به مناسبت هفته پژوهش همایشی تحت عنوان گرامیداشت این روز و مطرح نمودن اهمیت و ضرورت پرداختن به پژوهش به همت دانشکده فنی حرفه ای شهید رجایی شهرستان لاهیجان و با حضور مسئولین، روسای ادارات و پژوهشگران شهرستان لاهیجان برگزار شد.
به گزارش گیلان صدر، در این مراسم مهندس فرامرز جعفری ریاست دانشکده فنی حرفه ای شهید رجایی شهرستان لاهیجان ضمن گرامیداشت ۲۷ آذر سالروز شهادت دکتر مفتح، روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت همواره حوزه و دانشگاه در مبارزه با استکبار در کل ادوار تاریخ انقلاب اسلامی پیش قدم بودند ه اند.
وی اضافه کرد ما باید به بحث تحقیق و پژوهش اهمیت بسیار داده چرا که این موضوع منجر به پیشرفت و از آزمون و خطاهای بی مورد جلوگیری می شود و تحقیق و پژوهش باید کاربردی و در راستای نیاز مردم و رفع مشکلات و کمبودها باشد و پژوهش ها نباید تنها به بخش تئوری و مقاله خلاصه شود و در برنامه ای که در زمینه پژوهش و تحقیق صورت می گیرد ارتباط با صنعت را نیز به شکل بسیار تگاتنگ و دقیق برنامهریزی کرد.
مهندس جعفری گفت: تحقیق و پژوهش باید از دوره دبیرستان و حتی قبل از آن به دانش آموزان آموخته شود و مردم را به این امر سوق داد.
مردم انتظار دارند دانشگاه نیازهای پژوهشی آنها را برآورده کنند هرچند هستند کسانی که در صنعت با تلاش و پژوهشهای خود مشکلات و نیازهای خود را برطرف می کنند و تحقیق پژوهش باید در خدمت نیازهای مردم باشد، همچنین باید ارتباط بین پژوهش و صنعت با جامعه را ایجاد کرد، تنها نباید به تولید علم و دانش و مقاله بسنده کرد چرا که در دنیای امروز استفاده از پژوهش ها و ارتباط پژوهش با صنعت اهمیت بسیار ویژه ای دارد و از مشکلات امروز جامعه ما عدم شناخت مشکلات و نیازها می باشد، در صورتی که باید مشکلات و نیازها شناخته شود و اول سراغ صنعت رفت و در متن آن پژوهش انجام شود از افراد فناور استفاده شود و قبل از آن نیز باید در مدارس و در دوره دبیرستان این علاقه را در مردم ایجاد کرد که پژوهشگر و فناور باشند.
مهندس جعفری در ادامه گفت در صنعت نیز همچون امسائل نظامی باید با مهندسی معکوس و پژوهش به طور جدی و برنامهریزی شده فعالیت کرد. چون نیروی انسانی که بتواند پژوهشگر و فناور باشد و در صنعت نیز پژوهش ها استفاده شود پیشرفت حاصل می شود و مسئولین نیز باید این امر را تسهیل نمایند. امر ارتباط با صنعت و فناوری ضروری است و دانشجویان را باید برای بازار کار آماده کرد و نباید صرف مدرکگرایی که همان بی سوادی مدرن است بیش از این رواج داده شود.
وظیفه مهم دانشگاه نیز همین موضوع می باشد که دانشجویان را در امور پژوهشی و فناوری تربیت کند و در خدمت بازار کار و صنعت قرار دهد.
رئیس دانشکده فنی حرفه ای شهید رجایی لاهیجان در مورد چگونگی پیشرفت در زمینه پژوهش نیز گفت پیشنهاد میکنم دبیرخانه دائمی پژوهش و فناوری در شهرستان لاهیجان تشکیل گردد و افراد حمایت و هدایت شوند.
وی در خاتمه گفت آموزشکده فنی حرفه ای شهید رجایی در سال ۷۴ تأسیس گردید و در مساحت ۱۲۰۰۰ متر و با ۸۰۰ دانشجو در ۶ رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی در حال فعالیت می باشد.
در ادامه این مراسم نیز دکتر اکبری معاون سیاسی فرمانداری لاهیجان گفت: شهرستان لاهیجان بستر مناسبی برای امور پژوهشی و علمی دارد و میتواند منطقه ویژه اقتصادی دانشبنیان باشد.
در خاتمه مراسم از پژوهشگران برتر شهرستان تجلیل به عمل آمد.