«ابراهیم نجفی» رییس مجمع نمایندگان گیلان با حضور در کانون وکلای دادگستری گیلان عنوان کرد : آمادگی دارم طرح دوفوریتی اصلاح قانون تسهیل را در سامانه مجلس ثبت کنم
به گزارش گیلان صدر و به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گیلان، نشست کمیسیون پارلمانی کانون وکلای دادگستری گیلان با «ابراهیم نجفی» رییس مجمع نمایندگان گیلان و نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در سالن کنفرانس کانون وکلای دادگستری گیلان برگزار شد.
* کانون دیگر امکانات لازم برای پذیرایی از کارآموزان جدید را ندارد
«علیرضا سحرخیز» رییس کمیسیون پارلمانی کانون وکلای دادگستری گیلان ضمن خیرمقدم به حضور رییس مجمع نمایندگان استان در کانون وکلای گیلان گفت : در حال حاضر نهاد وکالت با مشکلات عجیبی دست و پنجه نرم میکند و در این فضای بیرونق کسب و کار، قانون تسهیل نیز مزید بر علت شد و همانطور که رییس کانون وکلای مرکز در دیدار با نماینده سبزوار اعلام کرد، بسیاری از وکلا حتی در ماه برای کسب ده میلیون تومان، در شرکتهای مختلف بعنوان مشاور مشغول به کار میشوند و یا حتی توانایی پرداخت اجاره دفترِکار خود را ندارند.
وی ادامه داد : در دوسال گذشته با همین وضعیت کجدار و مریز حتی بدون آنکه دریافت یک ریال از بیتالمال داشته باشیم، با یک شایسته سالاری نسبی در حال اداره کانون بودیم منتهی در حال حاضر شرایط تغییر کرده و جمعیت وکلا تا آخر سال جاری تقریبا به دو و نیم برابر تعداد همکاران در سال گذشته خواهد رسید و شرایط طوری است که دیگر امکانات لازم را برای پذیرایی از کارآموزان و اعضای تازه وارد به این عرصه را نخواهیم داشت.
* آسیبِ وکیلِ دارای پروانه اما بدون مراجعهکننده و درآمد کافی، متوجه دادگستری و حاکمیت خواهد بود
میکردیم.
پورعسکری گفت: با این وجود در برنامه سوم توسعه یک ماده گنجاندند و نهاد موازی برای ما تاسیس کردند که در ابتدا شعارشان این بودکه فارغ التحصیلان حقوق مشاوره بدهند و وکالت نکنند، علیرغم اینکه مدیران وقت کانون پیشبینی بروز آسیب در آینده کرده بودند، بلافاصله پس از تصویب در یکی، دو سال اول اجرای آن اعلام شد که میتوانند وکالت نیز انجام بدهند. در داخل قوه قضاییه تشکیلاتی بعنوان مرکز مشاوران شکل گرفت ولی با این قید که حق وکالت نیز دارند و با گذشت زمان علی رغم اینکه مدت قانونی برنامه سوم توسعه به پایان رسید اما فعالیت این نهاد ادامه پیدا کرد. ارادههایی همواره در صدد بودند و هستند تا کانون وکلا را به زیر مجموعه قوه قضاییه ببرند که باتوجه به تبعات بینالمللی که نقض استقلال کانونهای وکلا دارد، هنوز موفق نشدهاند همانطور که میدانید کانون وکلای ایران عضو اتحادیه بین المللی کانونهای وکلای جهان است و شرط بقای عضویت در این اتحادیه، استقلال اعضا است.
کارآموز وکالت را به دادگستری معرفی کردیم تا به دادگاه بروند و پرونده بخوانند ولی دادگستریها بعضا ظرفیت و امکانات لازم را ندارد. امسال باید به این ۴۲۸ نفر پذیرفته شده آموزش داده شود بدون وجود سالن و امکانات آموزشی مورد نیاز. کانون وکلا بدون دریافت بودجه عمومی، صرفا از محل پرداخت حق عضویت و کمکهای مالی همکاران در حال اداره است.
