در پی مشکلات موجود در سر راه مطبوعات استان و دشواری ها و موانع این حوزه فرهنگی جمعی از مدیران روزنامه های گیلان با معاون مطبوعاتی و رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفتگو کردند و خواستار رفع مشکلات مطبوعات استان شدند.
به گزارش گیلان صدر و به نقل ازبرنا، دکتر خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر حل مشکلات رسانه های مکتوب و تامین کاغذ و دیگر ملزومات چاپ از مهمترین برنامه های این معاونت است، گفت: رسانه ها و مطبوعات موقعی می توانند رشد و بالندگی داشته باشند که کار متفاوتی ارائه دهند ولی متاسفانه در حال حاضر در رسانه ها عملا مخاطب مدنظر نیست.
وی افزود: مطبوعات و روزنامه ها باید به سمتی بروند که همه هدف آنها خوانندگان و مخاطبان آنها باشد و به جای دغدغه “چیز” نوشتن باید دغدغه “چی“ نوشتن داشته باشند.
دکتر خدادی اضافه کرد: شرایط فعلی رسانه ای کشورمان هم فرصت و هم تهدید است و باید از این دوره گذار به بهترین نحو بهره برد؛ چرا که دنیای تولید دنیای عرضه و تقاضا است و باید چیزی در روزنامه ها و مطبوعات نوشت که مردم برای خواندن آن اشتیاق نشان دهند و اگر رسانه ها به مخاطبان خود اهمیت ندهند و آنها برایشان مهم نباشند، قطعا شکست خواهند خورد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اعتقاد دارم که رسانه ها در کشورمان تازه دارند شکوفا می شوند و در شرایطی که بزرگترین قدرت و تکنولوژی جهان در خدمت رسانه است در کشور ما هم باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن در توسعه کشور بهره برد.
وی اظهار داشت: سرعت تکنولوژی اطلاعات بسیار بالا رفته و در حال حاضر همه به شکل مطلوبی دارند از رسانه ها استفاده می کنند و در مجموع همه دارند کار رسانه انجام می دهند و این نکته بسیار مهمی است.
دکتر خدادی با اشاره به اینکه در فعالیت های رسانه ای محتوا باید بر اسم غالب باشد، گفت: در روزنامه ها دیگر نباید اقدام به چاپ خبر کرد چرا که در حال حاضر کسی در روزنامه های مکتوب به دنبال مطالعه خبر نیست و در مجموع نظام عرضه و تقاضا در روزنامه ها و مطبوعات مکتوب از بین رفته است.
معاون مطبوعاتی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: مطبوعات و روزنامه های استانی باید به فکر دغدغه های موجود استان بوده و با تولید مطالب و مقالات محتوایی و استفاده از نظر کارشناسان و مردم به رفع آنها اهتمام داشته باشند؛ مثلا در گیلان مشکلات بخش کشاورزی مانند چای، برنج و … مسایل زیست محیطی، دریا و گردشگری در اولویت هستند و باید در پی رفع معضلات و مسایل این حوزه ها بود تا با پرداختن و طرح این موضوعات مهم همچنان مخاطبان خود را حفظ کرد.
وی خاطرنشان کرد: روزنامه های استانی برای اینکه همچنان اثرگذار باشند، باید به مطالبات و خواسته های مردم پرداخته تا بلکه از وضعیت فعلی خارج شوند. دکتر خدادی در خاتمه با بیان اینکه خانه های مطبوعات باید ناجی رسانه ها و مطبوعات کشور باشند، یادآور شد: متولیان خانه مطبوعات در همه استان ها باید در حمایت از رسانه ها و حل مشکلات آنها پیشگام شده و در تعامل با معاونت مطبوعاتی در صدد رفع مشکلات و موانع مطبوعات و رسانه ها باشند.
در این جلسه همچنین دکتر دربندی، مدیر کل مطبوعات داخلی معاونت مطبوعاتی نیز گفت: در بحث چاپ و نشر مطبوعات و نشریات استان ها نظر خانه های مطبوعات مرجع و مورد تایید است و آنها باید در این زمینه با رصد فعالیت مطبوعات و رسانه ها بر کار آنها نظارت نمایند.
وی افزود: مبنای کار معاونت مطبوعاتی سامانه این معاونت است و همه فعالیت ها و اقدامات از طریق سامانه به درستی انجام می شود و حتی در خصوص پرداخت یارانه ها نیز طبق اعلام وصول و درج در سامانه کارها بررسی و اقدام خواهد شد.
دکتر دربندی در خصوص واگذاری آگهی های ثبتی و دولتی به مطبوعات نیز اظهار داشت: در مورد واگذاری آگهی ها هر چند هیچ بخشی دست ما نیست، ولی در این راستا سازمان ها و دستگاه های دولتی و خصوص باید مشارکت کنند و توزیع آگهی ها را طبق دستورالعمل هیات دولت به ادارات کل ارشاد اسلامی محول نمایند تا توزیع و انتشار آگهی ها در بین همه نشریات به سهم مساوی انجام شود.
وی اضافه کرد: در بحث کاغذ خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته و به زودی ۳ هزار تن کاغذ به وزارتخانه خواهد رسید و بین ۲۵۰ روزنامه توزیع خواهد شد و برای ۳ ماه این مقدار اختصاص می یابد.
گفتنی است در این نشست مدیران مسئول روزنامه های گیلان نیز موارد مهمی را در خصوص فعالیت های رسانه ای، تامین کاغذ و ملزومات چاپ، مشکلات توزیع آگهی های ثبتی و سامانه ای و … مطرح کرده و خواستار رفع مشکلات این حوزه شدند.