسی کشور در حوزه نفت و پتروشیمی مقرر شده است تصفیه پساب صنعتی یکی از شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت به ظرفیت ۴۰۰۰ بشکه در روز آب همراه عملیاتی شود.

عابدین زاده، با بیان اینکه پژوهشگران پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی موفق به سنتز آنتی اسکالانت «استایرن – مالئیک انیدرید» شدند، گفت: از این فرآورده به عنوان یک ماده ضد رسوب در دستگاه ‌های تصفیه آب اسمز معکوس استفاده می شود و می‌تواند بازده غشا در این دستگاه‌ها را تا حد قابل توجهی بالا ببرد و حذف ناخالصی آب را به ۹۹ درصد برساند.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی، از جمله پروژه های شاخص پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در سطح ملی را پاکسازی خاک های آلوده به آرسنیک با استفاده از فناوری های نوین در معدن طلای زرشوران دانست و یادآور شد: کارفرمای این طرح سازمان صنایع معدنی و فلزی(ایمیدرو) است.

وی مطالعات ارزیابی توان زیست محیطی و مکان یابی صنایع در سواحل استراتژیک مکران و برنامه اقدام ملی جهت حفاظت از فک خزری برای سه استان گیلان، مازندران و گلستان را از دیگر طرح های در دست اجرای پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در مقیاس ملی دانست.

عابدین زاده، حل معضلات اساسی کشور از طریق سیاست گذاری به منظور توسعه فناوری های نوین و طرح های فناورانه را از برنامه های آینده این پژوهشکده دانست و متذکر شد: گسترش دانش فنی به دست آمده در زمینه تصفیه پساب های نفتی، مشارکت در احیای تالاب انزلی با استفاده از فناوری های نوین جهت تصفیه رسوبات تالاب و مشارکت در پروژه های اقتصاد مقاومتی استان با هدف استفاده از ظرفیت های داخلی تاکید شده از سوی رهبر معظم انقلاب را نیز دنبال می کنیم./ایسنا

Tags: توسعه فناوری های نویندکتر نیلوفر عابدین زادهسرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهیگیلان صدر

نوشته مشابه

منطقه آزاد انزلی میزبان شانزدهمین نشست خبری سخنگوی دولت

منطقه آزاد انزلی میزبان شانزدهمین نشست خبری سخنگوی دولت

by shahed
20 اردیبهشت 1404
0

به گزارش گیلان صدر و به نقل از مدیریت روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد انزلی؛ "منطقه آزاد انزلی در تاریخ سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ میزبان برگزاری شانزدهمین نشست خبری سخنگوی دولت چهاردهم" است. براین‌اساس در روزهای دوشنبه، سه‌شنبه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت‌ماه جاری، منطقه آزاد انزلی باهدف بیان...

تاکید بر کیفیت و تسریع پروژه‌های آسفالت شهری در رشت

تاکید بر کیفیت و تسریع پروژه‌های آسفالت شهری در رشت

by shahed
18 اردیبهشت 1404
0

به گزارش گیلان صدر: امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، جلسه شورای معاونین با حضور رحیم شوقی شهردار رشت و جمعی از معاونین و مدیران شهری برگزار شد. رحیم شوقی، شهردار رشت در این جلسه با تأکید بر ضرورت تأمین منابع مالی پایدار گفت:یکی از الزامات موفقیت در اجرای برنامه‌های شهرداری، داشتن...

آغاز عملیات نهضت آسفالت در لاهیجان

آغاز عملیات نهضت آسفالت در لاهیجان

by shahed
18 اردیبهشت 1404
0

شهردار لاهیجان از آغاز عملیات نهضت آسفالت معابر شهری در سال ۱۴۰۴ خبر داد. به گزارش گیلان صدر و به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری لاهیجان، رضا زنده دل در گفت و گویی افزود: با توجه به مساعد شدن هوا و در راستای اجرای طرح ساماندهی...

