• درباره ما
  • تماس با ما
یکشنبه 9 بهمن 1401
  • Login
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها
No Result
View All Result
گیلان صدر
No Result
View All Result

آیا سردی پا نشانه بیماری خطرناکی است؟

20 آبان 1397
in اجتماعی
0
سردی پا

سردی پاها می تواند بخاطر دیابت و کم کاری تیروئید باشد همچنین نشستن بیش از حد نیز از علل آن است تحرک و ماساژ از درمان های سردی پا هستند.

به گزارش گیلان صدر، بسیاری از ما تجربه سردی دست و پا و بی حس شدن آنها در فصل زمستان را داریم. اما وجود دائمی این عارضه و یا سرد شدن انگشتان دست و پا در فصل گرما شاید نشانه ای از بیماری باشد. اکثر مردم در بسیاری از مواقع در زندگیشان، سردی پا را حس کرده اند برخی علل موقت و بی ضرر هستند اما بعضی دیگر میتوانند نشان دهنده شرایط جدی تر مربوط به سلامتی را نشان میدهند شرایطی که در این بخش به آنها خواهیم پرداخت.

علل سردی پاها چیست؟
چندین دلیل مختلف وجود دارد گاهی اوقات، ساده ترین دلیل آن، عدم وجود گرما میباشد اما دلایل دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد.

گردش خون ضعیف:
این یکی از شایع ترین علت های سرما در پا میباشد گردش خون ضعیف میتواند باعث ضعف رسیدن گرمای خون به پا شود به همین دلیل در اکثر اوقات پاها از بقیه بدن سردتر هستند. مشکلات مربوط به گردش خون میتواند نتیجه یک بیماری قلبی باشد که در آن قلب تلاش میکند تا خون را در سراسر بدن پمپاژ کند.

گردش خون ضعیف میتواند به خاطر نشستن بیش از حد باشد.اگر هر روز در محل کارتان پشت میز مینشینید، ممکن است این مشکل را تجربه کنید. سیگار کشیدن هم میتواند باعث گردش خون ضعیف شود.

کم خونی:
این یکی دیگر از علل شایع سرد شدن پاها میباشد.به خصوص در موارد شدیدتر کم خونی.کم خونی و فقر آهن ممکن است حتی در افراد سالم نیز رخ دهد. این مشکل میتواند نسبتا راحت با تغییرات در رژیم غذایی و یا با مصرف مکمل ها درمان شود.
بررسی دلایل سردی پاها

دیابت نوع 1 و 2:
دیابت، میتواند به پاهای شما آسیب عصبی برساند که باعث میشود احساس سرد بودن ایجاد شود. همچنین میتواند سایر علائم مانند بیحسی یا سوزن سوزن شدن در پا را نیز بوجود آورد. اگر در معرض علائم آسیب عصبی در پاها هستید، به پزشک خود مراجعه کنید تا بررسی های لازم برای مراقبت از جلوگیری از جراحی پا و بریدگی پاها انجام شود.

کم کاری تیروئید:
این وضعیت زمانی اتفاق میوفتد که تیروئید ناقص است و هورمون تیروئید به اندازه کافی تولید نمیکند و متابولیسم بدن که ضربان قلب و دمای بدن را کنترل میکند، مختل میکند. این نوع از تیروئید گردش خون را کاهش میدهد و پاها سرد تر از حد طبیعی هستند.

دیگر علل شایع پاهای سرد، عبارتند از:

بیماری های عروقی یا مسدود شدن شریان ها که در آن رگ های خونی آسیب میبیند
گرفتگی های عضلانی و آسیب های عصبی

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد:

اگر متوجه شدید که پاهایتان سرد تر از حد طبیعی و دیگر اندام های بدن میباشد، از پزشک خود درباره علائم فیزیکی بعدی سوال بپرسید.

