• درباره ما
  • تماس با ما
چهارشنبه 11 تیر 1404
  • Login
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها
No Result
View All Result
گیلان صدر
No Result
View All Result

لزوم توجه ویژه به تخصیص اعتبار برای حفاظت از جنگل/ ناتوانی در رسیدگی به امور تخصصی جنگلداری به دلیل کمبود اعتبار

3 آبان 1399
in اجتماعی, اخبار مهم, اسلایدشو
0
لزوم توجه ویژه به تخصیص اعتبار برای حفاظت از جنگل/ ناتوانی در رسیدگی به امور تخصصی جنگلداری به دلیل کمبود اعتبار

اختصاصی/گیلان صدر، مهتا صدری: طرح تنفس جنگل به منظور صیانت و احیای جنگل ها چند سالی ست که اجرا میشود. طرحی که از همان ابتدا مخالفین بسیاری داشت. برخی از کارشناسان و متخصصین جنگل بر این عقیده بوده اند که در صورت حفاظت صرف با امکانات حال حاضر سازمان منابع طبیعی گیلان و اعتبارات دولتی، نه تنها صیانتی از جنگل صورت نمیگیرد، بلکه این طرح آغاز دست اندازی های گسترده به منابع طبیعی خواهد بود و با تعطیلی بهره‌برداری از جنگل، جنگل‌ها بی‌صاحب و جولانگاه متجاوزان به عرصه‌ها خواهد شد.

عدم استفاده از تکنولوژی استاندارد روز و تجهیزات الکترونیکی برای حفاظت، حقوق ناکافی و اغلب به تعویق افتاده قروق بان ها ، مساحت گسترده جنگل ها، نیروی انسانی ناکافی، تخصیص اعتبارات محدود، عدم آموزش مردم فرهنگسازی درست، استفاده از گروه های مردم نهاد داوطلب و… از جمله مشکلاتی ست که همواره موجب تهدید جنگل هستند.

به همین دلیل برای آگاهی از برنامه های اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری گیلان برای پیگیری مشکلات حوزه جنگل و پیشگیری از ادامه و اصلاح این روند با محمدرضا عبداللهی، معاون امور جنگل های این سازمان گفتگو کردیم .

او با توضیح اینکه طرح جنگلداری که از اوایل دهه ی ۴۰ با محوریت برنامه ریزی و مدیریت عرصه جنگلی که سالیان سال رها شده بود، صورت گرفت و اجرایی شد، طرح خوبی بود و دستاوردهایی داشت، گفت: به مرور زمان و از حدود دهه ۸۰ نیاز به اصلاح، بازنگری و بروزرسانی طرح ها احساس شد و بدنه کارشناسی سازمان نیز به این دیدگاه رسیده بود که نگاه صرف به چوب نمیتواند چاره ساز باشد و باید بدنبال پتانسیل های دیگر جنگل همچون گیاهان دارویی، توسعه پارک های جنگلی، طرح های تولیدی غیر چوب و…باشیم.

از اوایل دهه نود، زمزمه های تعطیلی هرگونه بهره برداری از جنگل از سوی منتقدینی که صرفا افکار زیست محیطی داشتند، شروع شد و مخالفین شروع به سیاهنمایی در خصوص طرح های جنگلداری و بهره برداری کردند. انتقادات آغاز شد و مخالفین و موافقین در دو طیف، کاملا روبروی هم قرار گرفتند و در جلسات متعدد نیز این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

عبداللهی افزود: در این میان، طیف سومی هم با آگاهی از اینکه جنگل جای آزمون و خطا نیست، همواره معتقد به این بودند که اصلاحات باید تدریجی صورت بگیرد. این عده معتقد بودند که طرح تنفس و حفاظت به صورت پایلوت در چند نقطه از استان انجام شود و در صورت موفقیت، به تدریج تمام جنگل ها زیر طرح برود که این اتفاق نیافتاد و به یکباره در کشاکش نظرات دو طیف دیگر، مکلف شدیم که طرح های جنگلداری را کاملا متوقف کرده و به سمت حفاظت صرف جنگل با اعتبارات صرفا دولتی برویم.

