مدیرکل بهزیستی گیلان گفت: زمان اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان در این استان به دلیل بیماری کرونا تغییر کرد.
گیلان صدر: دکتر حسین نحوی نژاد اظهار داشت : با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره احتمال اوج گیری بیماری کرونا و همزمانی آن با آنفولانزای H1N1 در نیمه دوم سال زمان اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان در سال جاری تغییر کرده است.
وی با بیان اینکه برنامه پیشگیری از تنبلی چشم از پانزدهم تیرماه امسال به مدت سه ماه اجرا می شود، افزود: به منظور به حداقل رساندن تماس فرد غربالگر با کودک و کاهش زمان غربالگری تنها ابزار انجام غربال کودکان در سال جاری با دستگاه است و استفاده از چارت تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد.
دکتر نحوی نژاد خاطر نشان کرد: سال ۹۹ به دلیل شرایط اپیدمی بیماری کرونا در کشور ابعاد مختلف برنامه ها به ویژه برنامه های پیشگیرانه، ارتقاء و سلامت از جمله برنامه کشوری پیشگیری از آمبلیوپی تحت تاثیر قرار گرفت، این امر منجر شد تا با اتخاذ و در پیش گرفتن راهکار های تازه بتوان احتمال مخاطراتی که سلامت کودکان، والدین، همکاران و تمامی دست اندرکاران برنامه را تهدید می کند به صفر نزدیک کرده و به این ترتیب بتوان ضمن اجرای برنامه از این شرایط بحرانی عبور کرد.
مدیرکل بهزیستی گیلان بیان داشت: برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم در دفتر پیشگیری از معلولیت ها در تمام طول سال با هدف کاهش شیوع آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی از طریق تشخیص و درمان به موقع بیماری در سنین طلایی “زیر ۵ سال” اجرا می شود.
وی افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری چشمی دوران کودکی و افزایش سطح مراقبت های چشمی در بیماری هایی از قبیل آمبلیوپی و عیوب انکساری را از اهداف سازمان بهداشت جهانی عنوان و اضافه کرد: برای پیشگیری از اختلالات بینایی ، توجه به آمبلیوپی به عنوان یکی از اولویت های برنامه پیشگیری مورد توجه خاص است.
وی با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل جامع برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم ویژه کودکان ۶ – ۳ سال ، چرخه کار کلی برنامه بر اساس دستورالعمل در سه سطح انجام می شود، اظهار داشت: در سطح اول کودک در پایگاه توسط ابزارهای مورد تایید توسط افراد آموزش دیده غربال می شود در سطح دوم در صورت نیاز به اپتومتریست ارجاع می شود و در سطح سوم نیز در صورت نیاز به چشم پزشک ارجاع خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان گیلان بیان داشت: برای اجرای بهینه برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان از ابتدای سال برنامه ریزی و هدف گذاری سالیانه و در طول سال نظارت بر روند اجرای برنامه، هماهنگی های درونبخشی و برون بخشی و در انتها تحلیل و ارائه گزارش نهایی برنامه و اصلاح فرایند ها انجام می شود.
سال گذشته ۷۱ هزار و ۶۳۱ کودک در گیلان تحت پوشش پیشگیری از تنبلی چشم قرار گرفتند، در مرحله اول سه هزار و ۲۸۱ کودک مشکوک تشخیص داده شد و به سطح دوم “بینایی سنج” ارجاع داده شدند از مجموع کودکان ارجاع داده شده ۱۷۸ کودک آمبلیوپی و یک هزار و ۶۴۱ نفر دارای اختلالات بینایی بودند که به ۱۶۵ کودک هزینه عینک و به سه نفر هزینه جراحی پرداخت شد.