اگر زخم ها بر روی انگشتان دست و پاهایتان برای مدت طولانی باقی میماند
تغییرات وزنی
تب
درد مفصلی
هرگونه تغییر در پوست شما، مانند ضخیم شدن

اگر در کنار این موارد سردی پاها را نیز حس کردید، باید با پزشک تماس بگیرید. که این میتواند علائم یک بیماری عصبی باشد.
چگونه علائم سردی پاها تشخیص داده میشود؟

پزشک شما یک معاینه فیزیکی انجام میدهد و با ضربه زدن به نواحی مختلف در پای شما، علائم و نشانه های عصبی را مشاهده میکند و یا اینکه آزمایش خون تجویز میکند که میتواند شرایطی مثل کم خونی، دیابت یا کم کاری تیروئید را بررسی کند.

و یا همچنین میتواند برای کنترل عملکرد قلب شما الکتروکاردیوگرام را تجویز کند، زیرا معتقدند که شاید علت سردی پاها به بیماری قلبی یا گردش خون ضعیف مرتبط باشد و یا ممکن است فشار خون قسمت های مختلف پای شما را بگیرند تا ببینند کدام یک از آنها تحت تاثیر قرار میگیرند و اگر بیماری شریان محیطی را تشخیص دهند حتما یک سونوگرافی تجویز میکنند.
درمان های طبیعی برای پاهای سرد:
1. درمان سردی پاها با ماساژ روغن گرم:

ماساژ دادن پا یک راه ساده و درمانی برای برگرداندن گرما میباشد و همچنین باعث تحریک و افزایش جریان خون در اندام های شما میشود.

مقداری روغن زیتون، نارگیل یا کنجد را به مدت چند ثانیه در مایکروویو گرم کنید.
سپس آن را روی پاهای سرد خود اعمال کنید و به آرامی و به مدت 10 دقیقه از روی پا تا انگشتان خود را ماساژ دهید.
این کار را با پای دیگر نیز تکرار کنید.
پس از ماساژ، جوراب پنبه ای بپوشید.
این کار را هر شب قبل ار خوابیدن و یا در صورت لزوم یکبار دیگر در طول روز انجام دهید.

2. آب درمانی سردی پاها:
2 عدد لگن را پر از آب کنید (یکی با آب سرد و دیگری با آب گرم)
در موقعیت راحتی بنشینید و به مدت 2 دقیقه پاهایتان را در آب سرد بخیسانید. و سپس به مدت 1 دقیقه با آب گرم تکرار کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه این روند و جابجایی را انجام دهید.
بلا فاصله پاهایتان را خشک کنید و جوراب گرم بپوشید. این درمان را تا زمان بهبودی، چند بار در روز تکرار کنید.

نکته: شما میتوانید چند قطره روغن رنجبیل، رزماری یا نعنا را به آب اضافه کنید.
رفع سردی پاها با ورزش و تمرین های ساده

3. تمرین های پا برای خلاصی از شر سردی پاها:

ورزش پای 1:
به مدت 1 دقیقه روی انگشتان خود بایستید و سپس به آرامی روی پاشنه پا برگردید. این کار را به مدت 10 دقیقه، چندین بار تکرار کنید.

ورزش پا 2:
در حالی که نشسته اید، مچ هر دو پا را از مفصل، به سمت و بلعکس عقربه های ساعت بچرخانید. این حرکت را بین 10 تا 20 بار تکرار کنید.

ورزش پای 3:
با استفاده از انگشتان خود یک تکه پارچه و یا هر شی دیگری را از روی زمین بلند کنید و این کار را بارها تکرار کنید.

هر یک از تمرین های ذکر شده را در صورت سرد شدن پا انجام دهید.

4. نمک سولفات یا اپسوم برای رفع سردی پاها:
یکی دیگر از روش های گرم کردن پاها، خیساندن آنها در آب حاوی نمک سولفات میباشد. گرمای آب اثر گرمایی به پاها می بخشد و منیزیم سولفات موجود در نمک، منیزیم و گرما را در بدن پخش می کند.