نیروی حفاظتی ناکافی/عدم رسیدگی به امور تخصصی جنگلداری به دلیل کمبود اعتبار

معاون امور جنگل های اداره کل منابع طبیعی گیلان، خاطر نشان کرد: همانگونه که مشکلات اقتصادی در خصوص استفاده از اعتبارات دولتی پیش از این نیز نگرانی ما بود، متاسفانه پس از آغاز طرح تنفس، خیلی زود کشور درگیر چالش اقتصادی شد و اکنون دریافت اعتبارات حفاظتی با توجه به تورم و تحریم ها بسیار دشوار است و اعداد و ارقامی که اختصاص داده میشود، کفاف هزینه های حفاظت از جنگل را نمیدهد.

در همین راستا، سال گذشته نیز محسن یوسف پور، مدیر کل اسبق منابع طبیعی گیلان در گفتگو با تسنیم، کمبود اعتبارات لازم برای جذب نیروی انسانی به جهت حفاظت از جنگلها را مورد تاکید قرار داده و اظهار کرد: “در حال حاضر جنگل ها و مراتع گیلان تنها با ۲۳۷ محیط‌بان و جنگل‌بان حفاظت می شود و با وجود 788 هزار هکتار جنگل و مرتع، طبق استانداردهای لازم بایستی برای هر 400 تا 500 هکتار یک جنگلبان داشته باشیم که هم اکنون در گیلان برای هر 3 تا 4 هزار هکتار یک جنگلبان و محیط‌بان به‌کار گرفته شده است. درصورتی که نیازمند 600 جنگلبان و محیط‌بان در گیلان هستیم.”

عبداللهی در ادامه افزود: شرایط به گونه ایست که اکنون سازمان به تعهدات اجتناب ناپذیر دیگر خود همچون نگهداری جاده ها، حفاظت از جنگل کاری ها و کارهای تخصصی جنگل نمیتواند عمل کند و تنها به حقوق قروق بان ها اکتفا کرده ایم و همه اینها از تبعات وابستگی صرف به اعتبارات دولتی ست. زیرا؛ در شرایط اقتصادی حال حاضر کشور، تامین اعتبار بخش جنگل در الویت های بعدی قرار میگیرد و افزایش اعتبارات نیز انجام نمیشود.از طرفی ما مکلف شدیم که زراعت چوب را نیز در خلاء چوبی که از تعطیلی بهره برداری از جنگل داشتیم، جایگزین کنیم که در این حوزه خوشبختانه خوب کار شد.

وی تاکید کرد: در این خصوص درخواست ما از تخصیص دهندگان بودجه و مسئولین ذیربط این است که این دغدغه را داشته باشند که اهمیت جنگل به حدی هست که جزو اولین الویت ها برای جنگل تعیین اعتبار شود و برای افزایش اعتبار آن نیز تلاش شود. اگر این موضوع جا بیافتد بسیاری از مشکلات حال حاضر ما حل خواهد شد.

تامین بیش از 80 در صد چوب مورد استفاده در صنایع چوب گیلان از خارج استان

عبداللهی درباره قاچاق چوب با اشاره به اینکه در گذشته نیز فقط حدود یک سوم جنگل های ما مجری داشتند، اظهار کرد: حضور مجریان طرح جنگلداری چون منافع و عایداتی داشتند و حفاظت جزو تعهداتشان بود، بسیار موثر بود اما چه با وجود مجریان طرح ها و چه اکنون، کسی نمیتواند مدعی ریشه کنی قاچاق چوب شود.

