گیلان صدر: خداوند متعال در آیه كریمه ۲۵۶ بقره می فرماید:
لا اِكْراه فِی الدّینِ قَدْ تَبَینَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَی
درقبول دین اکراهی نیست زیرا راه درست از راه انحرافی روشن است
آیه ایی از قرآن که بیانگر آزادی برای بشریت است
خداوند با نازل کردن این آیه نشانه های آزادی را بشارت داده است.
آزادی در معانی مختلفی قابل تعریف است که مهترین آن آزادی اندیشه و آزادی بیان و آزادی اطلاعات بوده است.همچنین بحث آزادی از برجسته ترین خواسته های مردم در انقلاب اسلامی در سال ۵۷ بوده که در برابر فساد و خفقان دوران شکل گرفت.
یکی از بزرگترین سازوکارهای اجتماعی که باعث جلوگیری از فساد و انحصارطلبی میباشد حضور رسانه ها در آن جامعه است و به دنبال آن خبرنگاران و صاحبین قلم که با رعایت اصول اخلاقی و قواعد قانونی به عنوان بهترین ناظران اجتماع می توانند فعالیت کنند.
از آزادی های مفید در جامعه آزادی اطلاعات میباشد که از حقوق مورد نیاز اساسی افراد است که با وجود اینکه جزء آزادی های نوظهور به شمار میرود به اکسیژن دموکراسی معروف است.حالیه باید دید آزادی اطلاعات در چهارچوب قوانین چگونه ظهور مینماید.
با توجه تصویب قانون انتشار و دسترسی به اطلاعات در سال ۱۳۸۸ حق دسترسی به اطلاعات عمومی برای افراد جامعه یک حق مکتسبه فردی می باشد.طبق ماده ۲ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات ((هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمونی را دارد،مگر آنکه قانون منع کرده باشد.استفاده از اطلاعات عمومی یا انتشار آنها تابع قوانین و مقررات مربوط خواهد بود)) به استناد مفاد این ماده قانونی حق دسترسی به اطلاعات حقی برای تک تک افراد می باشد و تمامی افراد جامعه می توانند از آن بهره برداری کنند و تفاوتی بین افراد عادی و خبرنگاران و روزنامه نگاران وجود ندارد.از ویژگی های بازخورد حق دسترسی به اطلاعات عمومی مشارکت و نظارت های مردمی است که در پی آن پاسخگویی مسئولین و مبارزه با فساد اداری از دست آوردهای حق دسترسی به اطلاعات است.هنگامی که مسئولین خود را پاسخگو در برابر مردم بدانند ناگزیرند عملکرد خود را گزارش دهند که پاسخگویی فعال شکل میگیرد در مقابل آن نیز پاسخگویی انفعالی نمایان میشود که آنجاست مردم خود را پرسشگر میدانند و قبل گزارش عملکرد مسئولین سوالات خود را مطرح میکنند که ارزشمند تر از پاسخگویی فعال است چون از گزارش های غیر واقع و تعریف و تمجیدی جلوگیری مینماید.
در جامعه ایی که پرسشگری وظیفه همگانی دانسته شود مسئولین نیز پاسخگوی تمامی افراد جامعه خواهند بود که نتیجتا از ایجاد فساد اداری جلوگیری خواهد شد.
با قدرت و توانایی و ابزاری که در دست رسانه ها است میتوان این تعامل اجتماعی شکل و نمود پیدا کند.باید قبول داشته باشیم خبرنگاران قلب تپنده و موتور محرک برخورد با فساد اداری هستند.با توجه در دسترس بودن وسایل ارتباطی موجود در زمان فعلی خیلی میتوان پررنگتر عمل کرد ولی متاسفانه با بمباران خبری و انتشار اخبار غیر واقع و عدم رعایت اخلاق حسنه، گیرندگان خبر با مشکلات تحلیل اخبار روبرو هستند که این رویکرد مضری برای جامعه است.
ظرفیتهای رشت در کنار شهر خلاق خوراک شناسی ویژندسازی شود
شوقی بر ویژندسازی شهر رشت در حوزههای مختلف تأکید کرد و خواهان استفاده از ظرفیتهای دانشگاه گیلان در راستای ویژندسازی ظرفیتهای رشت در کنار شهر خلاق خوراکشناسی شد. به گزارش گیلان صدر:در راستای گسترش همکاری دوجانبه بین دانشگاه گیلان و شهرداری رشت در حوزه مسائل شهری، نشست مشترک رئیس دانشگاه...