شهردار آستانه اشرفیه گفت :برای نخستین بار در ایران شهرداری آستانه زباله خشک و تَر تفکیک شده را برای تبدیل به کود و بازیافت از شهروندان خریداری میکند.
در حدود صد روز آینده دستگاه تسویه شیرابه در محل دفن زباله نصب خواهد شد.وی،با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده توسط اعضای شورای اسلامی شهر آستانه اشرفیه و شهرداری اظهار کرد:شهر به ۱۰منطقه تقسیم شده و در واقع پسماند خشک در ده محله از طریق شهرداری ازمردم تحویل گرفته می شود.مقصودی، ضمن تشریح اهمیت همکاری خانواده ها و شهروندان در بحث تفکیک زباله از مبدا گفت:بعد ارائه آموزش اولیه و دادن کد اشتراک به خانوارها در حال حاضر در ۲ منطقه ایی که این برنامه به طور کامل اجرایی شده ،در حدود ۴ تن زباله ازمردم دریافت کردیم.
وی، با بیان اینکه مسأله پسماند برای ما محل کسب درآمد نیست،افزود: پسماند و تفکیک زباله به نوعی یک نوع تکلیف شرعی و قانونی برای ما محسوب می شود زیرابا احتساب هزینه های جاری و پیمانکار این موضوع برای شهرداری منجر به درآمدزایی نمی شود و هدف اصلی شهرداری فقط کاهش میزان زباله است.
شهردار آستانه اشرفیه، با اعلام دوشرط مهم برای تحویل زباله تر از شهروندان افزود:اول اینکه ما خواستار زباله تر کاملا تفکیک شده هستیم. دوم همان روز تولید، زباله تر تفکیک شده باید به کیوسک های شهرداری تحویل داده شود.
رییس شورای اسلامی شهر آستانه اشرفیه در ادامه این نشست با اشاره به تمهیدات شهرداری برای دفن اصولی زباله و کاهش مشکلات زیستمحیطی، اظهار کرد: در بحث تاخیر در تعیین جانمایی محل دفن زباله و یا رها سازی زباله در مکان های نامناسب همه ما مسئول هستیم.
سید عباس نور حسینی، با انتقاد از عدم تفکیک زباله از مبدأ در خانه ها گفت: افزایش آگاهی مردم در راستای کاهش تولید زباله، اجرای آموزش تفکیک از مبدا زباله به شهروندان، سازماندهی فعالان و تشکلهای مردمنهاد برای ترویج تفکیک زباله از مبدا، توسعه مشارکت مردم در تفکیک از مبدا زبالههای شهری و فرهنگسازی برای کاهش تولید زباله از طریق رسانهها از جمله اقدامات مهم مدیریت شهری در طول چندماه اخیر در شهر آستانه اشرفیه بوده است.
رییس شورای شهر آستانه اشرفیه،در ادامه همچنین از احداث لندفیل بهداشتی زباله در سایت دفن زباله این شهر خبر داد و خاطرنشان کرد: عملیات مدیریت پسماندهای عادی در محل دفن زباله و احداث لندفیل با در نظر گرفتن شرایط خاص شهر مذهبی آستانه و همچنین ضرورت حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و منابع آبی این شهر با نظارت اداره محیط زیست شهرستان و بهداشت محیط و با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان در سه فاز مجزا در حال اجرا است.
نور حسینی،با تاکید بر اینکه ارتقای سلامت شهروندان وظیفه مجموعه مدیریت شهریست و سایر دستگاه ها نیز باید در این مسیر حرکت نمایند،یادآور شد:حجم زباله دپو شده و شیرابه ها چالشی بزرگ برای شهرمذهبی آستانه ایجاد کرده بود، که با توجه به سیاست های کلی شورای پنجم و شهرداری در خصوص حفظ محیط زیست بر آن شدیم تا با اجرای پروژه خرید زباله تر از شهروندان و نصب دستگاه شیرابه دفن بهداشتی زباله را هر چه زودتر اجرایی کنیم.