• درباره ما
  • تماس با ما
دوشنبه 17 مرداد 1401
  • Login
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها
No Result
View All Result
گیلان صدر
No Result
View All Result

خودسوزی ۸ کارگر در شعله‌های فقر و اعتراض

11 مرداد 1401
in اجتماعی, سایر رسانه ها
0
خودسوزی ۸ کارگر در شعله‌های فقر و اعتراض

به گزارش گیلان صدر، روزنامه اعتماد در گفتگو با حسین راغفر، اقتصاددان، خبرخودسوزی ۸ کارگر در ۷۰ روز اخیر را تحلیل کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده:طبق بررسی ها از ابتدای خرداد سال جاری تا 9 مرداد، 8 کارگر، در اعتراض به مشکلات معیشتی، خود را به آتش کشیدند. طبق اخباری که درباره علت اقدام به خودسوزی قربانیان منتشر شده، اخراج، تعدیل، بلاتکلیفی بابت قرارداد شغلی، بی‌پاسخ ماندن مطالبات و ناتوانی در تامین معیشت، دلیل این تصمیم قربانیان بوده است.

اول خرداد، یکی از کارگران فصلی شرکت دخانیات گلستان در شهر گرگان، مقابل ساختمان اداری این شرکت، با بنزین خود را آتش زد. طبق اعلام رییس اورژانس گلستان، قربانی یک مرد ۵۰ ساله بوده که دچار 60 درصد سوختگی شده بود. به گفته همکارانش، قربانی، 20 سال سابقه کار داشت که به عنوان راننده خاور در شرکت کار می‌کرد و به دلیل تصادف در محوطه شرکت، توبیخ و به کمیته انضباطی معرفی می‌شود و طبق تصمیم مدیریت مجموعه، او را به واحد دیگری منتقل می‌کنند که این کارگر در اعتراض به این رفتارهای توهین‌آمیز، خود را با بنزین به آتش می‌کشد.

دوم خرداد، یک آبدار و کارگر اداره آب و فاضلاب شهر قلعه رییسی (از توابع چاروسا/ شهرستان کهگیلویه) خود را آتش زد. به گفته بخشدار «چاروسا»، این آبدار مردی ۴۰ ساله و دارای چهار فرزند بود که در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق آبداران و بلاتکلیفی بابت قرارداد کاری دست به خودسوزی زده بود. قربانی، برای مداوا به بیمارستان‌های دهدشت و سوختگی شیراز منتقل شد اما دو روز بعد بر اثر شدت سوختگی فوت کرد.

7 خرداد، فردی میانسال که از مراجعان اداره صنعت معدن تجارت شهرستان بم بود، در اتاق رییس اداره اقدام به خودسوزی کرد. طبق گفته رییس اداره، قربانی، یک تعمیرکار ابزارآلات ساخت و ساز بود که شاکی خصوصی داشت و قرار بود برای تشکیل پرونده به اداره تعزیرات حکومتی شهرستان معرفی شود که بعد از اعتراض به این ارجاع، تهدید خود مبنی بر اقدام به خودسوزی را عملی کرده است. این قربانی هم با شدت سوختگی ۴۵ درصد برای مداوا به بیمارستان منتقل شد.

۱۴ خرداد، یک کارگر در یاسوج به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی ۱۰ میلیون تومانی، خود را به آتش کشید. این کارگر، متاهل و پدر ۳ فرزند بود که به دلیل شدت سوختگی فوت کرد.

19 خرداد، دو کارگر شاغل در پتروشیمی فارابی ماهشهر، در اعتراض به اخراج خود اقدام به خودسوزی کردند. کارگران اخراجی، با وجود سه سال سابقه خدمتی، از محل کار خود اخراج شده بودند.

8 مرداد، یک جوان ۳۰ ساله اهل ایلام، به دلیل مشکلات معیشتی خود را در محله هانی وان شهر ایلام آتش زد.

9 مرداد، کارگر پیمانکاری اداره آب و فاضلاب لاهیجان به دلیل تعلیق از کار و بی‌پاسخ ماندن مطالباتش از سوی کارفرما، مقابل اداره آب و فاضلاب این شهرستان خودسوزی کرد. طبق اعلام مدیرعامل این اداره، این کارگر، کنتورنویس بوده که دو ماه قبل توسط پیمانکار از کار خود معلق شده بود. پیکر سوخته این کارگر، ابتدا به یکی از بیمارستان‌های لاهیجان منتقل شد اما به دلیل شدت سوختگی و وخامت حال عمومی، او را به یکی از بیمارستان‌های رشت انتقال دادند.

