گیلان صدر: علی اصغر روشنی روز چهارشنبه در گفت و گویی افزود: متصرفان علاوه بر محکومیت به جزای حبس به مدت سه و شش ماه ،به رفع تصرف و بازگرداندن وضعیت زمین به شرایط قبل محکوم شدند.
وی اظهار داشت:متصرفان با ارتکاب به تصرف مجدد با علم و آگاهی مستند به ماده ۶۹۰ و ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی به حبس محکوم شدند؛ که این موضوع نشان از عزم جدی دستگاه قضایی در مجازات متصرفان و متجاوزان به انفال دارد.
وی با اشاره به اینکه با متصرفان اراضی ملی بطور جدی برخورد می شود، از مردم خواست در صورت اطلاع از هر گونه تخریب و تصرف اراضی ملی و تالابی مراتب را به اداره های حفاظت محیط زیست اطلاع دهند تا در اسرع وقت نسبت به بررسی و ارائه به مراجع قضایی به منظور رفع تصرف اقدام شود.
روشنی یادآور شد:همچنین طی ماه های اخیر ۳۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع از اراضی ملی و تالابی استان رفع تصرف شده است.
وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان قائم مقام در مناطق حفاظت شده و با همکاری اداره منابع طبیعی علاوه بر خلع ید، طبق مفاد ٦٩٠ و ٦٩٣ قانون مجازات اسلامی با متصرفان و زمین خواران برخورد قاطع و قانونی خواهد کرد.
گیلان دارای ١٥ منطقه تحت مدیریت شامل یک پارک ملی – چهار اثر طبیعی ملی – پنج پناهگاه حیات وحش و پنج منطقه حفاظت شده است که ۹.۱۶درصد از سطح کل استان را شامل می شود ؛ همچنین استان دارای شش منطقه شکار ممنوع ( اشکورات- استیل- ناو اسالم- دیلمان درفک- اژدهابلوچ و جیرنده ) نیز بوده که ۱۰.۳درصد از سطح کل استان را شامل می شود.
همچنین گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن با ۸۰ درصد در قالب سه تالاب انزلی، امیرکلایه و بوجاق تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنهها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری میکنند.
تالابهای استان، زیستگاه مناسب برای بیش از ۶۰ گونه ماهی را فراهم ساختهاند، ضمن آنکه این تالابها به عنوان بخشی از محیط زیست، قسمتی تفکیک ناپذیر در زندگی معیشتی حاشیه نشینان و مردم محلی هستند که در صورت تخریب یا زهکشی تالاب ها با مشکلات عدیده معیشتی و اجتماعی روبرو خواهند شد.ایرنا