امیدی با بیان اینکه رسانهها باید ارزشهای اسلامی را حفظ کرده و در ترویج الگوهای درست رفتاری بکوشند گفت: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیازمند استفاده هوشمندانه از رسانههای جمعی است.
به گزارش گیلان صدر، «رضا امیدی» ، معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی گیلان با اشاره به نقش رسانهها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: رسانهها نقش ارزندهای در آگاهی و معلومات عمومی افراد جامعه داشته و عنصری مهم در فرآیند پیشگیریهاست.
وی ناآگاهی و جهل را ریشه بسیاری از جرایم و آسیبها دانست و گفت: علت عمده عدم اطلاع بسیاری از افراد از جرائم، ناآگاهی، نارسایی و عدم اطلاعرسانی مناسب است و رسالت رسانهها ارتقای معلومات عمومی افراد و آموزش عمومی است.
وی با بیان اینکه رسانههای گروهی در کنترل جرایم تاثیرگذارند افزود: وسایل ارتباط جمعی با تغییر نگرش و ارتقای سطح آگاهی مخاطبان و اطلاع رسانی بهموقع و مناسب میتواند کاهشدهنده جرایم و ناهنجاریها شود.
امیدی ادامه داد: رسانههای جمعی با شناخت آسیبهای مختلف اجتماعی و اطلاع به کنشگران اجتماعی، نسبت به گسترش انواع ناهنجاریها هشدار داده و افراد را از خردهفرهنگهای کجرو آگاه کرده و مانع افتادن آنها در دام این خرده فرهنگها میشوند.
وی با بیان اینکه رسانهها ابعاد و ویژگیهای مختلفی دارند تصریح کرد: رسانه به ویژه تلویزیون علاوه بر تغییرات بینشی، ایجادکننده تغییرات ساختاری بوده و تاثیرات شگرفی بر ساختهای اجتماعی دارد که با تحمیل ارزشهای نوین نظام قشربندی اجتماعی را تغییر میدهند.
امیدی با تاکید بر اینکه رسانهها باید ارزشهای اسلامی را حفظ کرده و در ترویج الگوهای درست رفتاری بکوشند اظهارداشت: بهکارگیری هوشمندانه و کارآمد رسانههای ارتباط جمعی یکی از مهمترین ابزارهایی است که میتواند در پیشگیری و مقابله با شیوع و سوءمصرف مواد مخدر مؤثر باشد.
وی تاکید کرد: رسانهها با برنامهریزی برای ایجاد یک ارتباط مناسب میتوانند پیامهای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر را به مخاطبان رسانده تا منجر به تغییرات لازم در نگرشها و عقاید آنان شود.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی گیلان با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر زیانهای جسمی و روحی، موجب جرایم و سقوط ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی میشود افزود: امروز اعتیاد بهعنوان یک مسئله مهم اجتماعی، جامعه را تهدید میکند و زمینهساز بروز بسیاری از آسیبها و انحرافات اجتماعی است.
وی تاکید کرد: بهکارگیری صحیح و هوشمندانه پیامهای رسانههای جمعی در قالب ابزار مختلف میتواند در مقابله با شیوع مصرف مواد مخدر در سطح جامعه و خانوادهها تاثیرگذار باشد.
امیدی اعلام کرد: باید پیامهای رسانهای متناسب با وضعیت سنی، تحصیلی، اجتماعی و فرهنگی مخاطبان باشد تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
شبستان