• درباره ما
  • تماس با ما
دوشنبه 3 مهر 1402
  • Login
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها
No Result
View All Result
گیلان صدر
No Result
View All Result

مراقب هوای سرد و این بیماریها باشید

22 دی 1397
in اجتماعی
0
هوای سرد

بیماری‌ زمان، مکان، روز و ماه نمی‌شناسد اما برخی بیماری‌ها در فصول سرد سال از شیوع بالایی برخوردار هستند. برای مثال سرماخوردگی و آنفلوآنزا که با علائمی مانند تب، لرز، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، گلو درد و … همراه است در پاییز و زمستان افراد بسیاری را درگیر می‌کند.

به گزارش گیلان صدر، در هر فصلی برخی بیماری‌ها از شیوع بالایی برخوردار است به گونه‌ای که برخی این بیماری‌ها را نماد همان فصل می‌دانند برای مثال با آغاز فصل سرما بسیاری از افراد خود را برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا، خشکی پوست و … آماده می‌کنند این در حالی است که این بیماری‌ها با تغذیه مناسب، واکسیناسیون، مراقبت از خود در برابر سرما و … به راحتی قابل پیشگیری است.

بیماری‌ زمان، مکان، روز و ماه نمی‌شناسد اما برخی بیماری‌ها در فصول سرد سال از شیوع بالایی برخوردار هستند. برای مثال سرماخوردگی و آنفلوآنزا که با علائمی مانند تب، لرز، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، گلو درد و … همراه است در پاییز و زمستان افراد بسیاری را درگیر می‌کند.

خطر ابتلا به این بیماری‌های ویروسی از اوایل پاییز تا پایان زمستان افراد را تهدید می‌کند برای همین برخی از افراد قبل از آغاز سرما و کاهش دمای هوا برای پیشگیری از ابتلا واکسن تزریق می‌کنند اما این اقدام راه فرار از ابتلا به این بیماری‌ها محسوب نمی‌شود، زیرا ویروس‌ها از تنوع بالایی برخوردار هستند و افراد احتمال دارد به انواع دیگر و یا نوپدید آن مبتلا شوند.

دکتر مریم محلوجی‌راد، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با بیان اینکه سرماخوردگی و آنفلوآنزا هر دو بیماری ویروسی شایع فصل زمستان هستند به آنا می‌گوید: این بیماری‌ها باعث بروز اختلال در دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی می‌شود، اما بیماری ویروسی سرماخوردگی شایع‌تر از آنفلوآنزا است.

ژاین دو بیماری دارای علائم یکسانی هستند برای همین تشخیص آن از یکدیگر برای افراد معمولی قابل درک نیست به همین دلیل افراد باید به محض مشاهده علائم اولیه به پزشک عمومی برای معاینه مراجعه کنند.

محلوجی درباره تفاوت این دو بیماری می‌گوید:علائم سرماخوردگی به مدت یک هفته ادامه دارد و فرد بدون مصرف دارو به صورت خودبهخودی بهبود می‌یابد و شدت علائم بیماری از قبیل تب، آبریزیش بینی، عطسه و … در این بیماری بسیار خفیف است اما در بیماری ویروسی آنفلوآنزا علائم با شدت بالایی بروز می‌یابد و فرد دچار دردهای عضلانی شدید، تب بالا، اختلال در دستگاه تنفسی و … می‌شود و فرد حتما باید تحت نظر پزشک داروهای مورد نیاز را دریافت کند.

خشکی پوست با وجود اینکه بسیاری از افراد سرماخوردگی و آنفلوآنزا را جزو بیماری‌های شایع نیمه دوم سال می‌دانند اما باید گفت زمستان با خود بیماری‌های دیگر مانند خشکی پوست را نیز به همراه دارد. کاهش دما و وزش باد در فصول سرد سال موجب خشکی و آسیب رسیدن به پوست می‌شود به گونه‌ای که پوست افراد متورم، پوسته پوسته، خشک و فرد به شدت احساس ناراحتی می‌کند به همین دلیل همواره پزشکان به استفاده از کرم‌های مرطوب کننده توصیه می‌کنند.