نصف فنجان نمک سولفات را در یک تشت پر از آب گرم بیفزایید.
هم بزنید تا زمانی که نمک ها به خوبی حل شوند.
سپس به مدت 15 تا 20 دقیقه پاهایتان را در آن بخیسانید.
این درمان را دو بار در هفته تکرار کنید.

ترفندهای خانگی برای رفع سردی پاها

5. رفع سردی پاها با زنجبیل:
زنجبیل باعث افزایش گردش خون می شود و می تواند با سرما مبارزه کند. بعلاوه می تواند خطر لخته شدن خون را نیز کاهش دهد.

یک قاشق غذاخوری از تکه های زنجبیل و دو فنجان آب را با هم ترکیب کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بماند. در صورت نیاز می توانید مقداری عسل نیز به آن اضافه منید.
برای گرفتن نتایج بهتر، می توانید روزانه دو الی سه بار از این مخلوط بنوشید.
یا می توانید یک مشت از تکه های زنجبیل را با آب بجوشانید و سپس اجازه دهید تا کمی خنک شود.
پاهای خود را به مدت 15 دقیقه و دو بار در روز در این ترکیب بخیسانید.
یا می توانید پس از مشورت با پزشک خود، از مکمل های زنجبیل مصرف کنید.

6. برطرف کردن سردی پاها با چای سبز:
نوشیدن 2 تا 3فنجان چای سبز در طول روز به درمان سردی پاها کمک میکند. به مدت 5 دقیقه برگ های چای سبز را درون یک فنجان آب داغ بجوشانید. در صورت تمایل میتوانید برای شیرین شدن از عسل استفاده کنید.

و یا میتوانید 3 یا 4 عدد چای کیسه ای سبز را به مدت 10 دقیقه درون یک ظرف بزرگ از آب داغ بریزید و سپس به مدت 10 دقیقه پاهایتان را در آن بخیسانید. این درمان را 2 بار در روز تکرار کنید.
درمان سردی پاها با روش های طب سنتی

7. فلفل کایین مفید برای رفع سردی پاها:
به طور یکنواخت، یک قاشق چای خوری از این فلفل را درون یک جفت جوراب ضخیم پخش کنید. ابتدا یک جوراب نازک و سپس این جوراب ها را بپوشید. همچنین میتوانید از کرم فلفل کایین برای ماساژ کف پاهای خود استفاده کنید که حاوی کپسایسین میباشد و یا گزینه دیگر این است که پساز مشورت با پزشک، از مکمل این گیاه استفاده کنید.

8. پیاده روی بر روی چمن مناسب برای درمان سردی پاها:
پیاده روی در صبح زود با پاهای برهنه در چمن یکی از بهترین راه های افزایش گردش خون در پاها میباشد. این درمان علاوه بر کاهش و از بین رفتن سردی پاها، باعث تقویت ماهیچه ها، تاندون ها و رباط های پا و مچ پا میشود.

علاوه بر این جذب ویتامین D را در بدنتان بیشتر میکند. (کمبود ویتامین D احتمال ابتلا به کم خونی و داشتن دست و پاهای سرد افزایش میدهد) پیشنهاد میشود که روز خود را با 30 دقیقه پیاده روی کردن با پاهای برهنه بر روی چمن آغاز کنید. تا از سلامت کلی خود لذت ببرید.

سردی پاها ار چگونه با چه موادی درمان کنیم؟

9. برای بهبود سردی پاها مصرف آهن را افزایش دهید:
زنان بین 19 تا 50 سال روزانه به 18 میلی گرم آهن نیاز دارند. در حالی که مردان در چنین سنینی نیاز به 8 میلی گرم آهن به صورت روزانه دارند. برای جلوگیری از کمبود آهن کافی است که غذا های غنی از آهن مانند خرما، سیب، عدس، گوشت قرمز، اسفناج، بادام، زرد آلو خشک و مارچوبه را در رژیمک غذایی خود بگنجانید.

