اختصاصی/گیلان صدر، رقیه صدری: “ثبات در مدیریت شهری” نیاز اولیه برای رسیدن به اثر بخشی در برنامه ها و طرح ها محسوب میشود. موضوعی که شهر رشت همواره از حیث عدم تحقق آن متحمل خسارت های جبران ناپذیری شده و از قطار توسعه جا مانده است. امروزه اهمیت پایبندی یه این مقوله برکسی پوشیده نیست و به همین دلیل نامزدهای انتخابات شورای ششم شهر رشت نیز همواره در شعارها و برنامه های خود به آن پرداخته اند.
اما شورای پنجم شهر رشت با حواشی بسیار زیاد و سابقه انتخاب شهرداران و سرپرستان متعدد رکورد دار بی ثباتی مدیریتی محسوب میشود و مدیران مجموعه شهرداری نیز مرتبا با فشار اعضای شورا در حال تغییر بوده اند. در برهه ای نیز چند عضو شورا خود کاندیدای شهرداری کلانشهر رشت شده اند.
از این رو لازم دیدیم به جهت شنیده ها و تحرکاتی در خصوص بستن لیست های مدیران شهری و انتخاب شهردار جدید توسط برخی نامزدها پیش از انتخابات و به دلیل لزوم شفاف سازی مواضع پنج عضو فعلی شورای پنجم شهر رشت که در کورس رقابتهای انتخاباتی شورای ششم نیز هستند، پاسخ صریح دو سوال خود را از این نامزدها بپرسیم:
۱_آیا معتقد به ثبات مدیریتی هستید؟
۲_آیا با کاندید شدن اعضای شورا برای پست شهرداری رشت موافق هستید یا خیر؟
محمد حسن عاقلمنش
ج سوال1_ برای دریافت پاسخ این سوال باید رزومه و عملکرد هر عضو شورا مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا به وضوح مشخص شود که چقدر مقبد به اظهارات خود است. اینجانب تاکنون به شهرداران منتخب شورا تا آخرین لحظه پایبند بوده ام و نه با شعار، بلکه عملا تاکید به ثبات مدیریت شهری داشته ام. چرا که در ادوار گذشته هر زمان ثبات مدیریتی حاکم بوده، شورا و نهاد اجرایی شهرداری بیشترین بازده و عملکرد را از خود نشان داده اند. معتقدم باید در مرحله اول با دقت شهردار انتخاب کنیم و وقتی انتخاب کردیم، باید برای یک دوره چهارساله از او حمایت کنیم .
ج سوال 2_من موافق شهردار شدن اعضای شورا نیستم و اگر موردی پیش بیاید و همه اعضاء اجماع داشته باشند؛ لاجرم موافقت میکنم. در غیر این صورت، بهیچ وجه موافق این موضوع نیستم زیرا؛ اعضای شورا بعنوان نماینده مردم انتخاب شده اند؛ نه شهردار.
رضا رسولی
ج سوال1_اینجانب ۸ سال عضو شورا بوده ام و در برهه ها و ادوار مختلف (با ذکر مصداق) اثبات کرده ام که نمیخواهم در بی ثباتی مدیریتی نقشی داشته باشم. فقط با استیضاح دکتر حاج محمدی موافق بودم که دلایل روشنی نیز داشتم و میتوانم در این خصوص مفصل بیان کنم.در حال حاضر نیز، با طرح سوال و جوسازی ها و حرفهای نگران کننده مطروحه توسط برخی همکاران در خصوص شهردار فعلی رشت، صد در صد مخالف هستم.
اگر چه شورای پنجم عملکرد بسیار بد و غیرقابل دفاعی در خصوص انتخاب شهردار دارد و در طول عمر کاری خود ۹ شهردار و سرپرست انتخاب کرده است و این یک فاجعه جدی محسوب میشود؛ البته بخشی از این ایراد به من نیز بازمیگردد اما من به سهم خودم سعی کرده ام که در اشتباهات خاص، سهیم و شریک نباشم. اکنون نیز پس از چند سال، شخصی که رزومه قابل قبولی دارد و از آبرویش گذشته را بعنوان شهردار انتخاب کرده ایم. معتقدم این کشمکش ها و هیجانات شکل انتقاد سازنده ندارد و توهین آمیز و نگران کننده است. امیدوارم همه ما در چارجوب عقلانیت پیش برویم.
ج سوال2_ قطعا با انتخاب اعضای شورا به عنوان شهردار مخالف هستم و این موضوع را بزرگترین عارضه شورای چهارم و خصوصا شورای پنجم میدانم. بزرگترین چالش شهر رشت را این بی قراری همکاران برای مناصب مختلفی همچون شهرداری و… میدانم. برخی همکاران در حالیکه میبایست برای مردم و شورا کار کنند اما گویا “سندروم پست بیقرار” دارند. همینجا از نمایندگاان محترم مجلس میخواهم در صدد تصویب قانونی باشند که امکان کاندیداتوری اعضای شورا بعنوان شهردار را که مصداق و نمونه بارز تضاد منافع است ممنوع شود. چگونه کسی که بعنوان نماینده مردم در شورا حضور دارد، میتواند به عنوان شهردار انتخاب شود؟ به خودش رای بدهد و مناسباتش با همکارانش را کاملا مناسبات بده بستانی تعریف کند؟ زیرا وقتی کسی از دیگری رای میخواهد، حتما باید در ازای این رای، امتیازی بدهد و شکی در این وجود ندارد. این خود آفت شوراست. همچون اتفاقی که در شورای پنجم افتاد وگرنه قطعا شورای پنجم خروجی دیگری داشت.
امیر حسین علوی
ج سوال ۱_به ثبات مدیریتی به شرط توانمندی مدیران شهرداری و در صورت حضور یک شهردار بومی و توانمند به شرط عدم بروز تخلفات و خطاهای خاص مالی مقید هستم.قطعا میبایست مدیریت شهری مدیریتی قوی و با ثبات بماند و شورا مکلف به انجام اینکار است.
ج سوال۲_این سوال نسبی است و در هر مقطع زمانی، پاسخ به این سوال متفاوت است.
فاطمه شیرزاد
ج سوال1_بنده همیشه قائل به ثبات مدیریت شهری بوده ام. معتقدم باید ثبات وجود داشته باشد تا شورا و شهرداری بتوانند خدمات بیشتری را در جهت منافع عمومی شهر و مردم ارایه کنند.
ج سوال2_در خصوص این سوال باید به مواضع گذشته من رجوع کنید. من در گذشته نیز بیان کرده ام که وقتی عضو شورا هستیم، باید به عنوان نماینده به مردم خدمت کنیم و همیشه به صراحت گفته ام که موافق این موضوع نیستم.
حجت جذب
حجت جدب نیز همچون چهارسال گذشته عضویتش در شورا که حاضر به مصاحبه با خبرنگاران نبود، با وجود پیامکهای متعدد و اعلام طرح سوال و نیاز به پاسخگویی به تماسهای مکرر خبرنگار پاسخ نداد.