نخستین موزه تخصصی صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در رشت با محوریت “رشتی دوزی” امروز سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ با حضور امام پناهی فرماندار شهرستان رشت، عزیزی رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت، عباس نژاد رئیس کمیسیون ترافیک شورا، سید امیر حسین علوی شهردار رشت ، ولی جهانی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تعدادی از مدیران و هنرمندان در عمارت کلاه فرنگی واقع در باغ محتشم رشت گشایش یافت.
گیلان صدر: سید امیر حسین علوی شهردار رشت در این مراسم تحول گردشگری را یکی از اولویت های مجموعه شهرداری دانست و اظهار داشت: بواسطه برخوداری رشت از برند شهر خلاق، تحول در آن عزمی جدی را می طلبد.
سید امیر حسین علوی بیان داشت: همکاری و همراهی مناسبی میان اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر در حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی رقم خورده است تا بتوانیم داشته هایمان را به درستی ارائه دهیم و در حوزه اقتصادی، فعال کنیم.
وی افزود: مرمت عمارتهای تاریخی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دستور کار قرار گرفته است تا برای ارائه تولیدات هنری در اختیار هنرمندان قرار گیرد.
شهردار رشت گفت: مقرر شد در جوار عمارت کلاه فرنگی که امروز به موزه رشتی دوزی تغییر کاربری داده است، بازارچههای فصلی جهت فروش صنایع دستی دایر شود. ضمن اینکه این هنر بایستی برای ارائه به نسل آینده حفظ شود و انتقال یابد. همچنین لازم است از این فرصتها برای شهرمان مزیتهای اقتصادی خلق کنیم تا اقتصاد خرد خانوارها را ارتقاء دهیم.
علوی با تاکید بر اینکه تجاری سازی صنایع دستی نیازمند عزم همگانی است، اذعان داشت: سعی داریم در شهرداری به عنوان نهاد عمومی همه داشته هایمان را برای این منظور به اشتراک گذاریم که البته لازمه آن شکل گیری تعامل و مشارکت دستگاههای دولتی می باشد.
شهردار رشت با اشاره به تشکیل دبیرخانه ستاد شهر خلاق در شهرداری، گفت: قرار است دبیرخانه صنایع دستی با هدف تعیین وظایف سازمانهای مختلف در راستای حمایت از هنرمندان این عرصه نیز در شهرداری رشت ایجاد شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این مراسم اظهار داشت: راهاندازی این موزه تخصصی نقطه عطفی در شناسایی و معرفی صنایع دستی استان گیلان است که میتواند در راستای صنعت گردشگری استان نیز موثر باشد.
ولی جهانی با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیت این موزه در راستای توسعه گردشگری استان بهرهمند شویم، افزود: صنایع دستی در کنار داشته های طبیعی نقطه قوت و تمایز گیلان نسبت به سایر نقاط کشور می باشد که همواره عامل اصلی جذب گردشگر به این خطه سرسبز شمال بوده است.