گیلان صدر:سرپرست این مرکز از اجرای پروژههای شاخص 1400 اکتشافی با تکیه بر تولید دادههای زمینشناسی اقتصادی خبر داد.
مهندس مسلم امانی با بیان اینکه تولید دادههای معدنی اعم از کانیهای فلزی و غیرفلزی در چرخه فرآیند اکتشاف به عنوان تولید دادهها و اطلاعات پایه در فعالیتهای اکتشافی نقش مهمی را ایفا میکند؛ گفت: اگرچه ممکن است منابع مالی پروژههای اکتشافی جهت مطالعات در سطح استان کاهش داشته، اما پروژههای متنوع اکتشافی با تکیه بر تولید اطلاعات پایه معدنی در راستای شاخص اصلی سازمان در سطح بالایی در حال اجرا هستند.
وی از اجرای مرحله اول برداشت میدانی مطالعات زمینشناسی اقتصادی و پیجویی اکتشافی در برگه یکپنجاههزارم لوشان با عوارض طبیعی بسیارسخت خبر داد و افزود: این پروژه همزمان با تهیه نقشه زمینشناسی با هدف تولید لایههای اطلاعاتی سنگشناسی، ساختاری، اقتصادی، مهندسی و مخاطرات در حال انجام است.
امانی افزود: پروژه اکتشافی بررسی زمینشناسی اقتصادی کانسارهای پلاسری سواحل کیاشهر تا چمخاله پروژه دیگری از برنامههای 1400 پیشروی است که به صورت تفصیلی انجام شده و تا پایان شش ماهه اول سال جاری 75 درصد پیشرفت داشته است.
به گفته وی؛ پلاسرها شامل نهشتههای آبرفتی در حد ماسه حاوی ذرات و دانههای درشت و کانیهای قابل توجه و سنگینی همانند طلا، نقره، پلاتین، زیرکن، تیتان و قلع است که بررسیهای زمینشناسی اقتصادی آن در سواحل استان گیلان در حال انجام است.
سرپرست مرکز زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان خاطرنشان کرد: پروژه پایش اکتشافات منابع غیرفلزی جنوب گیلان در محدودهای به وسعت 820 کیلومتر مربع به عنوان یکی دیگر از پروژههای اکتشافی سال 1400 این مجموعه است که در حال حاضر آنالیز نمونههای برداشت شده انجام و در مرحله آزمایشگاهی است و گزارش آن در مراحل پایانی قرار دارد.
امانی یادآور شد: از برنامههای گروه اکتشاف ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان مطالعات محدوده کانسارهای سنگآهن است که در مرحله استعلام استانی از دستگاههای اجرایی همچون منابعطبیعی و محیط زیست قرار دارد.