همینطور میتوانید پس از مشاوره با پزشک خود از مکمل های آهن با در مناسب استفاده کنید.

10. غذا های غنی از منیزیم مصرف کنید:
منیزیم یکی دیگر از مواد مغذی مورد نیاز برای گردش خون و جذب ویتامین D می باشد. کمبود منیزیم احتمال سرد شدن دست و پا را افزایش می دهد. بدن نمیتواند منیزیم را برای مدت طولانی ذخیره کند، بنا براین لارم است که غذاهای غنی از منیزیم را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید.

زنان بزرگسال روزانه به 300 میلی گرم منیزیم و مردان به 400 میلی گرم نیاز دارند. برخی از منابع برای غذا های غنی از منیزیم عبارتند از اسفناج، خردل، کلم بروکلی، آووکادو، خیار، لوبیا سبز، دانه های کدو تنبل و بادام. و یا میتوانید پس از مشاوره با پزشک از مکمل های منیزیم استفاده کنید.

نکات اضافی برای رفع سردی پاها:
هنگام نشستن روی صندلی اجازه ندهید که پاهایتان آویزان بماند.چهار پایه ای زیر پای خود بگذارید.
فعالیت های هوازی مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری را برای افزایش گردش خون مناسب و جلوگیری از سرد شدن پاها امتحان کنید.
در فصول سرما جوراب های گرم و راحت بپوشید.
اگر سیگاری هستید آن را ترک کنید زیرا ممکن است باعث ضعیف شدن گردش خون شود.
به طور مداوم کلسترول ، فشار خون و قند خون خود را بررسی کنید.
غذا های غنی از اسید های چرب امگا3 مانند ماهی سالمون، گردو، تخم کتان، دانه کدو تنبل را برای جلوگیری از عروق مسدود شده و گردش خون ضعیف مصرف کنید.
از درمان هایی مانند یوگا و یا طب سوزنی نیز استفاده کنید.

منبع: بهداشت نیوز

Tags: تحرک و ماساژدیابتسردی پاکم کاری تیروئید

نوشته مشابه

بازدید معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور از بندر کیاشهر با همراهی شهردار این شهر و نماینده شهرستان آستانه‌اشرفیه

بازدید معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور از بندر کیاشهر با همراهی شهردار این شهر و نماینده شهرستان آستانه‌اشرفیه

by shahed
9 بهمن 1401
0

در بازدید معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور از بندر کیاشهر مطرح شد؛ همیاری در تامین اعتبار روشنایی بخشی از جاده زیبا کنار تا میدان ام‌الشهداء کیاشهر و آسفالت بلوار امیر کیاسر گیلان صدر: رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای...

آمادگی شهرداری لاهیجان برای استقبال از دهه فجر

آمادگی شهرداری لاهیجان برای استقبال از دهه فجر

by shahed
9 بهمن 1401
0

گیلان صدر: همزمان با تشکیل ستاد دهه مبارک فجر، مسئولیت کارگروه فضاسازی و تزیینات محیط شهری این ستاد بر عهده شهرداری گذاشته شد و واحد های مختلف شهرداری لاهیجان از ابتدای بهمن ماه فعالیت خود را برای زیباسازی و تزیین شهر آغاز کردند. شهردار لاهیجان از آمادگی این شهر برای...

ناایمن بودن محیط های کاری بلای جان کارگران / ابهام در قوانین کار و لزوم اصلاح این قوانین

ناایمن بودن محیط های کاری بلای جان کارگران / ابهام در قوانین کار و لزوم اصلاح این قوانین

by shahed
9 بهمن 1401
0

محمود غلام علی نژاد ضمن بیان شرح حال حادثه و علت مصدومیت خود در گفتگو با خبرنگاران گفت : یکم اسفند سال ۱۳۹۹ طبق روال روزانه برای انجام امور به سر کار رفتم و در پایان شیفت که حدود ساعت ۵:۴۵ صبح بود تیغ غیر استاندارد دست‌ساز کارگاه به دست...