دکتر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو در گفت‌و‌گو با آنا با بیان اینکه به افراد توصیه می‌شود در فصول سرد سال از کرم‌های مرطوب کننده برای جلوگیری از خشکی پوست استفاده کنند،تاکید می‌کند که علاوه بر این افراد می‌توانند با مصرف میوه و سبزیجات آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.

مخملک

مخملک یک بیماری عفونی و مسری است که در دوره کودکی (بین ۲ تا ۸ سالگی) و در فصول سرما بیشتر دیده می‌شود، اما کم‌تر کسی با این بیماری و شیوع آن در زمستان آگاه است. این بیماری موجب بروز تب، قرمز شدن پوست، قرمزشدن زبان و انتشار آن به سایر نقاط بدن مانند گردن، قفسه سینه، پشت و … می‌شود و در نهایت پس از ۱۰ الی ۱۴ روز علائم بیماری بهبود می‌یابد.

دکتر نصرت الله عشقیار، متخصص آسیب‌های دهان، فک و صورت در گفت‌و‌گو با آنا درباره علائم دهانی این بیماری هشدار می‌دهد و خاطرنشان می‌کند: این بیماری موجب قرمزی حلق و ناحیه دهان و ایجاد یک لایه زرد در دهان می‌شود.

علائم مخملک ممکن است روی زبان نیز دیده شود بدین گونه که با سرخ شدن زبان و بروز دانه‌های ریز سفید روی آن زبان همانند یک توت دیده می‌شود.

عشقیار می‌افزاید: والدین باید سریع کودک را به پزشک ارجاع دهند تا با آنتی بیوتیک درمانی بیماری بهبود یابد.

بیماری قلبی

شاید هیچ کس جز بیماران قلبی و عروقی به این مطلب واقف نباشند که سرما موجب افزایش ضربان قلب و بروز سکته قلبی می‌شود اما مقالات بسیاری در این خصوص منتشر شده که نشان می‌دهد بیماری‌های قلبی در فصل زمستان تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. متخصصان قلب و عروق بر این باور هستند که افراد به خصوص کسانی که زمینه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را دارند باید علاوه بر مراقبت ار بیماری‌های قلبی از ابتلا به بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز پیشگییر کنند زیرا این ویروس‌ها می‌تواند قلب را نیز درگیر کند.

دکتر بابک حیدری اقدم، فلوشیپ فوق تخصصی آرتروپلاستی می‌گوید: سرما موجب افزایش اسپاسم یا گرفتگی عضله قلب و افزایش جریان خون می‌شود که این عوامل موجب افزایش احتمال ابتلا به نارسایی قلبی و سکته می‌شود.

نتایج بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و افرادی که زمینه ابتلا به این بیماری‌ها را دارند نباید زمانی‌که هوا به شدت سرد می‌شود ورزش و در معابر شهر تردد غیر ضروری داشته باشند.

اقدم در ادامه با بیان اینکه آنفلوآنزا و سرماخوردگی از دیگر فاکتورهای ابتلا به بیماری‌های قلبی در فصل سرد است، می‌افزاید: ویروس‌های این بیماری می‌تواند وارد قلب و آن را درگیر کند. اما از طرفی برخی ویروس‌ها در این فصل می‌تواند قلب را درگیر و باعث التهاب عضله قلب و التهاب پرده دور قلب شود.

سینوزیت

از بارز‌ترین ویژگی‌های فصل زمستان کاهش دما است که این امر موجب می‌شود افراد خود را گرم نگه‌دارند و در محیط‌های بسته بمانند که این امر و از طرف دیگر استفاده از بخاری‌ها موجب کاهش رطوبت بدن و خشک شدن مخاطات می‌شود که تمام این مسائل موجب بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.

