همایش خشونت علیه زنان در رشت برگزار و اساتید حاضر در این همایش کاهش خشونت علیه زنان را یک موضوع بسیار مهم دانسته، بر لزوم فرهنگ سازی در این زمینه تأکید کردند.
به گزارش گیلان صدر، روز دوشنبه همایش «خشونت علیه زنان» به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان در سالن اجتماعات هتل المپیک رشت با حضور جمعی از مسئولان و سخنرانی اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان برگزار شد.
دکتر پایداری گفت: زنان، در طول تاریخ از موقعیت مطلوب و شان بالایی برخوردار نبوده و غالبا مورد بی مهری و ظلم و ستم واقع می شدند، اما با ظهور اسلام و با رشد روز افزون آگاهی های بشر و پیشرفت علوم انسانی و اجتماعی، جایگاه زنان تغییر پیدا کرد.
وی ضمن تشریح جایگاه واقعی زنان در جامعه گفت: ادیان الهی به ویژه دین خاتم، بیش از همه به احیای شخصیت والای زن همت گماشته اند و خداوند متعال بهترین راه را برای سعادت و رستگاری بشر فراروی آنان قرار داده است.
دکتر پایداری، با بیان اینکه الگوهای حیات بخش اسلام در مسیر احیای شخصیت و جایگاه زنان تاثیرات زیادی داشته است، گفت: وظیفه ما در درجه ی اول شروع از خود است تا انسانیت و کرامت در تمامی جوانب زندگی فردی و اجتماعی خودمان فراگیر کنیم و از هر گونه خشونت و افراط علیه هم نوعان، زنان، مردان، کودکان، حیوانات و محیط زیست مادی و معنوی پرهیز کنیم.
ندا حلاج زاده، عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه گیلان در این نشست، اظهار کرد: کاهش خشونت علیه زنان یک موضوع بسیار مهم است که حل آن نیاز به فرهنگ سازی ارد.
وی با اشاره به ابعاد مختلف خشونت علیه زنان، گفت: زنان در بسیاری از زمانها به دلایل مختلف به ویژه حفظ کانون خانواده و فرزندان مجبور به تحمل خشونت از سوی مردان هستند.
حلاج زاده گفت: تا زمانی که ذهنیت و باور ما خشونت علیه زنان را مذموم نداند قانون به صورت جدی نمیتواند کارآمد باشد.
بازتابهای مخرب خشونت علیه زنان
در ادامه این نشست، یکی دیگر از مدرسان دانشگاه، فرهنگسازی و پیشگیری از خشونت را بهترین روش برای مبارزه با خشونت علیه زنان بیان کرد و گفت: دلایل متعددی برای عدم توفیق در ممانعت از خشونت وجود دارد که بازتاب و پیامدهای مخرب آن همواره در اجتماع و خانواده نیز تجلی پیدا می کند.
ندا غلام رضایی با بیان اینکه یکی از بارزترین انواع خشونت علیه زنان، خشونت فیزیکی است، افزود: این نوع از خشونت بیش از هر نوع دیگری در ذهنهای جامعه حک شده و از شایعترین انواع خشونت نیز محسوب میشود.
مدرس دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه گونه های مختلفی از خشونت علیه زنان در اجتماع وجود دارد، اظهار کرد: علاوه بر تاثیرات فیزیکی، خشونت جسمی علیه زنان پیامدهای ناگوار روانی و اثرات منفی در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی این قشر از جامعه دارد که در بیشتر مواقع باعث انزوا، افسردگی، ترس و مشکلات روانی و عاطفی میشود.
خشونت علیه زنان پیامدهای منفی روانی و اجتماعی به دنبال دارد
کارشناس ارشد حقوق و فعال حوزه زنان در ادامه این نشست با بیان اینکه در بیشتر جوامع بشری خشونت علیه زنان یکی از مشکلات حاد اجتماعی است، گفت: هر رفتاری که مغایر با ارزشهای انسانی بوده و منجر به منزوی شدن فرد شود، پیامدهای منفی روانی، اجتماعی و محیطی را برای زنان به همراه دارد.
گلناز نظامی با بیان اینکه ریشه خشونتهای جنسی در جامعه بسیار عمیق است، افزود: خشونتهای روانی اثرات جبران ناپذیری در روحیه زنان، خانوادهها و اجتماع دارد.
نظامی ادامه داد: همان اندازه که باید با خشونت فیزیکی علیه زنان مبارزه کنیم به همان اندازه نیز باید خشونت روانی و لفظی را نیز تقبیح کرده، در پیشگیری و از بین بردن آن تلاش کنیم.