به گزارش گیلان صدر:قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان در بیست و یکمین اجلاس شورای بین المللی همکاریهای تجاری اتاق بازرگانی و صنعت کشورهای حاشیه دریای خزر (ICBC) در آستراخان روسیه اظهار کرد: امروز تجربیات ناشی از بحرانهای مالی جهانی و اعمال تحریمهای بانکی کشورهای غربی بر سایر کشورها، قدرتهای اقتصادی را بیشتر به سوی افق «جهانی زدائی» و «منطقه گرائی» سوق داده است.
رضائیان عنوان کرد: از جمله ابزارهای مهم در این حوزه ایجاد سیستم مالی جایگزین دلار در بلوکهای اقتصادی است.
رئیس اتاق بازرگانی گیلان تصریح کرد: مزیت اصلی سیستم مالی جایگزین دلار در بلوکهای اقتصادی، تنوع بخشی بیشتر به نظام پولی است و بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که باید با نگاهی واقعبینانه به سمت تنوع بخشی بیشتر به سیستم پولی که با اقتصاد امروز جهان همخوانی بیشتری دارد، حرکت کرد.
وی اضافه کرد: عقلانیت اقتصادی حکم میکند که نسبت به وضعیت مراودات تجاری جهانی و زنجیره اقتصاد بین المللی واقع نگر بود؛ نظام بانکی کشورهای ایران و روسیه در سالهای اخیر از جانب کشورهای غربی با هدف اعمال فشار اقتصادی تحت تحریم گسترده قرار گرفته است.
رضائیان با اشاره به سابقه تاریخی اعمال فشار و تحریمها به این ۲ کشور اظهار کرد: این موضوع دارای سابقه تاریخی است و در گذشته برای کشورهای دیگری نیز رخ داده و در آینده نیز میتواند برای هر کشوری نیز رقم بخورد.
وی عنوان کرد: بر این اساس طی ۲ سال اخیر گفت و گوهای مستمری در حوزه پولی و بانکی بین مسئولان بانکی جمهوریاسلامی ایران و فدراسیونروسیه انجام و کارگروه مشترک بانکهای مرکزی ایران و روسیه جلسات متوالی در این زمینه برگزار کرده و در نهایت تیرماه امسال توافقنامهای امضاء کردند و موضوع با جدیت در دست پیگیری است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، پیمان پولی دوجانبه را انگیزه جدی برای توسعه بیشتر روابط ایران و روسیه اعلام کرد و افزود: این توافقنامه میتواند پایه و اساس مناسبی برای تمامی کشورهای حاشیه دریای کاسپین باشد و با حمایت از این توافقنامه و پیوستن به آن، شرایط را برای مبادلات مالی و تجاری گستردهتر فراهم آورند و به طور حتم این امر منجر به تشکیل یک بلوک اقتصادی قدرتمندتر خواهد شد.