دستور سرپرست شهرداری رشت برای تبدیل ساختمان فرهنگ و هنر به موزه هنرهای صنایع دستی و موزه خوراک

دستور سرپرست شهرداری رشت برای تبدیل ساختمان فرهنگ و هنر به موزه هنرهای صنایع دستی و موزه خوراک

by shahed
9 بهمن 1401
0

گیلان صدر: با دستور یوسف یزدانی سرپرست شهرداری رشت و در راستای بهره مندی از ظرفیت شهر خلاق خوراک و زمینه‌سازی برای ثبت شهر رشت به عنوان شهرجهانی صنایع دستی، ساختمان فرهنگ و هنر که تاکنون محل استقرار سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت بوده به موزه هنرهای صنایع...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

بازدید معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور از بندر کیاشهر با همراهی شهردار این شهر و نماینده شهرستان آستانه‌اشرفیه

آمادگی شهرداری لاهیجان برای استقبال از دهه فجر

ناایمن بودن محیط های کاری بلای جان کارگران / ابهام در قوانین کار و لزوم اصلاح این قوانین

دستور سرپرست شهرداری رشت برای تبدیل ساختمان فرهنگ و هنر به موزه هنرهای صنایع دستی و موزه خوراک

زباله سوز رشت نیازمند اعتبارات ملی/ ثبت رشت به عنوان شهر جهانی صنایع دستی یونسکو

سرطان دستگاه گوارش شایع ترین علت مرگ و میر در گیلان

نشست مدیرکل درمان تأمین اجتماعی گیلان با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان

تاریخ شفاهی حوزه سلامت گیلان منتشر می شود

پروژه رینگ ۹۰ متری جزو پروژه‌های ملی می‌شود

همکاری بیمه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پیشبرد اهداف نظام سلامت

افتتاح نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران و اوراسیا در نمایشگاه منطقه آزاد انزلی

نشست برنامه ریزی ثبت شهر رشت به عنوان شهر جهانی صنایع دستی به ریاست استاندار گیلان

اخبار پربازدید

توضیحات دانشگاه علوم پزشکی گیلان به انتشار گزارشی در پایگاه خبری گیلان صدر

توضیحات دانشگاه علوم پزشکی گیلان به انتشار گزارشی در پایگاه خبری گیلان صدر

14 دی 1401
گشتی در گرمخانه شهرداری رشت؛ وقتی همه خواب بودند

گشتی در گرمخانه شهرداری رشت؛ وقتی همه خواب بودند

9 بهمن 1400
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان منصوب شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان منصوب شد

21 دی 1401
مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

17 آبان 1400
اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

24 تیر 1399
دقایقی پس از دستور رییس جمهور، سید مهدی نقوی، برکنار شد!

دقایقی پس از دستور رییس جمهور، سید مهدی نقوی، برکنار شد!

24 دی 1400

اخبار پر اشتراک

  • هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    1083 shares
    Share 433 Tweet 271
  • شرح فاجعه؛ نامهٔ آسیا ابتهاج به مسعود بهنود

    1005 shares
    Share 402 Tweet 251
  • مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

    1003 shares
    Share 401 Tweet 251
  • اطلاعیه شرکت گاز گیلان؛ راه های ارائه خدمات غیرحضوری

    946 shares
    Share 378 Tweet 237
  • اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

    916 shares
    Share 366 Tweet 229
گیلان صدر

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب این پایگاه خبری_تحلیلی محفوظ میباشد.

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع میباشد . انتشار مطالب به معنی تایید محتوای آنها نیست |  سئو کیورد

No Result
View All Result
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها

eRasaneh_Trustseal(82722, true);

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In