گیلان صدر: پیشبینی میشود در دهههای پیشرو هوش مصنوعی، خودروهای خودران و مکانیزه شدن بسیاری از مشاغلی که نیاز به مهارت اندک دارند، تغییرات گستردهای در اقتصاد جهانی ایجاد کنند. در این باره این پرسش مطرح میشود که کدام کشورها بیشترین آمادگی را برای تغییرات تکنولوژیک دارند؟
جهان با سرعت بالایی درحال تغییر است. در طول تاریخ بشر، ۱۵۰ سال اخیر چشمگیرترین پیشرفت های تکنولوژیک حاصل شده است. برق، خودروها، پلاستیک، تلفن و تلویزیون همگی کمتر از ۱۵۰ سال قدمت دارند، درحالی که تکنولوژی های جدیدتر نظیر اینترنت بیش از هر زمان دیگری منافع اجتماعی به همراه داشته اند.
بر این اساس پیش بینی می شود در دهه های پیش رو هوش مصنوعی، خودروهای خود ران و مکانیزه شدن بسیاری از مشاغلی که نیاز به مهارت اندک دارند، تغییرات گسترده ای در اقتصاد جهانی ایجاد کنند. در این باره این پرسش مطرح می شود که کدام کشورها بیشترین آمادگی را برای تغییرات تکنولوژیک دارند؟
در پاسخ به این پرسش، خبرگزاری آمریکایی «بیزینس اینسایدر» با استفاده از اطلاعات آخرین «نظرسنجی جهانی رقابت پذیری »مجمع جهانی اقتصاد»این کشورها را رتبه بندی کرده است. در این رتبه بندی وضعیت رقابت پذیری کشورها بر مبنای ۱۰ رکن اصلی مورد ارزیابی قرار می گیرد. یکی از این ۱۲ رکن، «نهادها» است و یکی از زیرشاخص های این رکن، «عملکرد دولت» است. در این باره یکی از معیارهایی که «بانک جهانی» در ارزیابی عملکرد دولت ها مدنظر قرار می دهد «مسیر آینده دولت» است، معیاری که آمادگی هر یک از دولت ها را در برابر تغییرات آینده می سنجد.
اطلاعات مربوط به این معیار، از پاسخ پرسش های «نظرسنجی جهانی رقابت پذیری» گردآوری شده است. این پرسش ها عبارتند از : «سرعت انطباق چارچوب قانونی کشور شما با کسب وکارهای دیجیتال چگونه است؟»، «تا چه حد دولت محیط سیاستی باثبات را برای کسب وکارها فراهم می سازد؟»، «تا چه حد دولت واکنش مناسب در برابر تغییرات دارد؟» و «تا چه حد دولت چشم انداز بلندمدت اتخاذ می کند؟» در این نظرسنجی از مشارکت کنندگان که مدیران کسب وکارهای جهانی هستند، خواسته شده این پرسش ها را با نمره یک تا هفت پاسخ دهند (هفت به عنوان بالاترین نمره).
پس از جمع آوری پاسخ ها، در نهایت نمره هر یک از کشورها در معیار «مسیر آینده دولت» محاسبه می شود.
به گزارش «بیزینس اینسایدر»، عمده کشورهایی که در رتبه های برتر این فهرست قرار دارند، کشورهای نفتی و ثروتمند خاورمیانه هستند که برنامه متنوع و مدرن سازی اقتصاد خود را در دستور کار قرار داده اند. در این رابطه، رتبه بندی ۲۱ کشوری که بیشترین آمادگی را برای تغییرات آینده دارند بدین ترتیب است:
۱- سنگاپور ۲- لوکزامبورگ و آمریکا (به طور مشترک در جایگاه دوم) ۴- امارات ۵- عربستان ۶- بحرین، عمان و قطر ۹- مالزی و سوئیس ۱۱- فنلاند و روآندا ۱۳- آلمان، هلند و نیوزیلند ۱۶- هنگ کنگ ۱۷- سوئد و نروژ ۱۹- دانمارک، جمهوری آذربایجان و هند.