عصر امروز اولین جلسه ” کارگروه رسانه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دراستان ” با حضور دکتر نورصالحی ،سرپرست معاونت بهداشتی و جانشین قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت در سالن اجلاس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: دراین مسأله چند اختلاف مهم بین ما و اروپا هست. اروپاییها طی ۳۰۰ سال پیر شدند، یعنی با شیب آرام این اتفاق افتاد که باعث شد جامعه اروپا خودش را با این روند تدریجی تغییرات تطبیق دهد.اما ما طی ۳۰ سال پیر شده ایم، که به آن چاله جمعیتی یا سیاه چاله جمعیتی می گویند.
وی گفت: متاسفانه ما در حالی پیر میشویم که کشورهای اطرافمان جوان میمانند و این از نظر امنیتی بسیار مهم است.
دکتر نورصالحی،با اشاره با بیان اینکه گیلان دو میلیون،۵۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و رتبه ما در کشور ۸۴ است،اظهارکرد:رده سنی صفر تا ۱۴ سال در گیلان ۱۷٪درصد است که نسبت به جمعیت کل کشور این میزان ۲۴/۶دهم درصد است.
وی با بیان اینکه جمعیت ۶۵ سال ما نیز ۱۰درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند،تصریح کرد: جمعیت سالمندی ما در گیلان ۱۵/۹درصد است که این نشاندهنده آمار بالای سالمندان در گیلان است .
نورصالحی،همچنین شاخص باروری در استان گیلان را ۱/۱درصد بیان کرد و گفت:این عدد شاخص باروری ما در سال ۱۴۰۰است ،که در سال ۱۳۹۰ین عدد ۱/۴درصد بود.
وی همچنین افزود:روند ازدواج در گیلان در سال ۱۴۰۰نسبت به سال ۱۳۹۱ با کاهش مواجه بوده و بر عکس روند طلاق افزایش پیدا کرده است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان،ضمن تشریح مقوله جمعیت و اهمیت موضوع جمعیتشناسی گفت: یکی از مهمترین موضوعات عصر حاضر در ساختارهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مسأله کاهش فرزندآوری و درنتیجهی آن کاهش رشد جمعیت است که پیامدهای فاجعه باری برای کشور به همراه خواهد داشت.
وی با تاکید بر این که در کشور نه تنها با کاهش جمعیت مواجه ایم،بلکه با پیری جمعیت نیز روبرو هستیم، به مسأله مهاجرت سالمندان به گیلان اشاره کرد و گفت: مساله مهاجرت سالمندان به گیلان،جزو موضوعاتی است که باید کارشناسان حساسیت زیادی روی آن داشته باشند، تا بتوانیم طی چند سال آینده با تغییر سیاستهای جمعیتی و برنامهریزیهای مؤثر و کارآمد از این بحران عبور کنیم