وی با توضیح اینکه درحال حاضر چیزی حدود ۱۱ میلیون متر مکعب، نیاز چوبی کشور هست و از این ۱۱ میلیون، حدود سه میلیون متر مکعب، نیاز چوبی صنایع بزرگ چوب استان گیلان است، یادآور شد: بیش از 80 درصد چوبی که در این شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد، چوب هایی است که از خارج استان وارد گیلان میشود.

معاون امور جنگل های منابع طبیعی گیلان افزود: این شرکت ها مکررا مورد بازدید و سرکشی قرار میگیرند و این امکان برای همه کسانی که به صورت تخصصی چوب را میشناسند نیز وجود دارد که به محل دپوی این شرکت ها مراجعه کرده و شاهد این باشند که بیش از هشتاد در صد چوب های مورد استفاده آنها چوب آلات جنگلی و بومی گیلان نیست.کامیون ها و تریلی های چوب آلات اکثرا از غرب کشور و…وارد استان میشوند و ممانعتی نیز برای ورود آنها به گیلان وجود ندارد. البته این موضوع نیز موجب تاسف است زیرا؛ همه ما در یک اکوسیستم زیست میکنیم و باید از همه جنگل ها محافظت شود.

گردشگری بدون ضابطه یکی از عوامل مخرب جنگل ها/ لزوم توسعه پارک های جنگلی

وی در زمینه عامل مخرب گردشگری بدون ضابطه نیز با تاکید بر اینکه ورود گردشگر بدون برنامه ریزی و مدیریت نشده به مناطق جنگلی موجبات تخریب عرصه های جنگلی را چند برابر بیشتر از بهره برداری ها و قاچاق فراهم خواهد کرد، افزود: آتش، زباله، تخریب پوشش گیاهی و…همگی از آسیب های جدی جنگل توسط گردشگران هستند.

عبداللهی خاطر نشان کرد: جنگل ها باید آمایش و تفکیک شده باشند. جنگل گردشگری و اکوتوریسم ما از جنگل اقتصادی، حفاظتی، از جنگل احیایی و … باید جدا باشد. گردشگر باید هدایت شده به جنگل ورود کند و بداند کجا برود و پس از اینکه چند سال از منطقه مشخصی استفاده کرد، همان منطقه دوباره بسته و حفاظت شود تا بتواند دوباره خود را احیا کند. به همین دلیل ما باید به سمت توسعه پارک های جنگلی برویم.

وی افزود: سی و اندی پارک جنگلی برای گیلان کم است. ضمن اینکه همین تعداد هم به صورت کامل فعال نشده اند و بین مشکلات و پیچ و خم های اقتصادی مابین چندین دستگاه متولی گیر کرده اند.

طرح های هادی و توسعه ای کنترل نشده، خوش نشینی، هجوم افراد غیربومی به استان، اصلی ترین عوامل تخریب جنگل ها

این مقام مسئول اذعان کرد: با وجود حساسیت های سازمان منابع طبیعی گیلان در قالب کمیته های مختلف و چالش های اداری که با دستگاه های مختلف داریم، جنگل ها در حال حاضر از لحاظ کیفی روند تخریبی دارند. اگر در زمینه توسعه راه، گاز، آب، توسعه روستاها و طرحهای هادی کنترل درست و محدود صورت نگیرد و با کمک همه دستگاه های متولی همچون بنیاد مسکن، استانداری و… دست به دست هم ندهیم و سفارشات و فشارها و… همچنان در این خصوص ادامه داشته باشد و جلوی این مسائل گرفته نشود، خطر تخریب این معضل از بحث قاچاق و تغییر کاربری و…برای جنگل ها بسیار بیشتر است.

او خوش نشینی و ویلانشینی و خصوصا هجوم افراد غیربومی را به گیلان از عوامل اصلی تخریب و آسیب جنگل ها دانست و تاکید کرد: با عدم افزایش عرصه جنگلی، این افراد به سمت روستاهای حاشیه جنگل میروند یا روستانشینان کم کم تشویق میشوند که زمین هزار متری خود را دو هزار متر افزایش دهند و…منابع اینها همگی از اراضی جنگلی مجاور روستا تامین میشود. پس به این ترتیب روستاها بتدریج از وسط در حال گسترش هستند و به هم میرسند و در این صورت حفره هایی در جنگل ایجاد میشود که بسیار خطرناک است.