وی گفت: فارغ التحصیل بیکار در تمام رشتهها وجود دارد در رشته حقوق نیز. ما وکلا قاعدتا انتظار مراجعه مردم را داریم اما در وضعیتی که زیر ساختهای آموزشی فرهنگ مراجعه به وکیل ایجاد نشده است و تا زمانی که لزوم قانونی مراجعه به وکیل را نداریم و مردم ما آموزشهای لازم را ندیدهاند نتیجه آن میشود که در اغلب موارد مشکلات معیشتی برای وکلای عضو کانون وجود دارد.
پورعسکری تاکید کرد : اگر وکیلی پروانه فعالیت داشته باشد اما مراجعه کننده و درآمد کافی نداشته باشد این آسیب متوجه دادگستری است و در آینده نزدیک، دامان حاکمیت را خواهد گرفت.
کانون وکلای دادگستری گیلان حاضر در این نشست نیز گفت: در این دوسال بدترین و سخت ترین بلا ها برسر کانون آمد. یک سری از نمایندگان تصمیماتی را در مجلس هدایت میکنند که به قضاوتهای شخصی آنان برمیگردد درحالیکه مجلس خانه ملت است و خانه ملت باید به فکر ملت و منفعت عمومی باشد. در حوزه خودم؛ اولین وکیلی بودم که از من بعنوان وکیل سازش تجلیل شد. اما در جلوتر با توجه به افزایش افسارگسیخته تعداد وکلا، کمبود درآمد باعث میشود افراد این مصلحت عمومی را زیر پا بگذارند. بطور مثال وکیلی در گذشته در سال ۲۰۰ پرونده برای رسیدگی میگرفت اما در حال حاضر در سال ۱۵ تا میگیرد. وکیلی که درآمدش پایین میآید بجای سوقدادن پرونده بسمت سازش، خلافش را انجام میدهد.
* آمادگی دارم طرح دوفوریتی اصلاح قانون تسهیل را در سامانه مجلس ثبت کنم
در ادامه «ابراهیم نجفی» رییس مجمع نمایندگان گیلان و نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تلاشهای ارکان و اعضای کانون وکلای دادگستری گیلان گفت : متاسفانه بعضی نمایندگان مجلس یازدهم با عنوان مجلس انقلابی حتی به خودشان هم رحم نکردند و با برخی تصمیمات حتی به فکر دریافت امتیازات خودشان هم نبودند.
این نماینده مجلس افزود: من با تمام نظرات شما موافق هستم و هر قانونی که تصویب میشود همیشه یکسری مشکلات به همراه دارد و بایستی در طول زمان این نواقص رفع بشود. بنظرم لایحه را یا دولت بیاورد یا قوه قضاییه اما اگر دولت مخالف این طرح باشد، سریع لایحهاش را میآورد منتهی بعید است که قوه قضاییه با این شرایط ناراضی باشد.
رییس مجمع نمایندگان گیلان با اعلام قول مساعد همکاری گفت : پیشنهاد من این است که ابتدا معیارهای علمی و حداقل نمرات و ضریب مورد نظر شما برای اصلاح قانون صدور مجوز کسب و کار تعیین شود و طرح پیشنهادی را با دلایل توجیهی کافی و کامل ارائه بدهید و من بعنوان فرد حقیقی این طرح و پیشنهاد اصلاح قانون تسهیل را بصورت طرح دوفوریتی در سامانه بارگذاری خواهم کرد و شما هم با بهرهگیری از ظرفیت اتحادیه خود و رایزنی با نمایندگان سایر استانها، تلاش کنید نمایندگان طرح را در سامانه امضا کنند و چون طرح دوفوریتی است سریع در دستور کار قرار خواهد گرفت و انشالله با رایزنی شما با نمایندگان استانها و موافقت ایشان دو فوریت آن رای بیاورد و به قانون تبدیل شود.