صبح امروز شنبه مجمع نمایندگان استان در نشست هم اندیشی خود با رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی گیلان پیرامون محورهای توسعه استان و راهکارهای رشد و پیشرفت گیلان گفتگو کردند.
گیلان صدر و به نقل از گیل ابراز: رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، در این جلسه با بیان اینکه هدف از برگزاری اینگونه جلسات بهرهمندی از دیدگاههای نمایندگان در جهت توسعه استان است،گفت: ارتباط سازمان مدیریت و برنامه و بودجه با مجمع نمایندگان منوط به این است که رییس مجلس شورای اسلامی، ۲ نفر را به عنوان نماینده مجمع به سازمان برنامه و بودجه گیلان، معرفی کند.
کیوان محمدی با توجه به ظرفیت ها و قابلیت های گیلان گفت: باید با همدلی و همراهی زمینه رشد و توسعه استان را فراهم نماییم.
وی افزود: گیلان در موقعیت استراتژیک خاصی واقع شده و با توجه به توانمندی های موجود می تواند یکی از استان های تاثیرگذار در حوزه تجارت خارجی و بازرگانی باشد.
محمدی با بیان اینکه شورای برنامه ریزی استان متشکل از ۴ کارگروه تخصصی است،گفت:اطلاعات تکمیلی این شورا حول ۸ محور درباره مسائل مختلف دراختیار نمایندگان قرار گرفته شده است و بر طبق سنوات قبل ارتباط نمایندگان با دبیر کمیته برنامه ریزی ما در شهرستان ها اتفاق می افتد.
محمدی با بیان اینکه برای تعیین وضعیت توزیع بودجه منتظر تشکیل مجمع نمایندگان بودیم، افزود: در اوایل تیر ماه سالجاری توزیع بودجه در استان گیلان انجام می شود.
رییس مجمع نمایندگان گیلان در این جلسه با اشاره به اینکه پیشرفت در زمینه های مختلف مستلزم شناسایی و طبقه بندی ظرفیتهای استان می باشد، افزود: طرح آمایش سرزمین از جمله اسناد بالادستی است که در راستای شناسایی ظرفیت ها، قابلیت ها و نیازهای هر منطقه برای توسعه و شکوفایی تدوین می شود و نقشه راه توسعه به شمار می رود.
احمد دنیا مالی با تاکید بر نقش بی بدیل و راهبردی آمایش سرزمین در نظام برنامه ریزی و توسعه کشور گفت: برای بهره گیری از قابلیت های محیطی درجهت بهبود کارآیی و اثر بخشی منابع در مسیر توسعه و پیشرفت استان و دستیابی به تعادل و توازن توزیع بودجه در مناطق مختلف استان پایش و ارزیابی این سند بسیار مهم و اساسی است.
وی جذب سرمایه گذار را یکی از عوامل مهم توسعه دانست و خاطر نشان کرد: با جمع آوری و طبقه بندی داده ها و شناخت قابلیت ها، فرصتها و تهدید های سرمایه گذاری می توان زمینه را برای حضور سرمایه گذار آماده کرده و آینده خوبی برای استان گیلان رقم بزنیم.
دنیا مالی با تاکید بر اینکه ظرفیتهای شهرستان های گیلان در زمینههای مختلف باید شناسایی شود افزود: یک سال تا پایان فعالیت دولت دوازدهم فرصت باقی مانده است و در این مدت مهمترین رویکرد نمایندگان استان گیلان تعامل و همکاری و همدلی با مدیران استانی در راستای رسیدن به اهداف توسعهای با حفظ جایگاه نظارتی مجلس است.
وی همچنین به نرخ بیکاری استان گیلان اشاره و با تأکید بر اینکه باید تلاش شود تا این نرخ تک رقمی شود، افزود: باید با جذب سرمایه گذار و تقویت بخش تولید زمینه را برای رونق اقتصادی و اشتغال زایی با توجه به ظرفیتهای استان گیلان به ویژه در بخش صادرات کالا به کشورهای همسایه در راستای کاهش نرخ بیکاری استان گام برداریم.
دنیامالی اجرای پروژه های راه آهن ، آزادراه ، پروژه های بخش کشاورزی ، تسطیح اراضی ، اجرای پل ها و جاده های بین شهری ، شیلات ، احداث سدها ومحیط زیست را از جمله پروژه های اولویت دار استان برشمرد.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان نیز در این جلسه با اشاره به سازماندهی آمارهای ثبتی و استقرار نظام آماری در جلسات مشترک با دستگاههای مختلف استان گفت: تهیه و تدوین دو نشریه تحلیلی، بررسی تحولات جمعیتی کشور و استان گیلان به تفکیک شهرستان طی سالهای ۹۵-۸۵، تهیه بررسی روند مهاجرت استان گیلان به تفکیک شهرستان طی سال های ۹۵-۸۵حسابهای منطقهای از اهم فعالیت های این معاونت است.
شراره کاووسی با اشاره به تهیه بیش از۱۰۰ فایل گزارش محاسباتی فعالیتهای اقتصادی این سازمان افزود: تدوین حساب تولید جهت محاسبه تولید ناخالص داخلی استان، تهیه گزارش های متعدد تحلیلی مرتبط با تورم کل مناطق شهری و روستایی، نقشه و اطلاعات مکانی، تهیه اصلاح و بهنگام رسانی نقشه های آماری استاندارد چندین روستا از جمله عملکرد های آماری و اطلاعاتی این سازمان است.
وی با بیان اینکه هدف اساسی از مدیریت و برنامه ریزی آمایش سرزمین توزیع عادلانه فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، جمعیتی و ظرفیتهای آشکار و پنهان با توجه به تحولات اقتصادی کشور است،افزود: به منظور بهره برداری بهینه از امکانات بر اساس توانمندیها و پتانسیل های منطقه بطور هماهنگ در طرح آمایش به این نتیجه رسیدیم که در افق ۱۴۱۰ شاهد افزایش رشد مصرف، رشد بارگذاری در طبیعت و روند صعودی مهاجرت به استان خواهیم بود.
کاووسی با انتقاد از پایین بودن میزان تولید سرانه استان گفت: تاکنون آنطور که باید از ظرفیت دریا استفاده نشده است، بنابراین محوریت رشد استان باید بر مبنای دریا باشد که این توسعه به «توسعه سبزآبی» نامگذاری شده است و در این الگو باید از تمام ظرفیتهای دریایی استان استفاده شود.
شایان ذکر است در این نشست نمایندگان حاضر در جلسه پیشنهادات خود را درجهت ارتقای قابلیتها و تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوتی را که در حوزه فعالیت خود شناسایی کرده بودند ارائه نمودند.