تعادل در بازار دارو و تجهیزات با تشدید نظارت‌ها

گیلان صدر: چهارمین نشست کمیته استانی مبارزه با قاچاق دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی با حضور حیدرعلی بالو، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ محمود باقری خطیبانی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، نسیبه یوسفیان، معاون غذا و دارو دانشگاه و جمعی از مدیران ستادی و مسئولان و متولیان نظارتی و اجرایی کمیته استانی در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر تشدید نظارت‌ها در چرخه تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی و مکمل‌ها، اظهار کرد: قاچاق در عرصه دارو، مکمل‌ها و همچنین تجهیزات پزشکی در کل دنیا وجود دارد و به سبب حاشیه سود گسترده، سودجویان زیادی به آن اشتیاق دارند. ازاین‌رو نظام‌مند، برخط و شفاف بودن سیستم تأمین، توزیع و نظارت بر چرخه دارو و تجهیزات پزشکی بسیار می‌تواند مؤثر باشد.

وی با اشاره به اجرای طرح دارویار و تلاش دولت برای توزیع هدفمند یارانه‌ی دارو به مصرف‌کنندگان، افزود: طرح دارویار از قاچاق معکوس دارو در کشور جلوگیری کرده و درعین‌حال همه افرادی که دارای بیمه پایه هستند دارو را به‌صورت یارانه‌ای دریافت می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه گسترش قاچاق دارو، کشور را با چالش روبرو می‌کند، تصریح کرد: کنترل قاچاق در دنیا با افزایش نظارت‌ها ممکن شده و هرچقدر بتوانیم نظارت‌های سازمان یافته را در نظام تأمین و توزیع از گمرکات تا داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها قوی‌تر کنیم، در تعادل بازار دارو و تجهیزات موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

بالو با اشاره به تأمین سهم قابل‌توجهی از نیاز دارویی کشور از طریق تولید داخلی، گفت: خوشبختانه کارخانه‌ها و شرکت‌های دارویی بنامی در استان گیلان فعال هستند و بخشی از نیاز دارویی داخل استان و کشور را تأمین می‌کنند.

وی همچنین بر ضرورت نظارت بر داروهای طب سنتی با گسترش گرایش افراد به این طب، تأکید کرد و افزود: نظارت در این حیطه از عرضه دارویی نیز بسیار مهم است، چرا که توزیع این نوع داروها گسترده و با توجه به سیستم توزیع سنتی، نظارت سخت‌تری را در مقایسه با داروهای طب نوین دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیر افزایشی بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد در استان به‌ویژه در بین ورزشکاران، گفت: تشدید نظارت در بازار مکمل‌های دارویی با توجه به رغبت روزافزون ورزشکاران به مصرف آن‌ها، لازم است.

گفتنی است؛ در این نشست، اعضای این کمیته هرکدام به بیان دیدگاه‌ها، موانع و معایب چرخه تأمین، توزیع و نظارت بر داروها و مکمل‌ها پرداخته و راهکارهای توزیع هدفمند و نظارت بر این چرخه را مورد بررسی قرار دادند.

نوشته مشابه

پیشرفت بالای ۹۰ درصدی بیمارستان ۴۲۰ تخت خوابی جنرال مرکز استان گیلان

پیشرفت بالای ۹۰ درصدی بیمارستان ۴۲۰ تخت خوابی جنرال مرکز استان گیلان

حوزه بهداشت و سلامت استان گیلان حکایت از پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی بیمارستان جنرال ۴۲۰ تخت خوابی رشت دارد. به گزارش گیلان صدر: دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت : این بیمارستان جنرال که جزو نیازهای مبرم استان محسوب می شود؛ طی سالها مدیریت ساخت...

کاهش ۳۸ درصدی تصادفات فوتی

کاهش ۳۸ درصدی تصادفات فوتی

فرمانده انتظامی استان گیلان با اشاره ثبت رکورد بی‌سابقه خروج بیش از ۲۳۰ هزار خودرو در ۴۸ ساعت گذشته از استان گفت: با فعالیت شبانه‌روزی کارکنان مجموعه انتظامی، آمار تصادفات فوتی ۳۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان کاهش داشته است. به گزارش گیلان صدر: سردار «عزیزاله ملکی»...

تولد ۹۲۰ نوزاد در گیلان طی تعطیلات نوروز

تولد ۹۲۰ نوزاد در گیلان طی تعطیلات نوروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از انجام ۸۹۹ مورد عمل زایمان و تولد ۹۲۰ نوزاد طی ۱۴ روز گذشته خبر داد و گفت: ۱۰۸ هزار نفر به بخش اورژانس بیمارستان‌های استان مراجعه کردند. به گزارش پایگاه خبری گیلان صدر؛ محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز ۱۴ فروردین در...

ضیافت افطاری ۳۰۰۰ نفری در اسكله منظرگاه منطقه آزاد انزلی

ضیافت افطاری ۳۰۰۰ نفری در اسكله منظرگاه منطقه آزاد انزلی

به گزارش گیلان صدر و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل منطقه آزاد انزلی اسکله منظرگاه در پارک ساحلی این منطقه، میزبان یکی از باشکوه‌ترین ضیافت‌های افطاری با حضور گسترده بیش از ۳۰۰۰ گردشگر شد؛ مراسمی که با عطر افطاری و همصدایی در آخرین روز ماه مبارک رمضان،...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

اخبار پربازدید

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.