آتش نشانان ۱۴ ایستگاه آتش نشانی رشت در سال ۹۹ نسبت به پوشش حدود ۵۰۰۰ مورد حریق، حادثه و خدمات ایمنی اقدام کردند.
گیلان صدر: شهرام مومنی رییس سازمان آتش نشانی رشت در توضیح رخداد ها و وقایع سال گذشته گفت: در سال گذشته بالغ بر ۲ هزار حادثه آتش سوزی رخداد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، ۹ درصد افزایش داشت. در این میان ۶۲۹ مورد آتش سوزی منزل مسکونی، ۱۶۴ مورد تجاری، ۱۶ مورد صنعتی، ۲۹ مورد انباری، ۴۴ مورد اداری، یک هزار و ۳۰۲ مورد آتش سوزی علفزارها، ضایعات و جنگل ، ۱۸۸ مورد آتش سوزی خودرو، ۲۳ مورد حادثه آتش گرفتن کابل و پست برق و ۳۸ مورد از دیگر آتش سوزی ها بوده است.
شهرام مومنی با اشاره به مهمترین علت آتش سوزی منازل مسکونی در سال گذشته، گفت: ۵۳ درصد آتش سوزی ها بعلت اتصال در سیستم سیم کشی برق و وسایل برقی بوده است.
وی با تاکید بر اهمیت بیمه آتش سوزی و لزوم توجه شهروندان به این امر گفت: تنها ۲۳ درصد از خانه های آتش گرفته و ۴۲ درصد از حریق های تجاری دارای بیمه آتش سوزی بوده اند که این امر جبران خسارات وارده به شهروندان پس از بـروز حوادث و سوانح را بسیار دشوار ساخته است.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با اشاره به اینکه حادثه محبوس شدن در آسانسور رتبه نخست حوادث در سال ۹۹ را داشته است، اظهار داشت: سازمان آتش نشانی بالغ بر ۳۱ نوع حادثه و خدمات ایمنی به شهروندان ارایه می نماید که در همین راستا در سال گذشته یک هزار و ۱۲۴ مورد حادثه و یک هزار و ۱۵۸ مورد خدمات ایمنی را پوشش داده است.
شهرام مؤمنی در ادامه به ۴۱۶ مورد محبوس شدن شهروندان در آسانسور و ۲۳۱ مورد محبوس شدن افراد در اماکن مختلف اشاره داشت و گفت: می بایست ایمنی و سرویس تجهیزاتی همچون آسانسورها، درب های خروجی منازل، اتاق خواب ها، سرویس های بهداشتی مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا بواسطه نقص در تجهیزات؛ شاهد حوادث ناگوار برای محبوس شدگان بخصوص کودکان و افراد میانسال نباشیم.
رییس سازمان آتش نشانی رشت با توجه به ضرورت و اهمیت وجود تجهیزات حرفه ای با کاهش میانگین عمر تجهیزات آتشنشانی و خودرویی از ۲۰ سال به ۱۴ سال اشاره داشت و افزود: و بـرای رسیدن به مراحل ایده آل تر جهت خدمت رسانی به شهروندان، خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته از ۳ خودروی سنگین اطفای حریق ( اسکانیا ۳۲۰ “زیگلر آلمان”) با قدرت حداکثری پرتاب آب “مانیتور ۶ هزار لیتر آب در دقیقه” با منبع آب ۶ هزار لیتری و کف ۶۰۰ لیتری و نیز از سه دستگاه خودروی نردبان پلتفرم شـامل یک دستگاه نردبان ۴۲ متری، یک دستگاه پلتفرم ۴۴ متری و یک پلتفرم ۵۵ متری رونمایی شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش ترافیک خودرویی در حین اعزام به محل حوادث را یکی از مشکلات و دغدغه های آتش نشانان عنوان نمود و گفت: در زمان بروز حوادث، زمان یک عامل مهم برای هر امدادگر، بخصوص آتش نشانان است که متاسفانه همچنان توجه به آژیر خودروهای امدادی و بازگشایی مسیرهای منتهی به محل حادثه واژه ای است بیگانه و غریب که نیازمند فرهنگ سازی بیش از پیش است.
شهرام مؤمنی در ادامه به وجود برخی سیستم های سیم کشی تار عنکبوتی در مرکز و بازار شهر و برخی محلات رشت اشاره داشت و افزود: وجود سایبان های گشوده و قرار دادن گاری های زنجیر شده در شب و در میانه بازار یکی دیگر از دغدغه ها و مشکلات آتش نشانان در زمان بروز حوادث بخصوص بازار رشت است که از همین جا از بازاریان ارجمند خواستاریم تا نسبت به رعایت این نکات که رابطه مستقیم در حفظ اموال و کاهش خسارات در زمان بروز حوادث دارد دقت بیشتری داشته باشند.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت در پایان با اشاره به عدم رعایت برخی از شهروندان در زمینه حفظ حریم ایمنی در محل حـوادث، افزود: متاسفانه آتش نشانان در تمامی حـریق ها و حـوادث از هر نوعی که باشد با مشکل تجمع بیش از حد شهروندان برای تماشای حوادث بخصوص تصادفات و آتش سوزی ها روبرو هستند که می تواند یکی از موانع بسیار جدی در امر امداد رسانی باشد. از این رو به تمامی شهروندان و نهادهای مرتبط با فرهنگ سازی توصیه خواهیم کرد در این زمینه بیش از پیش همت داشته باشند.