وی در خصوص ساخت و سازهای بی رویه نیز گفت: این اتفاق بیشتر در مناطقی که طرح های جنگلداری نداشتیم، رخ داده است. توسعه خوش نشینی و ویلا سازی در مناطق بالادست یکی از دغدغه های جدی ماست و ما در صدد هستیم ممنوعیت طرح هادی و ممنوعیت مجوز برق رسانی، آب رسانی و… اجرا شود و اگر راهی داده شده راه اسفالت نباشد و… بخصوص در غرب گیلان با وجود اینکه شدیدا تحت فشار بودیم اما در مقابل این اتفاقات ایستادگی کردیم زیرا؛ اگر طرح هادی در بالادست اتفاق بیافتد، فاجعه بار خواهد بود.

عبداللهی افزود: مشکل اصلی ما خوش نشین هایی هستند که درگذشته به یک کلبه چوبی بسنده میکردند اما اکنون یا خرید وفروش میکنند یا همان کلبه ها را به ویلاهای آنچنانی تبدیل میکنند.

اعلام خبر انجام مراحل نهایی “طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی“

معاون امور جنگل های منابع طبیعی گیلان با اعلام این خبر که طرح جایگزین طرح تنفس جنگل در قالب ” طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی” برای جلوگیری از آسیب های طرح تنفس به مراحل پایانی خود رسیده است، بیان کرد: این طرح در قالب ۹ لایه یا کاربری، طرحی آمایشی برای جنگل است که راسا توسط سازمان تعریف شده است. این طرح تفصیلی از آغاز سال ۱۴۰۰ تحویل استان میشود و ما در این قالب طرح های جایگزین تعریف خواهیم کرد.


Tags: تخصیص اعتبارجنگلداریطرح تنفس جنگلطرح های حفاظتی جنگلقاچاق چوبکمبود اعتبارگیلان صدرمحمدرضا عبداللهیمنابع طبیعی گیلان

نوشته مشابه

فضای شهری‌ باید به بستری برای تجلی ارادت به شهدا و الگوسازی برای نسل جوان تبدیل شود

فضای شهری‌ باید به بستری برای تجلی ارادت به شهدا و الگوسازی برای نسل جوان تبدیل شود

by shahed
9 تیر 1404
0

به گزارش گیلان صدر و به نقل از امور ارتباطات شهرداری رشت،صبح امروز دوشنبه ۹ تیرماه،در چارچوب دومین کنگره هشت هزار شهید استان گیلان و به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی و شهدای مقاومت ۱۲ روزه در برابر رژیم صهیونیستی،با حضور حمید دامغانی فرمانده سپاه قدس گیلان،سردار...

ترانزیت لوله های فولادی تركیه به تركمنستان از مسیر بندر كاسپین

ترانزیت لوله های فولادی تركیه به تركمنستان از مسیر بندر كاسپین

by shahed
15 خرداد 1404
0

به گزارش گیلان صدر و به نقل از مدیریت روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد انزلی میثم محمدی‌نژاد، معاون امور بنادر و حوزه خزر سازمان، با تأکید بر اهمیت این مسیر ترانزیتی در اتصال ترکیه به آسیای مرکزی، اظهار داشت: «بندر کاسپین آمادگی کامل دارد تا با صاحبان بار...

