اختصاصی/ گیلان صدر؛ مهتا صدری:موضوع نحوه گزینش اعضای هیات علمی دانشگاه ها؛ مدتهاست که نقل محافل دانشگاهی و رسانه ای است. فارغ از ملاحظات و حساسیت های امنیتی حاکم بر فضاهای آموزشی که حرف و حدیث در این خصوص نیز بسیار است؛ سفارشات ویژه برخی مسئولین از مسیرهای ناصواب و فرآیندهای غیرعادلانه که افراد بدنبال ارتباطات خاص خود از آن بهره مند می شوند نیز؛ بسیار شنیده شده و به گفته صاحب نظران؛ تبعات این تبعیض آشکار که بدون ملاحظه دقیق بار علمی و دانش اعضای هیات علمی دانشگاه ها صورت می گیرد؛ امروزه روز؛ در سنجش بار علمی دانشگاه ها و دانشجویان به خوبی خود را نشان داده است.
شرایط جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها به صراحت در قانون آمده است : «بعد از آگهی فراخوان عمومی جذب اعضای هيأت علمی و امتیاز تحصيلی که مطابق فرم ها و روال مربوطه اطلاع رسانی شده پیش می رود، دبيرخانه اقدام به اخذ انجام فراخوان و پیگیری تقاضای داوطلبان می نماید.
دبيرخانه همه تقاضاهای رسیده را به هيأت اجرایی جذب می فرستد و با تشخیص هيأت اجرایی جذب؛ برای اشخاصی که شرایط را دارند، پرونده تشکيل می شود و به افرادی که شرایط اوليه را ندارند؛ اطلاع رسانی می کند. دبيرخانه پس از ایجاد پرونده برای داوطلبان احراز شرایط، در آن واحد پرونده آن ها را بسته به نظر هيأت اجرایی جذب هيأت علمی؛ به کارگروه های ارزیابی قدرت علمی و شایستگی عمومی میفرستد.
سپس کارگروه ارزیابی قدرت علمی و شایستگی های عمومی با تشکيل جلسه و دعوت از اشخاص مشخص شده به منظور تجزیه و تحلیل پرونده داوطلبان اقدام کرده و نتيجه ارزیابی شایستگی را بسته به امتيازات کسب شده از فرم مربوطه، به دبیرخانه می فرستد و آنجا پس از بررسی پرونده ها تصمیم خود را اعلام می کنند. »
پس با توجه به روال ذکر شده برای جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها؛ در ابتدا میبایست گروه های علمی؛ اعلام نیاز برای جذب اساتید کرده و درخواست به هیات جذب؛ جهت بررسی ارسال شود و… حال آنکه در بدیع ترین فرمول ارائه شده با همکاری مدیر حراست و معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ این روال در خصوص یکی از مدیران حال حاضر این دانشگاه که متقاضی تبدیل وضعیت به هیات علمی بوده؛ به صورت وارونه انجام شده. است.
طبق اطلاعات و اسنادی که بدست پایگاه خبری گیلان صدر رسیده ؛ سید جواد موسوی؛ مدیر حراست دانشگاه علوم پزشکی گیلان که گفته می شود دارای دکترای علوم سیاسی است و ۳ سال دیگر بازنشسته خواهد شد و ظاهرا در صدد تبدیل وضعیت خود به عضو هیات علمی این دانشگاه میباشذ؛ در روالی معکوس؛ در این خصوص به تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱ با معاونت آموزشی دانشگاه نامه نگاری کرده است.
به نظر میرسد؛ درخواست این فرد با دارا بودن ۳۱ سال سابقه کاری و بازنشستگی در پیش؛ کاملا آینده نگرانه و از شوق خدمت میباشد زیرا اعضای هیات علمی دانشگاه ها تا هفتاد سالگی شرایط حضور در دانشگاه را دارا هستند.
موضوع قابل توجهی که با توجه به پست نظارتی حساس وی بعنوان مدیر حراست این دانشگاه که خود میبایست مانع سوء جریانات اداری کارکنان باشد؛ موجب حیرت است. این در حالیست که شنیده می شود اعضای دو گروه مورد درخواست در نامه موسوی؛ ( گروه های معارف اسلامی و پزشکی اجتماعی) به صورت تلویحی؛ مخالفت خود را با حضور ایشان بعنوان عضو هیات علمی اعلام کرده اند. با این وجود؛ طبق مستندات؛ موسوی دست بدامان دکتر افشین شفقی شده است.
دکتر شفقی نیز که در مهر ماه سال جاری بعنوان سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان منصوب شده و برای حضور در این سمت هنوز احراز صلاحیت نشده است؛ دست به قلم برده و به جای تذکر صریح موارد قانونی روال جذب اعضای هیات علمی؛ طی تبعیضی آشکار که قطعا برای متقاضیان عادی صورت نمی گیرد؛؛ در تاریخ ۷ آذرماه ۱۴۰۱؛ جهت تبدیل وضعیت مدیر حراست این دانشگاه؛ خطاب به دکتر بالو؛ سرپرست ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان نامه نگاری کرده است!
حال سوال اینجاست که وقتی روال قانونی مشخص و روشن است؛ با چه شهامت و پشت گرمی؛ این نامه نگاری ها به مقام بالادست انجام می شود؟ وقتی مدیر عالی ترین سطح نظارتی یک دانشگاه در استان؛ با مناسباتی عمیقا خلاف عدالت و رقابت، خواستار برقراری شرایط ویژه ای برای خود می شود؛ چگونه میتوان بی تفاوت بود و نسبت به پایه گذاری و عواقب این روال خطرناک هشدار نداد؟
گیلان صدر آمادگی انتشار جوابیه دانشگاه علوم پزشکی گیلان را در این خصوص دارد.