خبرساز شدن خودسوزی 8 کارگر؛ آن هم به دلیل ناتوانی معیشتی و در اعتراض به مشکلات صنفی و شغلی، نه تنها نظیری در دو دهه اخیر ندارد، دشوارهای تامین معاش خانواده طی چند سال اخیر و از نیمه دهه 90 تاکنون، در خلق دو اصطلاح بی‌تاثیر نبوده است؛ «سرقت‌های معیشتی» و «خودسوزی‌های معیشتی» که به نظر می‌رسد مردان خانواده، برای مصور کردن این اصطلاحات پیشقدم شده‌اند. حسین راغفر؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه، در تحلیل اقدام به خودسوزی مردان کارگر معترض به شرایط شغلی و معیشتی می‌گوید: «خودتخریبی یا خودکشی، یک مساله دفعه‌ای نیست، بلکه مجموعه‌ای از عوامل باید دست به دست هم بدهند تا فرد را به استیصال و ناامیدی و فشار‌های گسترده برسانند.

باید توجه کرد که عوامل متعددی انباشته شده‌اند تا فرد در اوج آسیب روحی مبادرت به خودکشی کند. خودسوزی یکی از بدترین اشکال خودکشی است، چون روش‌های دیگری هم برای خودکشی هست ولی کسی که خودسوزی می‌کند می‌خواهد اعتراض خود را هم بیان کند. خودکشی و به خصوص خودسوزی را باید به عنوان یک طغیان در نظر گرفت، به عنوان نوعی شورش ولی این شورش به جای اینکه علیه عوامل شکل بخشی این نارضایتی باشد، علیه خود فرد است به این معنا که فرد مبادرت به خودکشی می‌کند و طغیان خود را این‌گونه نشان می‌دهد. البته فراموش نکنیم که از دیگر اشکال متداول طغیان، اعتیاد است.

اعتیاد یک نوع شورش است ولی فرد به جای اینکه اعتراضات خود را بیرونی کند، برای فرار از واقعیت‌های تلخ پیرامون و ناتوانی از غلبه بر آنها، به افیون اعتیاد پناه می‌برد. اعتیاد، تن‌فروشی، خودکشی، ورود به قلمرو جرم و جرایم، حتی مهاجرت و فرار مغزها، اشکال شورش علیه بی‌نظمی یا نظم موجودی است که قربانیان خود را نادیده گرفته و به همین دلیل، آنها در تلاش برای خروج از این بحرانی که با آن روبه‌رو هستند، به این ابزارها متوسل می‌شوند. اقدام به خودسوزی، هم اعتراضی قوی‌تر و رقت‌برانگیزتر است و هم تاثیر اجتماعی بسیار بیشتری دارد ولی مهم این است که افرادی که دست به خودسوزی می‌زنند، در یک جنون آنی و برای نشان دادن اعتراض خودشان به جامعه، خود را به آتش می‌کشند و می‌توان گفت که این انتخاب، ارتباط تنگاتنگی با معیشت و زندگی مردم دارد و حتما سیاست‌های اقتصادی و ناامیدی از آینده و یافتن مفر خروج از این بحران روحی روانی و معیشتی که منشا بسیاری از بحران‌هاست عامل موثر در این انتخاب افراد بوده است.

قطعا بسیاری از مردانی که دست به خودسوزی می‌زنند نسبت به خانواده و نزدیکان‌شان تعهداتی دارند که خود را از اجرای این تعهدات و تامین نیاز اولیه خانواده ناتوان دیده‌اند و همزمان، با برخوردهای بسیار غیرانسانی کارفرما یا افرادی که بر معیشت و زندگی آنها تاثیر دارند، مواجه شده و خود را ناتوان از احقاق حق خودشان دیده‌اند که دست به خودسوزی زده‌اند.»

سوال دیگر «اعتماد» از این اقتصاددان، چرایی انتخاب خودسوزی توسط این کارگران معترضی بود که به جنون آنی همراه با ناامیدی مطلق رسیده‌اند؛ انتخاب روشی برگشت‌ناپذیر یا اینکه در صورت احتمال بسیار اندک بازگشت دوباره به زندگی، این افراد به انسان از کار افتاده‌ای تبدیل می‌شوند که بود و نبود حداقل‌های زندگی هم دیگر برای‌شان تفاوتی نخواهد داشت. راغفر در پاسخ به این سوال گفت: «انتخاب خودسوزی، دیگر نمایش نیست.

انتخاب خودسوزی به این معنا نیست که فرد می‌خواسته نمایش بدهد یا احساساتی را در جامعه برانگیزد. پیام اصلی خودسوزی این است که فرد می‌خواهد خودش را از فشارهای روحی که با آن مواجه است، رها کند ولی می‌خواهد ضمنا تاثیری هم بر جامعه گذاشته باشد وگرنه می‌توانست مرگ راحت‌تری را اختیار کند، مثلا سم بخورد و در رختخوابش بخوابد. وقتی به کف جامعه می‌آید و خودش را و اعتراضش را این‌طور نشان و بروز می‌دهد، حتی انتخاب این روش خودحذفی هم دارای پیام است. این کارگران قصدشان این بود که پیام‌شان دیده و شنیده شود.»