ضمن اینکه ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز زمینه ابتلا به بیماری‌های دیگر مانند سینوزیت را فراهم می‌کند.

دکتر بابک ساعدی، متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه سینوزیت در فصل سرما از شیوع بالایی برخوردار است می‌گوید: سینوزیت به دو دسته حاد و مزمن تقسیم بندی می‌شود.

نوع حاد این بیماری به دنبال عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا رخ می‌دهد در واقع می‌توان گفت اگر بیماری فردی بیش از ۱۰ روز به طول انجامید باید به سینوزیت شک کرد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

وی می‌افزاید: افرادی که به نوع مزمن این بیماری مبتلا هستند در تمام طول سال از علائم بیماری رنج می‌برند اما باید به خاطر داشته باشند سرما و قرار گرفتن در معرض آن علائم این بیماری تشدید و منجر به عود آن می‌شود.

اوریون

کودکان وقتی در یک محیط بسته مانند مهد کودک، مدرسه و … کنار هم قرار می‌گیرند احتمال بروز بسیاری از بیماری‌های عفونی و ویروسی در آنها تشدید می‌شود که در فصل سرما این مساله از شدت بیشتری برخوردار می‌شود.

اوریون نیز یکی از بیماری‌های ویروسی است که بیشتر کودکان را درگیر می‌کند. این بیماری غدد بزاقی فرد را درگیر کرده و علائم اولیه آن مانند سرماخوردگی خفیف از جمله تب، سردرد، بی قراری، بی اشتهایی، ورم بناگوش و لوزه ها و گوش درد است.

هرچند وجه مشترک همه این بیماری‌ها سرمای فصل است اما نمی‌توان زمستان را به دلیل شیوع این بیماری‌ها دوست نداشت زیرا در این فصل میوه‌هایی مانند نارنگی، پرتغال، لیمو شیرین، شلغم و … به وفور دیده می‌شود که تمام این میوه‌ها دارای مقدار زیادی کلسیم است و مصرف آن می‌تواند علاوه بر پیشگیری از تمام این بیماری اثرات درمانی نیز داشته باشد،در واقع زمستان علاوه بر بیماری درمان‌های آن را نیز همراه خود می‌آورد.

Tags: بیماری

نوشته مشابه

رشد ۳۰۰درصدی درآمد شهرداری منطقه یک رشت

رشد ۳۰۰درصدی درآمد شهرداری منطقه یک رشت

by shahed
3 مهر 1402
0

یوسف یزدانی مدیر منطقه یک‌شهرداری رشت در جلسه درآمدی شهرداری منطقه یک اظهار کرد: تمرکز ما بر افزایش سهم درآمدهای پایدار از کل بودجه است. گیلان صدر؛ مدیرمنطقه یک شهرداری رشت در ادامه افزود: درآمدهای پایدار نظیر عوارض نوسازی و بهای خدمات پسماند که در ازای پرداخت تا پایان سال،...

انقعاد قرارداد همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان با سومین مرکز جراحی و ناباروری

انقعاد قرارداد همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان با سومین مرکز جراحی و ناباروری

by shahed
3 مهر 1402
0

دکتر حسین ابراهیمی مدیر درمان تامین اجتماعی گیلان عنوان کرد، به منظور ارائه بیشتر و بهتر خدمات درمانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی و نیز حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با سومین مرکز جراحی و ناباروری در استان قرارداد همکاری انعقاد گردید. گیلان صدر؛ دکتر حسین ابراهیمی مدیر درمان...

اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه شاخص در هفته گردشگری در گیلان

اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه شاخص در هفته گردشگری در گیلان

by shahed
3 مهر 1402
0

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در بخش تأسیسات گردشگری گیلان مشغول به فعالیت هستند. به گزارش پایگاه خبری گیلان صدر و به نقل از خبرنگار مهر، ولی جهانی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران به مناسبت...

