رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به نقش مهم زنان در افزایش سلامت جامعه، گفت: برای داشتن جامعهای سالم باید سبک زندگی تغییر کند.
به گزارش گیلان صدر، پیش ازظهر شنبه نخستین همایش «زن و فرهنگ سلامت» به همت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و شورای مشارکتهای مردمی زنان مجمع خیرین سلامت گیلان در سالن وحدت بانک صادرات رشت برگزار شد. در این همایش از پنج مادر نمونه که در حوزه سلامت نقش مؤثری داشتهاند تقدیر و تجلیل شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این همایش با اشاره به حضور و نقش پررنگ زنان در افزایش سلامت جامعه، اظهارکرد: کلید سبک زندگی سالم در دستان زنان جامعه است و بانوان نقش اساسی در این زمینه دارند.
شاهرخ یوسف زاده به افزایش شمار بیماران غیرواگیر در گذشته اشاره کرد و افزود: در یک برههای از تاریخ کشور بیش از ۲ هزار نفر براثر بیماری طاعون جان خود را از دست دادند اما با گسترش و پیشرفت علم و ابداع واکسن این نوع بیماریها به صورت کامل درمان و کنترل می شود.
وی با بیان اینکه متوسط عمر در گیلان از میانگین متوسط عمر در سطح کشور بیشتر است، گفت: ۷۳ درصد علل بیماریهای منجر به مرگ در استان گیلان مربوط به بیماریهای غیر واگیر است.
یوسف زاده سالمندی را یکی از مهمترین معضلات امروز کشور دانست و بیان کرد: باید از دوران قبل از میانسالی برای کیفیت سالمندی و افزایش سلامتی برنامهریزی لازم انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه بهترین راهکار برای کاهش بیماریهای غیر واگیر بهبود سبک زندگی است، تصریح کرد: افزایش تختهای بیمارستانی و تجهیزات درمانی نمیتواند سبب کاهش بیماریهای غیرواگیر در جامعه شودبلکه برای این موضوع نیازمند رعایت رژیم غذایی سالم برای داشتن سالمندی استاندارد هستیم.
یوسف زاده با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و درمان تنها ۲۵ درصد در سلامت جامعه نقش دارد، ادامه داد: ۷۵ درصد باقیمانده مربوط به فعالیت های خارج از تشکیلات وزارت بهداشت و درمان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به نقش سمنها در کنترل بیماریهای خاص و غیرواگیر، گفت: مشارکت مردم از جمله زنان در کاهش بیماریهای غیرواگیر و بیماریهای خاص بسیار تأثیرگذار است.
مهر