بیماران سرطانی و دیابتی بیشترین سهم بیماران خاص و صعب العلاج را در گیلان به خود اختصاص داده اند.
به گزارش گیلان صدر و به نقل از گیل ابراز: دکتر محمود عاطف راد ضمن تبریک هفته بیمه سلامت به تشریح عناوین روزهای هفته بیمه سلامت پرداخت و گفت: روز اول شنبه ۲۹ مهر ماه با عنوان «بیمه سلامت ، آموزش ، پیشگیری و سلامت خانواده» روز دوم یکشنبه سی ام مهر ماه «بیمه سلامت، سازمان هوشمند و خدمات الکترونیک سلامت»، روز سوم دوشنبه اول آبان ماه«بیمه سلامت حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج ، مشارکتهای اجتماعی و خیرین سلامت»، روز چهارم سه شنبه دوم آبان ماه«بیمه سلامت پوشش همگانی ، دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و حفاظت مالی از بیمه شدگان» روز پنجم چهارشنبه سوم آبان ماه «بیمه سلامت ارتقای خدمات خرید راهبردی و نظارت بر خدمات مطلوب»، روز ششم پنج شنبه چهارم آبان ماه «بیمه سلامت اطلاع رسانی توانمند سازی ، مشتری مداری و جهاد تبیین» و روز هفتم جمعه پنجم آبان ماه «بیمه سلامت حمایت از درمان زوجین نابارور و جوانی جمعیت» نامگذاری شده است.
مدیر کل بیمه سلامت گیلان، با تاکید بر بحث بیمه سلامت آموزش پیشگیری و سلامت خانواده از اجرای برنامه پزشک خانواده برای ۸۴۲/۰۰۰ نفر بیمه شده روستایی با همکاری دانشگاه خبر داد و گفت: استقرار ۳۰۵ پزشک و ۲۵۰ ماما و ۲۶ دندانپزشک در ۱۷۷ مرکز خدمات جامع روستایی توسط دانشگاه و ویزیت ماهانه ۵۰/۰۰۰ نفر توسط پزشکان خانواده سطح یک روستایی و ارجاع ۴۵۰۰ نفر به سطح تخصصی ۲ از دیگر اقدمات بیمه سلامت است.
وی جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت ۱/۳۰۶/۰۰۰ نفر و جمعیت بیمه شدگان خاص ۵گانه را ۲۸۵۲ نفر و همچنین جمعیت بیمه شدگان خاص و صعب العلاج ۴۲۷۹۴ نفر نشاندار فعال و تعداد بیماری ۵۱ بیماری را بیان کرد و گفت: ۹۰درصد بیماران خاص جز این ۵۱ بیماری هستند.
مدیر کل بیمه سلامت، با اشاره به نمونههای اعمال شده در سامانههای الکترونیکی بیمه سلامت گفت: پوشش بیمه ای بیش از ۴۵۵۰ خدمت، پوشش %۱۰۰ تعرفه دولتی خدمات بستری بیماران CF SMA ، B و موکوپلی ساکاریدوز، پوشش ۱۰۰ داروهای Nusinersen و Ridilam برای بیماران SMA و پرداخت ۱۸ میلیارد تومان وام به ۴۰۵ نفر از اقدامات بیمه سلامت گیلان در طی یکسال گذشته بوده است.
دکتر محمود عاطف راد هزینه پرداخت شده به موسسات طرف قرار داد بابت خدمات گروه یک طی یکسال گذشته در گیلان را اعلام کرد و افزود: ٢۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ريال(دو هزار و صد میلیارد ریال) مجموع پرداختی های ما در یکسال گذشته بوده، که به تفیکیک در سال۱۴۰۱ : ۶۰۰ میلیارد ریال سهم صندوق ۹۱ میلیارد ریال ) و در سال ۱۴۰۲ ۱۵۰۰ میلیارد ریال ) سهم صندوق ۲۵۵ میلیارد ریال ) بوده است.
وی با بیان اینکه دو بیماری دیابت و سرطان بالاترین سهم بیماران خاص را در گیلان به خود اختصاص داده اند، اظهار کرد: بیش از ۱۳ هزلر بیمار دیابتی و بیش از ۸ هزار و هشتصد بیمار سرطانی در گیلان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
مدیر کل بیمه سلامت گیلان،به نشاندار کردن و تدوین بسته های خدمتی اشاره کرد و گفت: بسته های خدمتی تدوین شده برای این ۵۱ بیماری در بخش دولتی بر اساس تعرفه دولتی و در بخش خصوصی بر اساس تعرفه دولتی و در برخی خدمات بر اساس تعرفه خصوصی میباشد . در بسته های خدمتی تدوین شده ، پوشش ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی در بخش دولتی و پوشش حدود ۸۰ درصدی در مورد خدماتی که اجازه دریافت آنها در بخش خصوصی داده شده است وجود دارد. همچنین افزایش پوشش بیمه ای برای داروهای بسیار گران قیمت ضدسرطان و پوشش صد در صدی هزینه های رادیوتراپی بر اساس تعرفه دولتی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به موضوع مشارکتهای اجتماعی و خیرین سلامت و تفاهم نامه با سازمانهای مردم نهاد ( انجمن حمایت از بیماران کلیوی و MS و …) به
تفاهم نامه با سازمان بهزیستی برای ارائه ۵۹ خدمت توانبخشی جدید اشاره کرد و گفت: بیمه نمودن افراد بی بضاعت معرفی شده موسسات خیریه ساکن مناطق کم برخوردار، به تعداد ۱۸۰۰۰ نفر، تفاهم نامه با وزارت کشور در مورد پوشش بیمه ای رایگان در مناطق کم برخوردار از اقدمات مهم بیمه سلامت گیلان در طی این مدت بوده است.
مدیر کل بیمه سلامت گیلان، همچنین از پوشش همگانی و دسترسی عادلانه به خدمات سلامت و حفاظت مالی از بیمه شدگان بیمه خبر داد وگفت:
بیمه سلامت رایگان بیش از ۱۱۰۰۰۰۰ نفر از مردم گیلان (۸۴ درصد) و عقد قرارداد با ۱۹۱۳ موسسه تشخیصی و درمانی در استان، پرداخت ۱۳۴۸ میلیارد تومان هزینه درمانی در سال ۱۴۰۱ به موسسات طرف قرار داد و همچنین پرداخت ۹۷ میلیارد تومان هزینه درمان کرونا برای ۵۴/۸۶۵ بیمار کرونایی و با ارائه خدمات بیمهای بستری و سرپایی با بیش از ۴/۰۰۰/۰۰۰ بار مراجعه در سال ۱۴۰۱ را کارنامه خود تاکنون به ثبت رسانده است.
دکتر عاطف راد، در خصوص حمایت از درمان زوجین نابارور به موضوع فعال سازی نشان برای ۱۹۹۵ زوج نابارور در سامانه نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: پوشش بیمه ای ۶۳ قلم داروی مرتبط درمان ناباروری-۵۷ قلم آزمایش و ۷ خدمت تصویربرداری، پوشش خدمات فوق تخصصی مثل IVF _ ICSI _FET و …، پوشش بیمه ای ۲۸ قلم تجهیزات پزشکی مرتبط با خدمات درمانی زوجین نابارور و همچنبن پرداخت ۸/۳ میلیارد تومان هزینه درمان زوجهای نابارور در طی یکسال گذشته جز عملکرد بیمه سلامت گیلان بوده، که باعث شد بیمه سلامت گیلان در جشنواره شهید رجایی رتبه اول را کسب نماید./پایان