Tags: حسین راغفرخودسوزیکارگرگیلان صدر

نوشته مشابه

خبر خوش برای سربازان؛ پرداخت وام اشتغال ۱۵۰ میلیونی

خبر خوش برای سربازان؛ پرداخت وام اشتغال ۱۵۰ میلیونی

by shahed
15 مرداد 1401
0

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح از افزایش وام اشتغال سربازان به ۱۵۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: رئیس جمهور سند ملی مهارت آموزی و اشتغال سربازان را تایید کرد. گیلان صدر: سردار محمدجواد زاده کمند با اشاره به مبحث مهارت آموزی و لزوم همکاری دیگر نهادها...

عدالت رسانه ای حلقه ی مفقوده در گیلان

عدالت رسانه ای حلقه ی مفقوده در گیلان

by shahed
15 مرداد 1401
0

گیلان صدر، فهیمه فتحی: با گذشت یکسال از شروع به کار دولت سیزدهم که خود را دولت انقلابی و حامی مظلومان می نامد میگذرد، طبق شعارهای انتخاباتی آقای ابراهیم رئیسی ،رئیس جمهور کشورمان و شعارهایی که در میتینگ های انتخاباتی شان مرتبا تکرار می شد انتظار میرفت، این دولت عدالت...

تهیه طرح هادی در 141 روستای بالای 20 خانوار شهرستان صومعه سرا

تهیه طرح هادی در 141 روستای بالای 20 خانوار شهرستان صومعه سرا

by shahed
15 مرداد 1401
0

مراسم تکریم و معارفه سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان صومعه سرا با حضور صفاتی فرماندار شهرستان ، مهندس دائمی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان، حجت الاسلام و المسلمین قربان پور مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان و معاونین این نهاد در فرمانداری...

لزوم همکاری هیئت‌های مذهبی با پلیس گیلان در برقراری نظم و امنیت

لزوم همکاری هیئت‌های مذهبی با پلیس گیلان در برقراری نظم و امنیت

by shahed
15 مرداد 1401
0

فرمانده انتظامی گیلان بر لزوم همکاری هیئت‌های مذهبی استان با پلیس در ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی تأکید کرد. گیلان صدر:سردار عزیزاله ملکی از آمادگی برای برقراری نظم و امنیت در ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و گفت: پلیس گیلان با حضور گسترده خود نظم و...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

خبر خوش برای سربازان؛ پرداخت وام اشتغال ۱۵۰ میلیونی

عدالت رسانه ای حلقه ی مفقوده در گیلان

تهیه طرح هادی در 141 روستای بالای 20 خانوار شهرستان صومعه سرا

لزوم همکاری هیئت‌های مذهبی با پلیس گیلان در برقراری نظم و امنیت

افزایش ۴۰ درصدی مصرف برق در گیلان

آغاز مرمت بنای تاریخی آموزش و پرورش رودسر آغاز شد

تأکید دکتر سالاری بر اعمال ضریب افزایش حقوق و تلاش برای ایجاد ردیف خدمات رفاهی پرستاران شرکتی

نمایش جام «عمارلو » در موزه باستان‌شناسی رشت

برگزاری نشست شورای اداری بهزیستی گیلان

افزایش بستری های کرونایی در گیلان؛ بستری ۱۰۸ بیمار جدید

درباره خطر کلسترول

نحوه گرفتن سوء پیشینه از سامانه ثنا

اخبار پربازدید

دقایقی پس از دستور رییس جمهور، سید مهدی نقوی، برکنار شد!

دقایقی پس از دستور رییس جمهور، سید مهدی نقوی، برکنار شد!

24 دی 1400
محاسبات ذهنی با چرتکه سیستم نوآورانه محاسبه ای است/  باید توازن آموزش در کشور یکسان باشد

محاسبات ذهنی با چرتکه سیستم نوآورانه محاسبه ای است/ باید توازن آموزش در کشور یکسان باشد

11 شهریور 1398
هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

20 مرداد 1399
قتل مادر و برادر با ۲۰ ضربه چاقو

قتل مادر و برادر با ۲۰ ضربه چاقو

27 تیر 1401
سپیده نام دختری‌ست که لبخند روی صورتش خشکید

سپیده نام دختری‌ست که لبخند روی صورتش خشکید

10 مرداد 1401
میراث طبیعی گیلان در فهرست ملی افزایش یافت

میراث طبیعی گیلان در فهرست ملی افزایش یافت

7 اسفند 1399

اخبار پر اشتراک

  • هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    1010 shares
    Share 404 Tweet 253
  • اطلاعیه شرکت گاز گیلان؛ راه های ارائه خدمات غیرحضوری

    855 shares
    Share 342 Tweet 214
  • گزارش تصویری افتتاح پارک جنگلی توسکا در چمخاله لنگرود

    819 shares
    Share 328 Tweet 205
  • استعلام غیرحضوری کارکرد کنتور گاز

    814 shares
    Share 326 Tweet 204
  • محاسبات ذهنی با چرتکه سیستم نوآورانه محاسبه ای است/ باید توازن آموزش در کشور یکسان باشد

    792 shares
    Share 317 Tweet 198
گیلان صدر

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب این پایگاه خبری_تحلیلی محفوظ میباشد.

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع میباشد . انتشار مطالب به معنی تایید محتوای آنها نیست |  سئو کیورد

No Result
View All Result
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In