رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد بالای ۸۰ درصد زایمان های در استان گیلان به صورت سزارین انجام میشود که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در کنترل و مهار این فرهنگ عزم جدی و راسخ دارد.
به گزارش گیلان صدر: محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به همت ادارهکل بانوان و خانواده استانداری گیلان در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد با اشاره به بحرانی بودن وضعیت جمعیتی در گیلان، اظهار کرد: نرخ زادآوری در گیلان منفی و سالمندی در آن بسیار بالا است و اگر قانون جوانی جمعیت نیز اجرایی نمیشد، وضعیت گیلان در این حوزه اسفناک رقم میخورد.
وی با اشاره اینکه حدود ۶۰ درصد قوانین حوزه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بر وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی است، افزود: نظام سلامت مستقیماً و غیر مستقیم در حوزه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تصمیم ساز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیر صعودی سالمندی در دنیا طی ۱۰۰ سال، گفت: این ضایعه در کشور و به تبع آن استان گیلان در محدوده زمانی بسیار کمتری رقم خورد و پیشبینی میشود طب چندسال اخیر شاهد سونامی سالمندی در استان باشیم.
آشوبی به بخشی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیرامون فراهم کردن زیرساختهای سلامتمحور، مشوقهای بیمهای و مرخصی زایمان، موافقت با انتقالی کارکنان مرتبط با جوانی جمعیت، تأمین تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی، راهاندازی مراکز مشاوره پیش از ازدواج، تخصیص پنج درصد درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان به پژوهشهای حوزه جمعیت اشاره کرد.
وی با اشاره به راهاندازی چهار مرکز درمان ناباروری دولتی و خصوصی در استان، افزود: در تلاشیم با شناسایی زوجهای نابارور و حمایت بیمهای و درمانی آنها وضعیت جمعیتی در استان را بهبود ببخشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از راهاندازی رشتههای دکتری مامایی و ارشد مشاوره در مامایی در گیلان خبر داد و گفت: در تلاشیم تا با اقدامات ارزشمند و راهبردی در نظام سلامت میزان باروری و ورود علمی به این حوزه ارزشمند را تسریع ببخشیم.
آشوبی با اشاره به رایگان بودن کودکان زیر ۷ سال در استان، گفت: گیلان جز معدود استانهای برخوردار از بیمارستان فوق تخصصی کودکان است که درمان رایگان بیماران در این بیمارستان و دیگر بیمارستان های در دستور کار است.
وی با انتقاد از بالابودن زایمان سزارین در استان گیلان، افزود: بالای ۸۰ درصد زایمان های در استان گیلان به صورت سزارین انجام میشود که دانشگاه علوم پزشکی گیلان در کنترل و مهار این فرهنگ عزم جدی و راسخ دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان مهمترین چالش در حوزه جمعیت را فرهنگ دانست و گفت: چالش اساسی در حوزه جمعیت از جمله در گیلان، فقدان اقدامات فرهنگی موثر از جمله تغییر نیافتن فرهنگ زندگی بهتر فرزند کمتر است که لازم است همه اقدامات حوزه جمعیتی با پیوست رسانهای و فرهنگی باشد.
گفتنی است، قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مشتمل بر ۷۳ ماده قانونی است که از سال ۱۴۰۰ به مدت هفت سال به مرحله اجرا درآمده است.