چرا وزارت کشاورزی وقتی که تولید فراوان چای داخلی وجود دارد، ارز چهار هزار و دویست تومانی را برای واردات چای تخصیص داده است؟
به گزارش گیلان صدر، چای وارداتی را که با دلار چهار هزار و دویست وارد کرده بودند از مسیر آستارا و انزلی و با نرخ آزاد صادر کردند. وقتی هم اعتراض کردیم که جناب وزیر اولاً نباید دلار چهار هزار و دویست تومانی را به واردات چای تخصیص می دادید حالا که این کار انجام شد چرا کنترل و نظارت نمی کنید که چای با نرخ دولتی وارد شده، با نرخ آزاد از کشور صادر می شود؟
محمّدصادق حسنی جوریابی، نماینده مردم رشت در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه خشکبیجار، با اشاره به بحث بودجه سال ۹۸ گفت ان شاالله که ما نمایندگان بتوانیم این بحث بودجه را به یک سمتی سوق بدهیم که با همه محدودیت هایی که وجود دارد، رعایت حال اقشار مختلف مردم به خصوص محرومین مورد توجه قرار گیرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه در مورد مسائل مرتبط به حوزه کشاورزی اظهار داشت، اکثریت مردم این منطقه کشاورز و برنجکارند. بنده بعنوان خادم مردم نهایت تلاشم را می کنم تا با کمک سایر همکاران سر و سامانی به وضعیت بازار برنج گیلان بدهیم. ما نماینده ها اهرم فشارمان بر وزرا استیضاح است.
سال گذشته دقیقاً در همین زمان بود که وزیر کشاورزی را شخصاً استیضاح کردم که به دلایل متعدد و عدم همکاری برخی همکاران در مجلس، موفق به عزل وزیر کشاورزی نشدیم. متاسفانه امسال در چهار ماه اول سال با همه فشارهایی که به وزیر وارد کردیم باز هم بیش از یک میلیون تن برنج وارد کشور شد که نتیجه اش فقط ضرر و خسران برای کشاورز گیلانی است.
آقای حجتی، وزیر جهاد کشاورزی را در کمیسیون کشاورزی دعوت کردیم و به دلیل عدم اقناع نمایندگان کمیسیون، چهار شنبه گذشته استیضاح وزیر را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کردیم. این بار خوشبختانه در کمیسیون کشاورزی که بیست و سه عضو دارد، بیست و یک نماینده استیضاح وزیر جهاد کشاورزی را امضا کردند.
حسنی در ادامه افزود: اصلی ترین سؤال ما از حجتی این است که چرا واردات برنج را آزاد کردید؟ مگر مقام معظم رهبری نفرمودند که کالاهایی که در کشور تولید می شود، مشابه اش را وارد نکنید؟ در کمال تاسف وزیر جهاد کشاورزی علناً اعلام می کند که قدرت جلوگیری از این کار را ندارم. واقعاً آیا رانت خوارها آن قدر قدرتمند هستند که وزیر کشاورزی مان در مقابل آنها ناتوان است؟ سؤال دیگر ما از حجتی این است که چرا شما ارز چهار هزار و دویست تومانی را برای واردات چای تخصیص دادید؟
ما که تولید داخلی داریم. اگر قرار است منِ پولدار چای خارجی مصرف کنم و پول بیشتری بدهم چه نیاز است که چای با این نرخ دلار وارد شود؟ البته اینها به این تذکرات توجهی نکرده اند و ارز چهار هزار و دویست را گرفتند و چای را از جنوب کشور وارد کردند و سود کلانی هم نصیبشان شد.
البته جالب است بدانید همان چای وارداتی را که با دلار چهار هزار و دویست وارد کرده بودند از مسیر آستارا و انزلی و با نرخ آزاد صادر کردند. وقتی هم اعتراض کردیم که جناب وزیر اولاً نباید دلار چهار هزار و دویست تومانی را به واردات چای تخصیص می دادید حالا که این کار انجام شد چرا کنترل و نظارت نمی کنید که چای با نرخ دولتی وارد شده، با نرخ آزاد از کشور صادر می شود؟ مثلاً آمدند که مشکل ما را حل کنند. ناگهان بخشنامه کردند که صادرات چای ممنوع. به نظرتان چه اتفاقی افتاد؟
ما که طی دو سال تلاش شبانه روزی توانسته بودیم که سازوکاری را فراهم نماییم تا چایکاران مان چای خود را صادر کنند و بعضی از کارخانه دارها قرارداد خارجی انعقاد و بعضی شان هم چای را ارسال کرده بودند، ناگهان همه چیز متوقف شد و باز که رفتیم و پیگیری کردیم، دیدیم وزارت کشاورزی نمی تواند مدیریت نماید و تر و خشک را با هم می سوزاند و این است وضعیت بازار کشاورزی و وضعیت جهاد کشاورزی ِمان.
نماینده مردم رشت در ادامه افزود خدا رو شکر توانستیم از طریق قانونی جلوی واگذری ۷۷۰هکتار از بهترین شالیزارهایی که متعلق به سپیدرود رشت به یک شرکت گلخانه ای بگیریم.
وی در پایان با اشاره به حضور جوانان مستعد در منطقه که در مسابقات مختلف مدال آور هستند افزود حضور این جوانان تلاش گر باعث دلگرمی است و باید تلاش کنیم تا با همدلی و وحدت و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در جهت رفع از مشکلات گام برداریم
منبع: رسا گیل