روزانه ۵۰۰ تن آسفالت برای استفاده در معابر شهر رشت تولید می شود

روزانه ۵۰۰ تن آسفالت برای استفاده در معابر شهر رشت تولید می شود

by shahed
3 مهر 1402
0

رحیم شوقی امروز در جلسه شورای اداری سازمان‌های تابعه شهرداری رشت اظهار کرد: با توجه به درخواست مناطق، به طور میانگین روزانه ۵۰۰ تن آسفالت برای استفاده در معابر شهر رشت تولید می‌شود. گیلان صدر؛ رحیم شوقی امروز دوشنبه ۳ مهر ۱۴۰۲ در جلسه شورای اداری سازمان‌های تابعه شهرداری رشت...

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

رشد ۳۰۰درصدی درآمد شهرداری منطقه یک رشت

انقعاد قرارداد همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان با سومین مرکز جراحی و ناباروری

آغاز صادرات محصولات باغی و کشاورزی با استفاده از کانتینرهای یخچالی از مجتمع بندری کاسپین

اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه شاخص در هفته گردشگری در گیلان

بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی در قالب شورای سلامت استان از مراکز درمانی سیاهکل و دیلمان

روزانه ۵۰۰ تن آسفالت برای استفاده در معابر شهر رشت تولید می شود

بودجه شورای ششم رشت هیچ گونه انحرافی ندارد

ضرورت برگزاری نخستین یادواره شهدای سلامت گیلان

پرداخت مطالبات طرفهای قرارداد با مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گیلان

اداره کل بیمه سلامت استان گیلان موفق به دریافت لوح تقدیروتندیس«دستگاه برتر» شد

دیدار مشاور و مدیرکل دفتر مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با مدیر و کارکنان مخابرات منطقه گیلان

تجهیز کارگاه سه تقاطع غیر همسطح آغاز شد

اخبار پربازدید

راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

6 اردیبهشت 1399
سنگینی تحمل‌ناپذیر استقلال

سنگینی تحمل‌ناپذیر استقلال

5 شهریور 1402
اخراج اندیشه

اخراج اندیشه

7 شهریور 1402
اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

24 تیر 1399
مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

17 آبان 1400
بازی خطرناک ریحانیان/ نمی‌دانیم چرا رئیس جوان پورسینا به دنبال ایجاد چالش در دانشگاه است

بازی خطرناک ریحانیان/ نمی‌دانیم چرا رئیس جوان پورسینا به دنبال ایجاد چالش در دانشگاه است

16 بهمن 1401

اخبار پر اشتراک

  • مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

    مسئولان استان پاسخگو باشند/نهاد صادر کننده مجوز خانه عفاف فخر در گیلان کیست؟

    1464 shares
    Share 586 Tweet 366
  • اولین مرکز اختلالات اُتیسم استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در رشت افتتاح شد

    1273 shares
    Share 509 Tweet 318
  • شرح فاجعه؛ نامهٔ آسیا ابتهاج به مسعود بهنود

    1196 shares
    Share 478 Tweet 299
  • هشدار در خصوص خطر اپلیکیشن لایکی برای نوجوانان/در لایکی هیچ مرز اخلاقی مشخصی وجود ندارد

    1165 shares
    Share 466 Tweet 291
  • راه اندازی سامانه نوبت دهی تلفن همراه در مراکز درمانی تامین اجتماعی گیلان

    1038 shares
    Share 415 Tweet 260

گیلان صدر

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • تماس با ما

شبکه های اجتماعی

کلیه حقوق مادی و معنوی مطالب این پایگاه خبری_تحلیلی محفوظ میباشد.

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلا مانع میباشد . انتشار مطالب به معنی تایید محتوای آنها نیست |  سئو کیورد

No Result
View All Result
  • خانه
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سلامت
  • فرهنگی
  • پرونده ویژه
  • یادداشت
  • طنز
  • سایر رسانه ها

eRasaneh_Trustseal(82722, true);

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In