ضرورت توسعه زیرساخت شهرک‌های صنعتی رشت

ضرورت توسعه زیرساخت شهرک‌های صنعتی رشت

by shahed
14 خرداد 1404
0

فرماندار رشت با تأکید بر نقش زیرساخت‌ها در رونق تولید و جذب سرمایه‌گذار گفت: توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی مرکز گیلان باید با سرعت و هماهنگی بیشتر دنبال شود. به گزارش گیلان صدر: سید اسماعیل میرغضنفری پیش از ظهر سه شنبه در دیدار با مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گیلان اظهار...

نشست اعضای انجمن بنادر خصوصی ایران در بندر كاسپین

نشست اعضای انجمن بنادر خصوصی ایران در بندر كاسپین

by shahed
11 خرداد 1404
0

با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در نشست تخصصی اعضای انجمن بنادر خصوصی ایران با محوریت توسعه همکاری‌ها در حوزه لجستیک و بنادر شمال کشور، به میزبانی شرکت محور طلایی کاسپین، در بندر کاسپین برگزار شد. به گزارش گیلان صدر و به نقل از مدیریت روابط‌عمومی و امور بین‌الملل...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

فضای شهری‌ باید به بستری برای تجلی ارادت به شهدا و الگوسازی برای نسل جوان تبدیل شود

ترانزیت لوله های فولادی تركیه به تركمنستان از مسیر بندر كاسپین

ضرورت توسعه زیرساخت شهرک‌های صنعتی رشت

نشست اعضای انجمن بنادر خصوصی ایران در بندر كاسپین

رویداد ملی «سفیران خلیج‌فارس» با مشاركت پیشكسوت گیلانی قایقرانی و پاروزنی از فارور تا كیش

پرداخت اضافه کاری نیروهای شرکتی بر اساس مصوبه جدید شورا

جشنواره چای با حضور مصطفی راغب روز جمعه در جزیره استخر لاهیجان برگزار می شود

منطقه آزاد انزلی میزبان شانزدهمین نشست خبری سخنگوی دولت

تاکید بر کیفیت و تسریع پروژه‌های آسفالت شهری در رشت

آغاز عملیات نهضت آسفالت در لاهیجان

اصلاح و بازسازی ۶۰۰۰ كیلومتر دیگر از شبكه‌های فرسوده برق گیلان

تلاش برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی در منطقه آزاد انزلی

اخبار پربازدید

حرمت داری و درک کارکنان و مراجعان مهمترین اصل و گام اول موفقیت در مدیریت است

حرمت داری و درک کارکنان و مراجعان مهمترین اصل و گام اول موفقیت در مدیریت است

12 تیر 1399
ضرورت توسعه زیرساخت شهرک‌های صنعتی رشت

ضرورت توسعه زیرساخت شهرک‌های صنعتی رشت

14 خرداد 1404
مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

17 آبان 1400
بازگشت مرد باروتی به شهرداری رشت/ محمود باقری خطیبانی مشاور اجرایی شهردار رشت شد

بازگشت مرد باروتی به شهرداری رشت/ محمود باقری خطیبانی مشاور اجرایی شهردار رشت شد

14 آبان 1398
آیا عضویت همزمان اعضای هیات مدیره در سایر پستهای اجرایی قانونی است؟

آیا عضویت همزمان اعضای هیات مدیره در سایر پستهای اجرایی قانونی است؟

17 اردیبهشت 1400
اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

24 تیر 1399

اخبار پر اشتراک

  • راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

    راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

    1777 shares
    Share 711 Tweet 444
  • مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

    1646 shares
    Share 658 Tweet 412
  • اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

    1411 shares
    Share 564 Tweet 353
  • هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    1271 shares
    Share 508 Tweet 318
  • شرح فاجعه؛ نامهٔ آسیا ابتهاج به مسعود بهنود

    1256 shares
    Share 502 Tweet 314

گیلان صدر

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب این پایگاه خبری_تحلیلی محفوظ میباشد.

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع میباشد . انتشار مطالب به معنی تایید محتوای آنها نیست |  سئو کیورد

No Result
View All Result
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها

eRasaneh_Trustseal(82722, true);

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In