اصلاح و بازسازی ۶۰۰۰ كیلومتر دیگر از شبكه‌های فرسوده برق گیلان

اصلاح و بازسازی ۶۰۰۰ كیلومتر دیگر از شبكه‌های فرسوده برق گیلان

by shahed
18 اردیبهشت 1404
0

با برنامه ریزی شركت توزیع برق استان ۶۰۰۰ كیلومتر دیگر از شبكه‌های فرسوده گیلان اصلاح و بازسازی خواهد شد به گزارش گیلان صدر: براساس هماهنگی و دعوت شرکت توزیع نیروی برق گیلان، همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ضمن بازید از پروژه های کلان این شرکت...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

منطقه آزاد انزلی میزبان شانزدهمین نشست خبری سخنگوی دولت

تاکید بر کیفیت و تسریع پروژه‌های آسفالت شهری در رشت

آغاز عملیات نهضت آسفالت در لاهیجان

اصلاح و بازسازی ۶۰۰۰ كیلومتر دیگر از شبكه‌های فرسوده برق گیلان

تلاش برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در منطقه آزاد انزلی

27 هزار متر مربع زمین در گیلان برای احداث مسکن اقشار کم‌درآمد تامین شد

شهردار لاهیجان از آغاز عملیات آسفالت سال ۱۴۰۴ خبر داد

ضرورت مقابله با افراد فاقد صلاحیت در امور درمانی

در کلانشهر رشت فقط ۴۰ دستگاه اتوبوس تردد دارد

کارگران سرمایه اصلی ما در تولید هستند

«طرح هادی» مهم ترین ابزار توسعه در مناطق روستایی است

رایزنی با اتاق‌های مشترك ایران برای بهره‌برداری از مزیت‌های منطقه آزاد انزلی

اخبار پربازدید

بازگشت مرد باروتی به شهرداری رشت/ محمود باقری خطیبانی مشاور اجرایی شهردار رشت شد

بازگشت مرد باروتی به شهرداری رشت/ محمود باقری خطیبانی مشاور اجرایی شهردار رشت شد

14 آبان 1398
حرمت داری و درک کارکنان و مراجعان مهمترین اصل و گام اول موفقیت در مدیریت است

حرمت داری و درک کارکنان و مراجعان مهمترین اصل و گام اول موفقیت در مدیریت است

12 تیر 1399
برگزاری ۹۰۰ برنامه در ۱۰۳ نقطه استان با حضور خادمان رضوی

برگزاری ۹۰۰ برنامه در ۱۰۳ نقطه استان با حضور خادمان رضوی

7 اردیبهشت 1404
افتتاح ۹ پروژه بزرگ عمرانی؛ گام بلند شهرک‌های صنعتی گیلان در مسیر «سرمایه گذاری برای تولید»

افتتاح ۹ پروژه بزرگ عمرانی؛ گام بلند شهرک‌های صنعتی گیلان در مسیر «سرمایه گذاری برای تولید»

30 فروردین 1404
مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

17 آبان 1400
کاروان خورشید به گیلان رسید

کاروان خورشید به گیلان رسید

9 اردیبهشت 1404

اخبار پر اشتراک

  • راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

    راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

    1776 shares
    Share 710 Tweet 444
  • مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

    1642 shares
    Share 657 Tweet 411
  • اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

    1407 shares
    Share 563 Tweet 352
  • هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    1268 shares
    Share 507 Tweet 317
  • شرح فاجعه؛ نامهٔ آسیا ابتهاج به مسعود بهنود

    1253 shares
    Share 501 Tweet 313

گیلان صدر

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب این پایگاه خبری_تحلیلی محفوظ میباشد.

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع میباشد . انتشار مطالب به معنی تایید محتوای آنها نیست |  سئو کیورد

No Result
View All Result
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها

eRasaneh_Trustseal(82722, true);

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In